• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: ideální řešení neexistuje, ale pokud Ivan zvolil řešení, které nás politicky pohřbilo na krajské úrovni, tak měl z toho vyvodit osobní zodpovědnost a nikam nekandidovat
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HONCKA: Technokratické mi přijde předpokládat, že když se něco posune, tak se to pak nebude posouvat pořád. Viz esbírka. Prostě v takto komplexních situacích ideální řešení není. Například posun by nezměnil to, že uživatelé jsou z řad samospráv a pokud to bojkotují, tak nebudou řádně zaškoleni.

PSILESIA: ??
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    KEDRIGERN: kdyz to rika nekdo, kdo taky omylem prihraval zakazky jedne rodine, tak tomu budu verit :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: tohle je přesně technokratický IT uvažování, u tohodle byla potřeba myslet i politicky, což jste neudělali a to nám prohrálo krajský volby
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: upřímně moc nevěřím, že Michal řešil datum spuštění. Stejně jako jsem ho neřešil třeba já.

Navíc oba víme, že posun fakt není triviální. Ve většině případů je realističtější systém spustit a ladit chyby, než jo donekonečna posouvat.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: system ako taky podla mna nie je chyba, z hladiska architektury naopak pomerne progresivny. Chybou ale bolo rozhodnutie ho spusit v stave v akom bol, tie terminy proste neboli realne stihnutelne, aspon nie s tymi dodavatelmi. A takto spatne vidime ze sa nechal Ivan zmanipulovat a dotlacit do pasce. Kludne to mohlo pol roka pockat, a spustit sa to odladene. A v tom ma svoje maslo na hlave aj Blaha.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Ivan byl jakože fake it till you make it. Akorát že on didnt make it. Ale trochu i díky ODS.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: DSŘ jako takový určitě není chyba, chyba bylo Ivanovo mediální vystupování, že všechno bude fungovat a to je z principu nasazování takhle velkýho systému nemožný, vždycky tam budou nějaký brouci a to i když se podobně velký systém nasazuje ve firmách, kde ti do toho nehází vidle většina managementu (ODS) a skoro všichni uživatelé (úřednici na stavebních úřadech), na které navíc nemáš absolutně žádnou páku.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Michalův problém je, že není nadšenec do opensource a že má pramalý respekt pro stranu jako celek / kulturní fenomen.

Ale házet na něj DSŘ je fakt směšné. DSŘ fakt není chyba. Naskakovat na tento ODSácký narativ je chybné. Je to úspěšný systém (jinak by se rok a půl nepoužíval), který má potenciál poškodit mnoho nekalého byznysu tak se nelíbí. Bohužel těch oponentů bylo fakt moc najednou a třeba prezident se nedokázal zorientovat.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    S_TEJK: Aha. Nechci zas říkat že kdokoliv spojený s DSŘ by měl automaticky dostat přes prsty, voni jiní se tam na žehlení té situace loni v létě prej zase naopak osvědčili. Naštěstí do DSŘ vrtali Ivanovi modří ptáci a dalo se to hodit pak na ně. Ale lidi spojení s klíčovými rozhodnutími a chybami kolem DSŘ a všeho co se tam loni udělalo blbě rozhodně jo. Ani Ivan už nikdy žádné ministerstvo nesmí dostat, bohužel. Když chtěj mít někteří ze strany korporát, tak ať přijmou i jeho pravidla s potrestáním chybujících lidí za nepovedené projekty.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Bláha opakovaně nemluví pravdu (zkušenost jiných lidí), straničtí experti na IT před spuštěním DSŘ se shodli, že to není dostatečně připravené a že se to nemůže spustit, Bláha byl opačného názoru a ministr na něj dal - to je jeho odpovědnost

viz také zkopírovaný post Dominiky Michailidu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Michal Bláha
    Adam Šenk opět tradičně lžeš. S MMR a DSŘ jsem neměl nic společného, já dělal projekty na Úřadu vlády a projekty, kde jsem byl já, byly úspěšné (eDoklady, DIA, portal obcana a další). Na DSŘ jsem děla krizovou pomoc se supportem od července 2024, kdy se to pustilo.
    Celý rok jsem s tebou řešil tvoje sračky, lži a manipulace a nic se na tom nezměnilo.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Dominika Michailidu
    Členem "UŽ" rok. Já se rozpláču smíchy. Něco tak ubohého a sprostého jsem teda neměla moc příležitostí pozorovat. Pomlouvat a ignorovat veškerou drobnou setrvalou dobrovolnou (=zadarmo) práci stovek lidí, to by vám šlo. Žes byl zašitej ve sněmovne nebo na ministerstvu (a nebyl schopnej vymyslet nebo aspoň upozornit dostatečně dopředu na nutnost přípravy krizové komunikace krz DSŘ, když mi Iban v RP ještě v červnu lhal "do očí", že se vše parádně stíhá), neznamená, žes byl "ve straně"... což bylo vidět u primárek, kdy jste se opakovaně čertili, proč jsou lidi tak pitomí a nevolí tě nahoru.. also ses asi až moc personifikoval se svou platformou, zas tak známý, jak sis myslel, nejsi, viď. Kdybych chtěla bejt hnusná jako ty na Adama, řeknu, že seš sociopat. Ale nechci. Nebudu to říkat.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: O DSŘ nic moc nevím. Nebo vím něco od lidí a ze socek, ale ne o Bláhovi. Jen že se tam kolem Ivana motal a něco tam robil.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: nejsem isájdr, takže se optám, jak pan bláha je zodpovědný za DSŘ? jaká byla jeho role a co udělal špatně? popravdě, mea culpa, do dneška jsem si ani nevšiml.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Já ho znám dlouho, dávno před Pirátama.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    MIKEE: Hlídač státu je pěkná a užitečná služba, ale nevím proč by se měl stát poslancem někdo, kdo nikdy dřív politiku nedělal a procpe se do funkce a na kandidátku přes vedení. Přednost by měli mít lidi kteří už odvedli v politice za Piráty nějakou práci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam