• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: Ved sa aj bavime o tom, ze ta praca sa nestala...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Myslím si, že třeba proti založení DIA byl mnohem silnější odpor. U té legalizace to bylo tak, že nějaký random Lidovec řekl: "Já si tím nejsem jistý" a následně se to nikam neposunulo. Takhle by se nikdy nestala žádná práce.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: No, to by som zase netvrdil, na legalizaciu bolo hlavne potrebne ziskat ucast vo vlade, ale skutocnu, kde by sme boli matematicky potrebni, a nie len take to ze podte radsej sem, nech nie ste opozicia. Keby sme boli vo vlade matematicky potrebni, tak by si to lihovci a cast ODS nemohli dovolit sabotovat v takej miere, ako to robili.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    No zrovna v legalizaci měla Janka dost volnou ruku. Namísto toho řešila věci, které palili energii zbytečně. A kdykoliv jsem se nachomítl k legalizaci, tak se prostě točili v kruhu...
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Můžete někdo pls vyřídit Ivanovi, že mě tenhle scam uráží? Za posledních 15 let se Vám místo legalizace drog podařilo akorát vyštípat Janku pryč.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: to, čemu říkáš "fialová frakce", to bude prostě spíš Spolu-frakce. Oni budou potřebovat náhradu za odštěpené "kubisty". A celkově by integrace Pirátů do Spolu byla zřejmě průchodnější, než třeba nějaký SpoluSTAN. A oni se nechtějí vzdávat šance na to tvořit nějaký vítězný blok... Orbána taky porazil volební megablok, ne nějaká široká fronta demokratických pidistran...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO:
    EL_TOPO: ano, ale čemu se divíš? Celý posun Pirátů za poslední léta byl tak trochu směrem "ODS pro mladé". Co se arogance Hřiba týče, tak sahá přímo do historie ODS, kdy se jejich politici předháněli v bonmotech se Zemanech a soutěžilo se o to, kdo koho setře. "Korektní" Fialova ODS vlastně nebavila ty členy ani voliče.

Je to trochu šílené, ale na druhou stranu, lze se na to dívat i tak že ODS dobře vidí, že ji Hřib odlákal část středopravých voličů (spíše než Babišovi)... a prostě málokdy je nejlepší strategie dělat ze svých voličů blbce (jak to ostatně celou dobu dělají odpůrci Babiše a pak se divěj: ono ty voliče nejde vyměnit, a když se jednou identifikujou s tím, koho volili, tak si pak útoku na "dezoláty" berou třeba osobně a mají pocit, že se brání, apod.)

Ačkoliv ti to přijde zvláštní, tak Hřib je většinově přijatelnej, pro média i pro voliče. Já ho teda poslední dobou až tolik nesleduju, ale kdybych byl běžný volič-nečlen, bude mi asi tak nějak jedno. Pseudokauzy spolehlivě odváději pozornost od případných reálných kauz, o kterých nic nevíme, apod.

Správná otázka je: co by spíš chtěl voličům nabídnout místo toho? Je fakt cesta udělat nějaké ideální voličské jádro, hraničící se sektářstvím a fanatismem (ano, jasně, sekta je spíš Nová vlna, uvnitř, ale já se bavím o voličích) - a držet se těsně pod hranicí 5% a tím pádem se zaručeně neušpinit?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: To jsem si nevšiml. Účty ODS nesleduju (tak jako ty, krtku).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle není NIMBY, na které jste zvyklí....
    Slashdot
    https://m.slashdot.org/story/454316
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ‼️Plzeň má náměstí Karla Gotta👍❤️
    Je to prostor před "Peklem"
    #VasRadniPlzne

To je ten pirát, co nenávidí komouše... ale Kája jako prominentní umělec minulého režimu, to je jiná 😅

Kůs je zpovykaný ocas, nebuď jako Kůs
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: já mám 15. letýho syna a občas se bavím z jeho kamarády a jako na ČT opravdu nekoukají, oni se nedívají na žádnou lineární tv
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: no vidíš, to my se v 15 na gymplu v druhé půlce 90tek učili ministry nazpaměť u ZSV - ale vůbec ne, co dělaj, nebo proč, nebo co dělá to ministerstvo atp. - ale jaké jméno je na jakém ministerstvu, to byl i předmět zkoušení (samozřejmě to bylo o ničem a v offline světě sis to ani nevyhledáva - já v tom věku čet skoro celou MFDnes, tak tam se mi ten obr. nějak doplnil)

ale jsem si skoro jist, že to povede k další generační válce - už teď čtu od lidí 45+, jak mladí na demonstracích neví, zač demonstrují, na ČT nekoukají... to vše ví jejich fotřící a zupamámy nejlíp, natož prarodiče (vždy si u toho vzpomenu na milice z Olomocka, co byly ready mladé v tom 89. ject srovnat)

necháme se tedy překvapit, podle mě to u nás moc snadno neprojde
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    CHORCHE: Tak to je zrovna problém. Mladí absolutně netuší, kdo jsou ta jména. A historické záznamy budou brát jako bizár doby. Takže zrovna ty jména, cop byla pozastavena je odradí dost možná méně než kontinuálně otravná jména.

Blbé je, že strany mají obecně dost hloupý výběr v obměnách. Čili často raději vytáhnout někoho, kdo viditelně umí ledatak instragram anebo právě někoho, kdo už má za sebou dost chyb a málo poučení, než radši pěstovat lidi, co mají šanci být lepší a přinést realnou hodnotu. Tady kopu jak do Pirátů tak je to typické i pro ODS či ANO.

V kombinaci s extrémem, že schopní lidé po skončení s radostí odejdou jinam a nechtějí se vracet je to fakt na pytel a budeme furt opakovat ty sámé chyby :(.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: jasný, s tim se dovedu ztotožnit

obměna kandidátů... tu bych uvítal, protože soušasná vláda vzkřísila každého zmrda, co šel kolem (Staňek, Tejc, Šťastný atd.) - to mi přijde jako velký problém, jak se pořád držíme těch známejch xichtů, i když je to vesměs furt ta samá špína
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: pokud se stavba obřích datacenter týká USA, fakt nevím co na tom chceš řešit u nás, jestli tě zajímá blaho prostých američanů, kteří musí bydlet u datacenter, tak si to klidně řeš, ale osobně u nás má větší smysl řešit závislost na americkým bigtechu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    CHORCHE: Nemám žádná tvrdá data. Ale ten problém je slepice vejce.
    1) Politici na tyto skupiny necílí (čili je zasahují jen nejširší kampaně)
    2) Skupina volit nemůže, tak se nezajímá

V komunále si však umím představit dobrá témata - sportoviště, školství. Ale třeba i kultura - třeba někteří pruderní voliči na P7 mi říkali, jak je nutné zavřít Cross. Tak by najedednou byla opačná síla.

Určitě si nemyslím, že by to bylo dokonalé. Ale bylo by to jiné. Strany by to nutilo víc obměnovat kandidáty, což je i dobré i špatné.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: my jsme ve snaze přiblížit se naším voličům zblbli :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HONCKA: Jako že dokud se to netýká přímo nás, tak je to v pohodě?

LOL, takovou malost uvažování bych čekal tak u člena ANO nebo ODS, ne od člena strany, která se ráda tváří, že si vidí dál než na špičku nosu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: tak co řešíš ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: u nás to bude ve stylu Stalinova pomníku s patřičným zpožděním :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam