• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYJemné a legální změny vědomí
    Tento klub je určen těm, kdo si rádi hrají s jemným vylaďováním stavu vědomí pomocí bylinek a dalších doplňků výživy, ale i dalších metod jako cvičení, meditací, úprav stravy, atd. Zkrátka jak reaguje naše mysl, vnímání a pocit ze světa, když změníme něco ve stavu svého těla, dodáme (nebo ubereme) nějaký element zvenčí. Existuje mnoho substancí a materiálů, které mají jasně vnímatelné účinky buď hned nebo po nějaké době užívání. A je mnoho lidí, kteří se už silnějších drog nabažili, vůbec po nich netouží nebo se z nich pokaždé potřebují zotavit;), a zajímají se o to, co všechno existuje zejména v rostlinné říši, co jim může být prospěšné. Okrajově tu mají své místo i silnější legální drogy, zejména všelijaké kombinace bylinných účinných látek.
    rozbalit záhlaví
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NYA: zkus mikromeditaci, kde tohle přímo vnímáš, to vibrující pole prázdnoty:)) a různě si s ním hraješ, to je teprv síla ;) a velmi osvěžující :o)...objevila jsem teď díky id Hant knížku, kde jsou spousty takových, až dojdu domů a zas na net, hodím sem :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NYA: no a jak jsi na to prisla, co?
    NYA
    NYA --- ---
    MITTRON: jak přišla? naše nálada, rozpoložení, vnímání atd. probíhá pomocí neurotransmiterových přenosů v synapsích - adrenalin dává informaci o napětí, acetylcholin o relaxaci atd atd, endorfiny dopanimy serotoniny .. neznám jiné teorie, kdyžtak mi dej nějaké info .. nechápu proč to chceš navazovat na nějaké podstaty života (kohože?) .. jsme hromada vibrující práznoty, naše biopole elektromagneticky vibruje díky tomu, že naše nervová soustava je plná elektrického proudu a ten jí proudí kvůli přenosu informací, na čemž se podílejí i neurotransmiterové chemikálie, co?
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    NYA: pokrocilost necim je .. cos oznacila za nic je spis sectelost/znalosti. ktere jsou obcas/casto bez navaznosti na realizaci a obecne mezi jednim druhym neni pevna souvislost.

jinak bych rozhodne nebyl tak rychly s konstatovanim ze jde o zmeny biochemicke rovnovahy .. jak jsi na to prisla? teorie ohledne mechanizmu pusobeni takovych veci jsou ruzne. tohle je jen jedna z nich. teorie ktera navic neumi navazat svoje biochemicke konstatovani na podstatu cloveka/zivota/ducha/psychiky o ktere se ostatne obecne nic moc podstatneho a zejmena realneho nevi .. ty jine teorie jsou zalozene napr na ruznych korespondencich, energiich, energetickych matricich, polich. osobne me prave tohle prijde jako podstatna verze .. ale i tak bych rek ze je to, podobne jako jine, radoby dane odpovedi .. spis otazkou

jinak bych hyknule ze jo, vnitrek a jeho promeny, nalady, stavy, jejich ladeni .. je v podstate vnitrni alchymii .. a skyta ruzne moznosti s nebo bez dopomoci z venci .. skrz introspekci, praci s mysli, koncentraci..
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NYA: téma velice vítáno :), ostatně viz. záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HELA: imho je málo z toho, co se vozí do čech, terno
    HELA
    HELA --- ---
    PALEONTOLOG: hm, to od pohledu vypadá docela dobře:) jestli někdy v životě pojedu do Bangkoku, tak tam zkusím ochutnat;)
    ale je fakt, že ten pu-ehr v bambusu je vlastně taky lisovaný, a je výbornej... tak jsem možná zatím měla spíš smůlu při výběru, co se těch ostatních lisovaných týče.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HELA: bylo mi to přivezeno z Bankoku, fakt si na ten čaj nemůžu stěžovat, totální řešení pro poalkoholové stavy a přicházející nemoci, zvýraznění sychravého večera a vůně dálek otevírající mysl.. a řekl bych, že hnusnej čaj bych poznal
    http://img200.imageshack.us/img200/2263/obraz229f.jpg
    HELA
    HELA --- ---
    PALEONTOLOG: aha, tak možná je rozdíl i mezi lisovanými čaji a možná je jen rozdíl v tom, co komu chutná:) Kde jsi ji kupoval, jestli se můžu zeptat?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HELA: měl jsem takovou tu velkou lisovanou puerlu a byla naprosto vynikající, od účinků po chuť/aroma
    HELA
    HELA --- ---
    MENTOSHEK: sáčkový taky docela jde (na sáčkový čaj), ale sypaný je sypaný:) a nejlepší mi připadá pu-ehr z bambusu, takový lisovaný do koleček:)
    (nebrala bych ten lisovaný do cihliček nebo do tuo-chy (takové malé mističky), připadá mi, že ten lisovaný tak kvalitní není, nebo aspoň mně teda nechutná vůbec.)
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    HELA: phu er jsem měla jen sáčkový takový ten levný z kaufu, ale nejsem proti ochutnat sypaný uričté kvality... příště koupím místo matéčka...
    HELA
    HELA --- ---
    MENTOSHEK: já z podobných důvodů piju pu-ehr, když potřebuju být probraná a akční... (a uklidnění žaludku je další plus:)
    a taky, když jsem ho poprvé ochutnala, myslela jsem, že už to nikdy nevezmu do pusy, ale pak mě ho naučila pít kamarádka, která ho vaří slabý... a už na něj nedám dopustit:) kávu pít nemůžu, tak jsem ráda, že mám něco probíracího a ještě zdravého.
    NYA
    NYA --- ---
    XEZRETNUMF: tak to jsem chobotnice obrácená naruby, máte pravdu pa-ne-ni :)
    XEZRETNUMF
    XEZRETNUMF --- ---
    NYA:
    řeči o pokročilosti/začátečnictví jsou zapříčiněny změnou biochemické rovnováhy v mozku, ať už prostřednictvím vnějších vlivů nebo pomocí místní chatující, chtěla jsem se oklikou dostat k tomu, změny vědomí jsou cynickoironické vtípky, imho nic takového v zásadě není, často člověk nevtáhnutý plně do problematiky má spoustu postřehů ať už je to naštvanost, zamilovanost, sexuální vytržení, smutek, cokoli.. každé naše rozpoložení ovlivňuje použití vnějších chemických stimulantů, které pozornosti jakobyexpertů unikají.
    uf uf, no nic :)
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MENTOSHEK: ... a ta kalaba stojí na poličce jako suvenýr :o))).
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    MENTOSHEK: Upřímně řečeno, jsem tu kalabu nikdy tím karamelem nevyplnila, protože jsem si to neuměla představit, jak budu špárat ten karamel zase ven :o))). Matéčko piju jedině z hrníčku nebo misky.
    NYA
    NYA --- ---
    mmm, nerada jsem zaskočila místní chatující, chtěla jsem se oklikou dostat k tomu, že změny vědomí jsou zapříčiněny změnou biochemické rovnováhy v mozku, ať už prostřednictvím vnějších vlivů nebo pomocí vlastní aktivity.. zajímají mě techniky změn vědomí bez použití vnějších chemických stimulantů (řeči o pokročilosti/začátečnictví jsou jenom cynickoironické vtípky, imho nic takového v zásadě není, často člověk nevtáhnutý plně do problematiky má spoustu postřehů, které pozornosti jakobyexpertů unikají) .. pouhá změna nálady je změnou vědomí, ať už je to naštvanost, zamilovanost, sexuální vytržení, smutek, cokoli.. každé naše rozpoložení ovlivňuje naše vnímání reality, vlivem distribuovaných neurotransmiterů.. uf uf, no nic :) omlouvám se za invazi..
    NYA
    NYA --- ---
    YBUKO: ok, napovím i začátečníkům:
    .)
    Nahlas a co nejautentičtěji deklamovat!
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    NICO_PSYCHE: tak to jsem nevěděla..kalabu nemám teda ale už jsem z ní pila... a to s tím karamelem... to musí být náročné ne? neumím si to představit jak to vyplňuješ... no už ale chápu tvůj odpor, vzpomínky ba i chuťové se nedají vymazat
    DITKA
    DITKA --- ---
    BEERUSH: jé, to už ti přesně nepovím - je to nějaký rok zpátky - asi jsem se jich přejedla a tak jsem je od té doby neměla :-) Myslím, že jsem začala na 3 bobech a skončila u třetiny balení!? (100g snad). Ale zase si je asi koupím, když tak o tom píšu ;-)
    NYA
    NYA --- ---
    velice účinná metoda na zvýšení hladiny endorfinu :
    (jen pro pokročilé;)

"mňam mňam Mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam mňam Mňammňam mňam mňam Mňammňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam mňammňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňammňam mňam Mňammňam mňammňam Mňam mňam mňam mňam mňam mňam Mňam mňam mňam Mňammňammňam mňam mňam mňamMňammňam mňam Mňam mňam mňam mňam mňam Mňam mňam mňammňammňammňam mňam Mňammňam mňammňammňam Mňam mňam mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňam mňam Mňammňammňam mňam Mňammňam mňam MňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňamMňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňammňam"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam