• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?

Volby do krajských zastupitelstev 2012

rozbalit záhlaví
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    FIN: jo, vim. Ale rekl jsem si, ze voleni podle 'sance se tam dostat' je jedna z veci ktera nasi politice vylozne jde k duhu
    FIN
    FIN --- ---
    MARWIN: největší problém je, že ale pořád mají šanci se tam dostat, slušnou, a mají pár rozumných tezí. dokonce i ten kalousek, ať je jakej chce, je někdy má. což se o řadě dalších blbců už vůbec říct nedá.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    FIN: Teda, nevim, jestli od tebe mam ještě ignoraci, ale čekal bych, že ty to tam topce hodíš... docela si mě tu zprudil, když jsem někdy v únoru řikal, že to je jenom další banda oportunistickejch čuráků...
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    FIN: ja uz zustanu u SSO, soucasni zatsupci TOP v parlamentu ses vymi dosud provedenymi akcemi uz u mne shodili dost
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: jenže já nejsem svobodný - kdybys četl pozorně, tak bys věděl, že ještě dneska odpoledne jsem silně uvažoval o top 09. což kolega druss může dosvědčit a i celé mé okolí. s pochopením psaného textu máš problém ty. záznamy jsou totiž příliš evidentní.
    FIN
    FIN --- ---
    prostě si babiš a spol. koupili půl parlamentu, možná víc, zelené nejspíš taky anebo najednou zázrakem otočili, a vosrali národ den před volbama. enjoy.
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: milý svobodný, nelhal. máš zjevné potíže s plným pochopením psaného slova. tady bych to ukončil, zjevně ani já ani pan liška tě o své pravdě nepřesvědčíme. stejně jako ty a pan matějka nepřesvědčíte mě.
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: milý zelený, já ti to prostě řeknu takhle: liška zkrátka tehdy lhal anebo mlžil anebo se dneska zcvoknul. chápu, že to musíš obhájit, ale u mě bohužel neuspěješ.
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: btw: http://www.bis.cz/n/2006-09-01-vyrocni-zprava-2005.html
    doporučuji část 2.2 jestli ani to nestačí, nepomůže už nic.
    KYTT
    KYTT --- ---
    mimochodem

* Zelení podporují myšlenku většího využívání biopaliv, ale zároveň
    říkáme, že o biopalivech je třeba přemýšlet v rámci komplexní
    energetické strategie ČR.
    * Zelení odmítají plošnou podporu jedné plodiny (např. kukuřice jako
    v USA) a prosazují po vzoru EU maximální diverzitu pěstovaných
    energetických plodin.
    * Zelení podporují přísná etická opatření EU pro pěstování biopaliv
    - není možné kácet pralesy, lesy, nebo rušit jiné cenné přírodní
    lokality za účelem zisku ploch pro pěstování.
    * Zvyšování podílu biopaliv v pohonných hmotách prokazatelně
    nezvyšuje, ale v důsledku vede k mnohem nižším emisím - biopaliva
    mají například výrazně menší obsah síry.
    * Pěstování energetických plodin v ČR by umožnilo osít víc jak 60
    tisíc hektarů zemědělské půdy, pro kterou dnes zemědělci nemají
    využití.
    * Pěstování energetických plodin nezvyšuje ceny potravin v důsledku
    záboru zemědělské půdy určené pro potravinnové produkty a plodiny.
    * Biopaliva nepoškozují spalovací motory. (Škoda dnes produkuje -
    převážně pro vývoz - automobily schopné spalovat palivo s vyšším
    podílem příměsí biopaliv než navrhuje novela zákona o ovzduší.)
    * Případné zdražení benzínu a nafty není v rovině korun, ale 16
    resp. 13 haléřů na litr.
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: nikdy to žádná studie neprokázala. je to podobné jako, že časté používání mobilních telefonů způsobuje rakovinu mozku. dělaly se na to studie a nikdy to žádná nepotvrdila (ani nevyvrátila).
    DRUSS
    DRUSS --- ---
    KYTT: Ano, hornící také musí něco jíst a přesto kvůli nim neotevřeme nové povrchové doly... Tohle fakt není argument. Buď jejich produkci potřebuju a pak se uživí, nebo nepotřebuju a ať změní obor...
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: z největšího kšeftu na několik dalších let na parlamentem posvěcené úrovni bys nedělal haló? a z čeho pak? až bouchne temelín teprv? (ilustrační žertík)
    FIN
    FIN --- ---
    MARWIN: sejdeme se zejtra na formální hod kostkou před volbou?
    KYTT
    KYTT --- ---
    DRUSS: já nejsem nějaký zastánce biopaliv. jen nechápu proč se kolem nich dělá takové haló.

DRUSS: hehe, taky bych rád chodil do lesa, ale zemědělec se musí nějak uživit. A les, kterej vyroste za několik desítek let ho neuživí. SZ chce podporovat pěstování energeticky výhodných plodin, například biomasy. Ne pěstování řepky na biopaliva.
    FIN
    FIN --- ---
    KYTT: ještě se zaměř na to, co dělá řepkou řízlá nafta s motory aut. to se asi taky nezaraduješ.
    FIN
    FIN --- ---
    zajímavý je rovněž postoj ods... teoreticky byli stateční oponenti převážně z řad ods. prakticky si všimněte, kolik z nich nepřihlášeno, zdrželo se a omluveno. takže prakticky se ods neetablovala, čímž to dohodnutému zbytku prošlo. a to přesně nám ta tabulka říká a je-li pravdivá, jsou zmrdi v drtivé většině, což chápu, že je strašlivé si to přiznat, ale nejspíš v takovém státě i žijeme.
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: pan liška řekl, že biopaliva od určitého podílu přinášejí výrazná negativa, proto není dobré je na evropské úrovni podporovat.
    DRUSS
    DRUSS --- ---
    KYTT: No, já teda biopalivům moc nerozumím, ale ty důvody mně nepřijdou nějak super.

energetická soběstačnost - no tak to je v souvislosti s pěstováním řepky snad vtip, ne?

zvýšení odbytu produkce - sory, ale prosazování biopaliv kvůli podpoře neefektivních zemědělců mi přijde jako zvěrstvo, ať tam raději vysází lesy, ty budou také snižovat CO2 a ještě se tam můžu jít projít

a s těmi skleníkovými plyny, o kolik se ta produkce tou příměsí sníží? Je to vůbec podstatná část v porovnání s tou cenou? Nebylo by ty peníze lepší investovat do jiných způsobů?
    FIN
    FIN --- ---
    MATEEJ: tím jen ilustruji, že ani on není nějak lepší navzdory tomu, jaký napíše komu mejlíček. a jestli má pan matějka pravdu, a já si čím dál tím víc myslím, že ji má, zkuste zprávu BIS z roku 2005, tak nás dneska vojebali všechny. i smetením zákona o přímé volbě prezidenta, i těmi palivy jasně dali najevo, jak se tu věci mají.

KYTT: řekl jsem "projít všechno". ne vytrhnout jednotlivost - níž ti sám liška řekne, že biopaliva nejsou ok, takže ty teď vlastně protimluvíš liškovi, kterého dnešní hlasování hájíš. pozoruhodné, že?
    KYTT
    KYTT --- ---
    FIN: Nikdy sem neviděl analýzu, která by to prokázala. I v tom článku na který pan Matějka odkazuje je uvedeno slovo "mohou". Cena benzínu vzroste, pokud vůbec, podle ekonomů asi o 15 haléřů.

"Navrhovaný zákon má podle ministryně tři cíle. Prvním z nich je podpora českého zemědělství a zvýšení odbytu zemědělské produkce, druhým posílení energetické soběstačnosti ČR i EU, tedy snížení závislosti na dovozech. Třetím cílem je ochrana životního prostředí prostřednictvím snižování emisí skleníkových plynů. Jak také řekla, snižuje se tím prokazatelně produkce skleníkových plynů."

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam