• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NIEKT0: Oslovila dva a vybrala jednoho. Jestli tomu dobře rozumím, tak je to dle zákona v pořádku.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: do 2M czk mozes zadavat zakazku oslovenim a priamo objednat. Stale by si mal oslovit viacero moznych dodavatelov, alebo zdovodnit preco to nie je mozne. Chcu to zvysovat na 3M czk. U stavebnych prac je ten limit este vacsi. Z hladiska zakona je toto uplne ok, tam vidim skor ten hejt na konsent, ako "ideonepriatela" ODSky (pripadne viac alebo menej otvorenych nackov ako Paluska)
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    FRK_R23: Od toho se nikdy zadny reakce nedockas, jen minusuje, ale zas na druhou stranu musim uznat, ze je v tom velmi duslednej a svedomitej, to musi stat desnyho usili a casu :)

Ja minus od rumpla beru osobne jako pochvalu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Modrej pták, vedoucí útvaru na Pze 9.

Jan Paluska – ODS – Občanská demokratická strana
    https://www.ods.cz/profil/1025-jan-paluska

Mgr. Jan Paluska, DiS. | Městská část Praha 9
    https://www.praha9.cz/mgr-jan-paluska-dis
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    RUMPLCIMPRCAMPR: Mínus je prima a těší mě. Možná bys k tomu chtěl něco dodat, ne? Třeba víš něco co já ne, tak se prosímtě poděl. Ideálně bych ocenil link na rozhovor, kde tohle Komrsková říká.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: jestli Komrsková má jako téma boj s bosingem, tak se nedivím, že Novovlnaře pěkně srala :-) ono to do sebe začíná zapadat, akorát já jsem neměl nikdy dostatečné kontrašpionážní aktivity, abych Piráty pořádně zmapoval :-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nikde není ani zmínka o tom citátu od Komrskové.

Kdo je ten Paluška? Nějak jsem o něm do teď nevěděl.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Našel jsem teda jen tohle:

Magistrát vybral firmu, kterou pověří šetřením pracovního prostředí v příspěvkové organizaci Zoo Praha. V poptávkovém řízení obdržel dvě nabídky, z nichž vybral tu výhodnější od organizace Konsent za 210 000 korun bez DPH. Druhá nabídka byla o 17 800 korun vyšší. Informoval o tom mluvčí pražské radnice Vít Hofman

src: https://www.prazskypatriot.cz/magistrat-vybral-firmu-ktera-za-ctvrt-milionu-korun-zjisti-pracovni-klima-v-prazske-zoo/

A ještě rant od političky ODS na dost pochybnym portálu Praha IN

Lucie Kubesa (ODS): Konsent, nevládka, zabývající se sexem a vztahy, šetřící poměry v Zoo? | PrahaIN
    https://www.prahain.cz/politika/lucie-kubesa-ods-konsent-nevladka-zabyvajici-se-sexem-a-vztahy-setrici-pomery-v-zoo-25111.html
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Taky bych rád viděl zdroj toho citátu. Neříkám že to neřekla, ale doplnit tam link na rozhovor by měl být základ.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    On už jenom ten slovník to docela schazuje.

Pozoruji rozdíl mezi zprávou "Komrsková uzavřela smlouvu bez výběrového řízeni s firmou XXX..." doplněnou o faktické informace a na straně druhou stejnou větou doplněnou hovnama typu "bojuje s patriarchátem".

Pokud Komrsková zadala něco bez výběrového řízení, je to samozřejmě špatně bez ohledu na dobrý úmyls. Konsent je ale smysluplnej spolek, o jehoč činnosti autor textů zřetelně moc neví. Zároveň tím říká dost o sobě.

Jaká je vlastně částka pro zadávání věcí bez výběrového řízení?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: nevim, co rezonuje tam u vas, ale u kazdyho sdeleni je samozrojme dobry k celkovymu pochopeni znat i autora... a to, ze je tady z nejakyho duvodu ten autor schvalne anonymizovnej (coz se u nekoho jako je paluska fakt teda nedivim), asi neco znamena
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CEEFA: Lol, že ty volíš Motoristy? Ten přístup “nelíbí se mi zpráva, tak odvádím pozornost kecama o autorovi” teď ve společnosti rezonuje.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: aha, prislo whatsappem, kde jsem to jen slysel :D
    A? no nevidim duvod proc vymazavat autora, zvlast v tomhle pripade, kdy je autorem z minulosti znacne proflakej pravicovej extremista (odpor praha), nyni hrdej clen hells angels...
    vyroky je dobry davat do kontextu jejich autoru
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CEEFA: Takhle mi to přišlo messengerem.

A?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: proc si zamazal toho autora? se stydis za to, ze sledujes honzu palusku?

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Mě spíš než spekulace o cizích motivech zajímá, zda to je nebo není pravda. A protože Komrsková si s transparentností, etikou, střetem zájmů apod. v minulosti hlavu nelámala, jsem nakloněn věřit tomu, že to může být pravda.

Nejzajímavější mi nicméně přijde otázka, jak se takovej materiál, kterýmu by nejspíš bylo nejlépe někde v ODS u Užděnije, vůbec vzal u Pirátů?

Btw není někde záznam? :)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Oni tieto "zasadne rozhodne neucelove veci" idu pomerne spolahlivo rozoznat podla $$ ktore sa v tom tocia, a ked si to polozis na stol vedla seba, tak to vyzera uplne bizarne. Bohuzial nie v novinovom clanku, ked nemas kontext. Stare a stale platne pravidlo znie, follow the money...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOL, to už je pátek?

EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    RUDOLF: Víš že pokud to zajde dost daleko tak se bude hlasovat o odvolání předsedy? Ještě tohle chybělo, když je strana pořád rozdělená a k tomu už i bez peněz.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    RUDOLF: DSR +- funguje (ake su tam veci co sa nikdy nespravili, aj ked sa mali), ale je tak nejak politicka stopka ho dalej rozvijat a dokoncit. Naopak, Zajickovci maju plan to cele zrusit, a postavit nanovo, podla povodneho planu.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    EL_TOPO: Cywe Blažek uvolní miliardy v BTC z nelegální činnosti Jiříkovy (nebo jak se jmenuje), což krásně otevře možnost, že část těch uvolněných a vycashovanych assetu pošle lidem co těm BTC pomohli ven a snažili se to ospravedlnit, že to je přece jedna miliarda pro stát a přitom ani nezajistili jakýkolik unflagnuti pro lidi co to BTC koupili v aukci a vyřešíte Hribovo kapesné.

Tak aspoň dejte info, jak je to s DSŘ po Ivanovy. Já z těch narážek pochopil, že ten systém furt normálně funguje. Jen přestal Půr dělat mediální kampaň. Za dva roky se to dodělá, ale někdo u toho vycashuje 30% vsimneho a IT unie taky podojí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam