EL_TOPO: otázka ale: s kým jiným tak asi může jít do vlády? s Motoristy? Podívej, buď realista. Buď tu vzniknou nějaký jiný nový strany, se kterým aby šlo jít do vlády, nebo prostě ano, Piráti budou buď ve vládě s ODS, nebo v opozici. A pokud nebude ve vládě ODS, bude tam Babiš. Leda by se podařila koalice ODS+ANO, pak by si byl v opozici vůči všem, což byl původní duch "pirátů - opozičníků", ale zase opozice, která nemá právo do ničeho mluvit a vlastně jen legitimizuje to právo silnějšího... to taky není dlouhodobé řešení.
Já na to koukám se smíšenými pocity. Ještě, že jsem tam nejel, tenhle týmový duch není nic pro mě. Já tak leda komentovat něco zpozadí od klávesnice. Fakt to společný focení a tak, to je něco na úrovni školní zájezdu... já na tohle nikdy nebyl, chápu, že nejde zůstat v teenagerské vzpouře celý život, to pak má pokračování leda v nějaké antisociální psychóze, ale vlastně tenhle styl "občanské společnosti" mě vždycky vnímal... tahle společná tabla, na gymplu, v tanečních, whatever, to prostě je forma sociálnosti, která není moje :-) Přitom intersubjektivita je důležitá a to že jsem tam fyzicky nebyl, je prohra, ale já na to právě fakt neměl. Přitom ale lidi, kteří nejsou sociálně zdatní, mohou mít taky názor na to, jak společnost funguje... a naopak ten "antropologický odstup" podle mě má svojí cenu.