• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: s tím,že lepší výsledky jsme měli, když jsme měli méně peněz a dobrovolníky, se nedá než souhlasit.

tohle by mělo samozřejmě zaznět na CF. projekt na CF si někdo bude muset zaregistrovat a být zařazen do programu, to dneska není jen tak. ale i to je ten "pozitivní program", tedy debata ve smyslu "co uděláme a jak to udělíme" - ne "koho nemáme rádi, sere nás, nedůvěřujeme mu a chceme na něj nadávat odněkud z povzdálí". Jak se věci mají je potřeba říct tím správný formálním způsobem, který odpovídá charakteru struktury, kterou kritizujeme.... a jít tak trochu příkladem, pokud jde o to, jak mají vystupovat oni.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Ještě se taky bojim že místo toho aby by teď byla snaha co nejdřív sejmout Babiše a ty další zrůdy a vyvolat co nejdřív předčasné volby se všichni uvelebí ve sněmovně a budou se těšit na hezké čtyři roky bez odpovědnosti. Miky a ti jejich noví zvlnění core zaměstnanci rozhodně určitě. Že se i budou děsit že nebudou mít prachy na další kampaň a budou útočit jen tak v rámci slušnosti, aby ty volby dřív jak za čtyři roky nebyly.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Uvidíme jak to v té opozici zvládnou. Když to daj a za čtyři roky budou mít Piráti aspoň stejné preference jako teď, tak to bude výborný. Já se ale právě bojím že kromě hádek v tv a točení videí na internet toho tahle sestava moc nezmůže. Že budou zvedat jen prvoplánová mainstreamová témata z médií, Hřib bude točit videa, královna se bude fotit, a to bude tak všechno. "Morální majáky a skutečná opozice" , kecy o nakopnutí všeho, a tím to zhasne. Nic nevyjednají, experty zatím moc nemaj nebo neposlouchaj, jede se jen PR. Správně by si zas měli udělat expertní tymy na všechno a stínovou vládu. Ale dokážou to? Dokážou na to najít prachy, nebo to sežere jen mediální a reklama? Dokážou někoho vůbec poslouchat? Uvidíme.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Preco skoda? Fungue to "good enough", a nikto relevatne silny sa im uz nepostavi. A to ani vtedy ked otvorene a kompletne vykuchas povodne pricipy strany, od transparencie, opensource a IT kompetencie, digitalnej suverenity a ochrany sukromia, atd atd... (kazdy ma to svoje), scentralizujes vsetku moc po vzore bolsevickom, ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: dobře, ale lidi, proti lterým se vymezuješ, teď současně představujou jedinou reálnou opozici. Co s tím?

Důvodů neidentifikovat se se současným vedením je hodně, ale... nikoho jiného nemáme. Mají nějaké zkušenosti. Mrzí mi, že nás třeba nechtějí kooptovat, ale holt nejsme typ lidí, co umí být "leadeři" ale ani se nechceme nechat vést. Musíme vynalézt nový jazyk, jak o téhle situaci mluvit a ne jen být zahořklí...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Utužování jednoty v jejich podání bohužel znamená poslouchej a mlč. Škoda že si k tomu vybrali stranu vzniklou na společenské rebelií která je furt rebelů vůči establishmentu i po čistkách plná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: škoda ale je, že to nějak nedokážeš komunikovat dovnitř strany... tam zaznívá jenom takovéto neméně oldschool volání po utužování jednoty, centralizaci, apod. Přitom ta jednota v rozmanitosti je něco, co by mělo ke straně našeho typu patřit.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Boris má na včelí královnu pifku dlouho, ti se zas prej nesnáší ještě z Desitky. Úplně ale v pořádku.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Ty kráso:

"Situace je výsledkem chování Pirátů na půdě Sněmovny, jejich nenávistivých a obstruujících projevů a jejich přístupu k parlamentní demokracii,“ řekl Novinkám předseda poslaneckého klubu Motoristů Boris Šťastný. Prý ale nejde o „trest“.
    Boris je nově zvolený, Piráti s ním nejednali (o čem, že), čili je jasné, že si to naprosto cucá z prstu.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Nezaregistrovals Michálkovo okopávání kotníků Stanu na Twitteru celé čtyři roky? Stan z toho měl už srandu. Prej i MO dostával pokyny že Stan je největší nepřítel a nejvíc i krade Pirátům voliče, tak se má jít hlavně po Stanu. Zdroj informace samozřejmě neřeknu.
    Že Michálek uměl s ODS leccos vyjednat a býval viděný v přátelských diskuzích s Bendou a Blažkem je veřejné tajemství. Otočil až s tím odsano po vyhození Ivana.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: A tato tvrzení umíš nějak podložit? Jako ODS těžko mohla očekávat, že jí bude mít někdo z Pirátů rád. Ale nějak jsem si nevšiml ničeho přes čaru. Prostě kritika. Vlastně spíš až moc slušná.

Moje zkušenost je, že je extra štveme, protože nás nepasou oligarchové ani neděláme kšefty. Také je vůbec netěší antibafuňářství. Protože tím dáváme příklad, že to jde jinak.

Jinak ANO je fakt neuvěřitelně nesnesitelné i lidsky. Většina ODS také. STAN půl na půl. Ale vždy jsem s nimi všemi jednal korektně. Obráceně to zdaleka neplatí.

Je to prostě trumpismus po Česku, většina z nich chce točit kormidlem směrem k 19. století.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    MAKROUSEK: Zas jen práce vlny, která si sice velmi správně naštvala ODS a Ano, ale kvůli Michálkovi a jeho zhrzenosti z kroužků si úplně rozesrala i vztahy s nejbližším spojencem Stanem. Hlavně že tam původně lezl ODS do říti a pekl s Blažkem a Bendou. Ničemu to nepomohlo. Zastává se jich tam teď tak možná jen pár lidí ze Stanu, kteří jsou trochu nad věcí. Možná ještě prej někdy Hayato, pokud má svůj den. Můžem jen doufat, že Babišova vláda bude tak otřesná, že se ty vztahy v opozici trochu urovnají. Taky by bylo dobrý kdyby začaly stavět mosty nové poslankyně, které zatím nikoho naštvat nestihly.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: To je bozi preklep - "byl vypnut system na automaticke zobrazovani obliceju"!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    De-digitalizace z nepochopitelných důvodů zatím vypadává z témat levicových politik a častěji se jí chápe extrémní pravice.
    Ranní postřeh Petry Hůlové: Větší střet zájmů než ten Babišův • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/ranni-postreh/ranni-postreh-petry-hulove-vetsi-stret-zajmu-nez-ten-babisuv
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    eh, já jsem myslel že sem v [Doprava v Praze]
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VOYTEX: Máš naprostou pravdu, jsem jen rezignovaný normík. Naštěstí tu káru tahnou hrdinové jako ty.

Jen aby bylo jasno, aby byla jediná možnost appka do telefonu je samozřejmě nesmysl. I dnes jsou lidé, co mají tlačítkové telefony a nebo velice staré. To že si tady mistr něco přeje fakt neznamená, že to příští rok bude. Notabene jsme v Praze, takže to nejdřív bude stát asi tak miliardu a pak se to zruší.

Já prostě jen říkám, že město Praha má už roky nabízet flexibilní kartu pro turisty jako alternativu k papírovejm jízdenkám.

A k čemu je prosimtě DPP tracking random cizince, kterej sem přijede jednou? Takhle se to fakt nedělá.

A ty máš jakej telefon, prosimtě?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    FRK_R23: Ty vole komentuješ článek, který sis ani nepřečetl, vykládáš nesmysly a hážeš hnůj.

„Myslím si, že všichni budou spokojenější, budou-li si pořizovat jízdenky přes mobilní aplikaci. "

Jinak turista si v Pze může koupit 72h papírovou jízdenku. Oyster card jsem měl, ty světáku.

"Já tak paranoidní jako ty nejsem" Jsi jen rezignovaný normík.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VOYTEX: Ochrana soukromi? To se u piratu nenosi: "Dopravce nebo organizátor potom zpětné ví, jakou trasu cestující projel, což je úplně super sada dat, se kterou můžeme dál pracovat a pak se na základě ní rozhodovat,“ říká Beránek."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam