• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: a co to je za dementní otázku? i naše fakulta dává matkám možnosti, jak skloubit kariéru s mateřstvím, protože u nás je víc ženských vědkyň než mužských vědců (ne na vedoucích pozicích, ale i tam už se to mění a bez kvót). dokud si nevystrčíme hlavy z prdele a nepochopíme, že tohle je cesta, budeme zbytečně ničit talenty.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EL_TOPO: jak to vypadá s tou proměnou parlamentu ve školku?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Kdyby se někdo bál že se na Mikyho teď nenajdou ve sněmovně peníze, tak nemusí. Je tam zatím pořád mezi expertními poradci. Určitě bude v opozici pracovat tvrdě a bude mít plno úspěchů!!

Ve Sněmovně už nezasednou. Exposlanci shánějí novou práci - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-z-politickych-matadoru-poradci-exposlanci-hledaji-nove-pusobiste-290524
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PECA: mno to ale na věci nic nemění

CAIDEL: ok ale tam to už někdo musel udělat schválně, to musí bejt účelový tohle :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Pche. Alarm úplně v klidu, ale PageNotFound je hodně divoký :))
    PECA
    PECA --- ---
    ADAMIRA: To ne, ono těch webů bez dark theme je mraky a mě to vypaluje sítnici. Takže jsem to kdysi vyřešil doplňkem. Barvy takto "opravené" na Alarmu jsou jenom takový mimochodem splněný sidequest. :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PECA: jakože je OK kvůli jejich blbosti stahovat rozšíření do prohlížeče ale "pravy" - "vytisknout" - "jako PDF" - už je na pětiminutovej pláč ve videu? :)
    PECA
    PECA --- ---
    ADAMIRA: pro tyhle případy mám naštěstí ve Firefoxu addon Dark Reader. Spolehlivě převede (skoro) každý web na "tmavou stránku". :)

Dark Reader
    https://darkreader.org/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFC to je neuvěřitelný, podívejte se na web alarmu, to vypadá jak nějakej adolescentní pokus z roku 1999, světlezelená a růžová na bílym podkladu FTW, at u toho čtení trpíte, tyhle lidi někomu kritizujou web?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ADAMIRA: sam si "debil", ked uz chces zistovat ako to bolo v dobe natacania videa, tak mas pouzit waybavk machine. Skutocne tam nebol, a uz je to napravene, na zaklade toho videa.
    PECA
    PECA --- ---
    NIEKT0: Ok, fair enough. Ale to nijak nesnižuje špatné návyky v nadužívání PDF. :)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    PECA: hele ale on ma pravdu, to pdf tam fakt nebolo. (a pridali sme ho tam az potom, co som sa na zaklade jeoho videa stazoval, ze to je hanba)
    PECA
    PECA --- ---
    ADAMIRA: Pravda, stačí klepnout na "tlačítko" [Celý program ke stažení>].

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Pokud by byl zájem můžu to tady panu expertovi rozebrat v prezentaci, jak jsem se tam dostal, ale obávám se že by skončil ve chvíli kdy by se tu prezentaci snažil otevřít v poz. bloku nebo v malování
    PECA
    PECA --- ---
    EL_TOPO: Mě cokoliv, co musím stahovat pěkně sejří. Tak snad je to na webu, jsou to písmenka, tak to nemusím stahovat vysázené v debilním formátu, ale můžu to číst rovnou na tom webu v libovolném zařízení, ve kterém na ten web vlezu. A pokud už musím tisknout, tak můžu tisknout i ten web. A pokud to nechci tisknout, tak i HTML stránka lze uložit pro offline archivaci... Jako po 30 letech pohybu v BBS a Internetu mi to už fakt hodně vadí. A v nouzi si to PDF umím přečíst i na mobilu, ale o to víc mě to vytáčí, kdtž musím.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    necelých 10 vteřin to trvá najít dámy a pánové, pan solidní influencer je tak trošku debil

https://majak.pirati.cz/documents/506/PROGRAM_PIRATU_2025.pdf
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    PECA: Bartík je solidní influencer a pak je taky dobrý poslouchat hlasy z venku. Jako jestli tam nebyl normální program ve stažení v pdf, tak fail. Program a aby šel stáhnout a přečíst a pak kontrolovat je přece základ.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    alarm už převibroval z "levicovýho aktivismu" přes totální cringe až po absolutní attention whoring, nechápu jak to může ještě někdo brát vážně

je mi divný že ještě nezapočal atomovej whoring kolem zákazu koloběžek, asi teď řeší že se do telefoní budky nevejde kočárek nebo něco...
    PECA
    PECA --- ---
    EL_TOPO: Fakt má smysl poslouchat někoho, kdo si "půl hodiny" stěžuje, že v digitální době nemůže najít PDF? Neumí si vytisknout web, nebo co jako, když potřebuje PDF. Mluvit o digitalizaci, jako že produkuji PDF mi zvedá mandle.
    Brečet, že po obrovským nápisem přihlásit odběr newsletteru je souhlas s odebíráním newsletteru už chce hodně zajímavý způsob uvažování...
    Ale připomnělo mi to, proč nečtu Alarm. Protože jsem to prostě nedával. Akorát jsem je měl za taková až radikálně levicové médium, tak nevím, proč progresivní zdanění a omezení "investičních" bytů (zvláště, když obecně vadí, že ty byty zůstávají prázdné).

Nicméně vím, "brečím na nesprávném hrobě". :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    koukám apokalyptická změna parlamentu v kojírnu se nám tak trošičku posunula do pozice "vlevo dole" :))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam