EL_TOPO: a co s tím chcete dělat? to je podstatné. ne stále omílat dokola "hřib zlo, richterová zlo". ano, nemají funkční strategii a ani taktické, politické dovednosti. jenže to vnitřní opozice evidentně také ne. a spoléhat se na interní kolaps jako následek jejich neschopnosti povede k úplnému zániku pirátů, ne jejich obrodě.
já odešel z politiky proto, že nejsem schopen a ochoten jednat "politicky", tj. uzavírat kompromisy s lidmi, kterým nevěřím a vím, že jejich agenda popírá tu mou. jak bych se jako pirát mohl v klidu bavit se stanistou, když vím, že onen mě při první příležitosti hodí přes palubu a nebo zavleče do nějakého svého mafiánského plánu? na tohle musí být extra kachní/politický žaludek a ten já nemám.
ale máte ho vy? a jste dost tvrdí házet eventuálně přes palubu je? pragmaticky se s čertem spojit proti ďáblu? v minulé vládě vám to moc nešlo a zadupali vás do země a stále v tom pokračují. STAN vás zneužil jako výtah k moci a odkopl. ODS vás vysála politicky, třeba vám sebrala jediného oblíbeného politika - lipavského, a potopila vás bez uzardění.
není hřibovské vedení jen přirozeným odklonem od této původní politiky? nevím. já vás vlastně měl rád jako trochu naivní a odbojné, neochotné k laciným kompromisům, ale ochotné spolupracovat. ale to selhalo v českém prostředí. takže teď dostali svou šanci oni. zatím nic extra nepředvádí, ale reálnou alternativu, krom tahání drbů z echa, tu nevidím.