EL_TOPO:
EL_TOPO: ano, ale čemu se divíš? Celý posun Pirátů za poslední léta byl tak trochu směrem "ODS pro mladé". Co se arogance Hřiba týče, tak sahá přímo do historie ODS, kdy se jejich politici předháněli v bonmotech se Zemanech a soutěžilo se o to, kdo koho setře. "Korektní" Fialova ODS vlastně nebavila ty členy ani voliče.
Je to trochu šílené, ale na druhou stranu, lze se na to dívat i tak že ODS dobře vidí, že ji Hřib odlákal část středopravých voličů (spíše než Babišovi)... a prostě málokdy je nejlepší strategie dělat ze svých voličů blbce (jak to ostatně celou dobu dělají odpůrci Babiše a pak se divěj: ono ty voliče nejde vyměnit, a když se jednou identifikujou s tím, koho volili, tak si pak útoku na "dezoláty" berou třeba osobně a mají pocit, že se brání, apod.)
Ačkoliv ti to přijde zvláštní, tak Hřib je většinově přijatelnej, pro média i pro voliče. Já ho teda poslední dobou až tolik nesleduju, ale kdybych byl běžný volič-nečlen, bude mi asi tak nějak jedno. Pseudokauzy spolehlivě odváději pozornost od případných reálných kauz, o kterých nic nevíme, apod.
Správná otázka je: co by spíš chtěl voličům nabídnout místo toho? Je fakt cesta udělat nějaké ideální voličské jádro, hraničící se sektářstvím a fanatismem (ano, jasně, sekta je spíš Nová vlna, uvnitř, ale já se bavím o voličích) - a držet se těsně pod hranicí 5% a tím pádem se zaručeně neušpinit?