ROMANET: Chápu, že dnešní politika funguje tím stylem, jehož absenci Hybáškové vytýkáš, jenže je to styl "TESCO VALUE": Udělejte to levný a oblbněte tím masy.
Třeba se jednou dočkáme doby - nebo se možná té doby dočkají naši vnukové - kdy podstatné bude, co navrhuješ, a ne, jaký marketing tomu dokážeš udělat.
Letošní volby byly rozhodnuty bradavicí v obličeji Jiřího Paroubka a jeho cca 50% nadváhou. Super. Jsem fakt nadšenej, že nám bude vládnout skvadra sex-appeal obdařených hvězd Nečas/Kalousek/John, ačkoliv dvě třetiny z nich už prokázaly své "schopnosti", a o tom třetím víme, že nějaký čas dělal investigativní žurnalistiku, během které si vypěstoval slizký hlas šeptající bulvární "Na vlastní oši!", a později pro ministerstvo dělal zbytečný a předražený časopis.
Líbilo by se mi, kdybych před volbami dostal nabídku programů BEZ názvů politických stran/kandidátů, kteří za těmi programy stojí. S tím, že by volební systém musel samozřejmě garantovat, že některý z těch programů získá dostatečnou podporu, aby mohl být kompletně prosazen, a pokud by se jeho tvůrci následně od programu odchýlili, byli by sankcionováni. Fikce? Jistě, ale mám pocit, že dnes je to až příliš rozhodováno "ksichtama" a příliš málo rozhodováno "návrhy".
Co ale ostatně čekat v zemi, kde se už 20 let z médií jak z porouchané gramofonové desky ozývá "levice a pravice", a nikdo přitom neřekne, že po levicové vládě Václava Klause nastoupil Zeman a musel dělat pravicové kroky...