EL_TOPO: předčasný volby nejsou legrace a když by chtěl prezident Pavel obstruovat, tak třetí šanci má předseda Sněmovny a tam to může být nějaká provokace (i když předčasné volby by možná vyvolat nechtěl, takže by to byl pořád Babiš). V podstatě moc teď není cesta, jak je ústavní cestou může vyvolat kdokoliv jiný, než právě zas jen Babiš (tím, že by nějak odmítl do vlády jmenovat ty nahnědlíky, ale on je tam klidně jmenuje...)
Podle mě je manévrovací prostor malý a spíš jsou podle mě všichni politici nervózní, čím ještě vůbec zaujmou ve světě, kde si budou lidi povídat jen s AI... fakt nevím. Sám vidíš, že největší zlo je Babiš, ale současně se nedokážeme nějak ani smířit s tím, že momentálně je rozložení moci v Pirátech nějaké a nic lepšího nějaký čas neuvidíme... i když teda můžeme to zkusit pojmenovat, můžeme si hrát na jakési "akcionáře brandu" a ptát se, kam zmizely ty 3% voličů z roku 2017, ale popravdě, ten výsledek zas není tak špatný, aby to bylo na rezignaci vedení. Takže na tohle se to uhrát nedá a je potřeba nějak sbližovat ta stanoviska kousek po kousku... nejde být "proti všem"... (já samozřejmě jsem tak nějak od přírody proti všem, ale ono to prostě tak nefunguje, ten svět)
Příklad: já vs. PA. PA mi nijak zásadně nevadí, ale jsou tam věci, které pro mě osobně třeba nejsou důležité. A chybí tam témata, se kterými jsem Piráty zakládal. Rozdíl mezi PA a Novou Vlnou mi přijde... no prostě něco jako odstín, nebo příchuť. Nová vlna a PA mi přijdou jako jiná příchuť zmrzliny. Já si ale ani nejsem jistý, jestli jsem chtěl být zmrzlinář. Možná to měly být pivo a hranolky, nevím. Zmrzlina může být vanilková, pivo spíše ne...