• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Já nesouhlasím aby se šlo znovu do vlády, pokud to bude ve stávající podobě pod vedením vlny jako minule. Selhali jednou a selžou znova.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: chtěl jsem napsat: "vlastně tenhle styl "občanské společnosti" mě vždycky MÍJEL"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: otázka ale: s kým jiným tak asi může jít do vlády? s Motoristy? Podívej, buď realista. Buď tu vzniknou nějaký jiný nový strany, se kterým aby šlo jít do vlády, nebo prostě ano, Piráti budou buď ve vládě s ODS, nebo v opozici. A pokud nebude ve vládě ODS, bude tam Babiš. Leda by se podařila koalice ODS+ANO, pak by si byl v opozici vůči všem, což byl původní duch "pirátů - opozičníků", ale zase opozice, která nemá právo do ničeho mluvit a vlastně jen legitimizuje to právo silnějšího... to taky není dlouhodobé řešení.

Já na to koukám se smíšenými pocity. Ještě, že jsem tam nejel, tenhle týmový duch není nic pro mě. Já tak leda komentovat něco zpozadí od klávesnice. Fakt to společný focení a tak, to je něco na úrovni školní zájezdu... já na tohle nikdy nebyl, chápu, že nejde zůstat v teenagerské vzpouře celý život, to pak má pokračování leda v nějaké antisociální psychóze, ale vlastně tenhle styl "občanské společnosti" mě vždycky vnímal... tahle společná tabla, na gymplu, v tanečních, whatever, to prostě je forma sociálnosti, která není moje :-) Přitom intersubjektivita je důležitá a to že jsem tam fyzicky nebyl, je prohra, ale já na to právě fakt neměl. Přitom ale lidi, kteří nejsou sociálně zdatní, mohou mít taky názor na to, jak společnost funguje... a naopak ten "antropologický odstup" podle mě má svojí cenu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Já jsem s výsledkem velmi spokojen!
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Strašný konec rozhovoru.

Hřib: Naši důvěru si nová vláda nezískala | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nova-vlada-je-snatek-zla-z-rozumu-nas-program-ale-neni-jenom-antibabis-rika_2601171423_vsn
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Celostátní Fórum Piráti 2026
    https://www.youtube.com/watch?v=vU55rY-PExY
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Druhý riziko je pak to, že kdyby byla šance sejmout Babiše a udělat předčasné volby, tak se Hřib předem domluví s celostátní odskou na to že Piráti půjdou s ODS zase do vlády a prostě tendle scénář na sílu ve straně protlačí. Sice se navzájem nesnášej, ale kdyby šlo o prachy a křesla, tak ta svatba zase klapne.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Tohodle se přesně strašně bojím. Že když za dva roky tahle vláda chcípne na vlastní debilitu, tak že pirátské vedení ve sněmovně půjde cestou preference jistých křesel na čtyři roky. Že upřednostní svoje zájmy na prvním místě, zájmy strany na druhém a až potom budou myslet na Česko.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Piráty každopádně taková situace staví do velmi zranitelné pozice, když dojde např. k rozkolu v Babišově vládě a otevře se možnost shodit jeho vládu.

Shodíte ji, i když budete vědět, že prachy na kampaň nejsou ještě zdaleka zpátky a dalších 80 mega třeba rok po volbách neseženete a bez nich další volby nejspíš projedete?

Těžká volba, co?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Protože lidi kteří měli soudnost stranu opustili nebo pozastavili členství. S nima by to hlasování dopadlo jinak. Todle je klasickej korporátní scénář u kterého míň schopní a narcistní všehoschopní ukradnou postavený projekt těm nadanějším, nahradí odbornost reklamou a fejkem a žitím z minulé pověsti postavené na práci těch odborníků. Nahradí srdcaře placenejma lidma různé kvality kterým kromě platu o nic nejde, a pomalu to celé klesá ke dnu. Další fáze pak je že v jeden moment dojdou prachy a ani na placené lidi už nic nebude. Zbudou prachy už jen na Ferjenčíka a pár kamarádů a to už bude úplný konec.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Připomínám, k tomu, co se řeší v přenosu - Nová vlna není finančně udržitelná:
    [XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    Současných 9% bylo "Pyrrhovo vítězství" (navíc výhrou je jen účast v opozici), za 4 roky takto drahá kampaň nemusí být opakovatelná. (Důvodem úspor u ostatních stran mohlo být buď to, že za stejné peníze dosáhly na lepší peníze, nebo že je dlouhodobě podporují média financovaná mimo rámec kampaní - tahle čísla samozřejmě nejde interpretovat demagogicky...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ale tohle je zlý. I když poslední místo Olgy Richterové ledacos napovídá..

Kateřina Stojanová 419
    Olga Richterová 322
    Martin Šmída 434
    Jiří Hlavenka 366
    ---
    David Witosz 275 (kvórum bylo 294)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: protože ti pořád říkám: musíš mít pozitivní program. Ne se jen vymezovat. Musíš si vzít z Hřiba to, co je dobré a příčetné a odhodit jen ten narcismus a aroganci, která je zbytečná, v přiměřené míře může někomu zajistit pozici nejvíc cool účastníka kalby v hospodě, ale to je tak všechno.

Pozitivním programem, který by byl "ukončením" nové vlny, by bylo například dát dohromady 200 členů (stávající hranice členského podnětu), která by opět změnila vzoreček, definující hranici členského podnětu. Hranice 20% členské základny je moc a prakticky zabila možnost této iniciativy. Podle mě by nás mohl sjednotit členský podnět o změně hranice členského podnětu, ne snad na původní hranici, ale někam kolem stovky členů (a odvodil bych to spíše od velikosti dospělé populace ČR, než od počtu členů strany, protože ten se může v budoucnu měnit nahoru i dolů...).

Prostě musím hledat věci, které chceme. Ne neustále lustrovat osobnostní rysy toho či ono momentálního nepřítele lidu. V politice jsme narcisové všichni, a kdo by to chtěl popřít, ten je narcisem doteď... fakt si pořád nesmíš projektovat do fungování pluralitních politických stran v pluralitní společnosti ty temné příběhy totalitních státostran....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak Witosz, se svým zasedáním předsednictva v krajích, rozhodně potvrzuje, že můj hlasi si zasloužil...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Zatím to vypadá že odpůrci vlny se nikam nedostanou a pojede se dál podle stejné šablony. Ale ještě uvidíme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "Základním kritériem pro přijetí k Pirátům je divné, nezvyklé, výrazné příjmení"
    Ondřej Roztomilý: hold my beer!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já přiznávám, že nezvládám ten svůj politický trolling dobře na té bazální trollící rovině.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "nedokázali jsme dobře procesně pojmout proces" ... newspeak Nové vlny v kostce :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ok, ale povinností předsedy každé politické strany je s takovou možností alespoň počítat. Samozřejmě, je to právě arogance Hřiba, která je do jisté míry zárukou, že k tomu zaručeně nedojde...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Narcistní lidé žijou často v bludech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: on se netají cílem být lídrem opozice, tedy porazit ODS a po příštích volbách být premiérem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam