WEREWOLF: Zdravím, souhlasím s tím, že nálepku nácka si Roman Joch nezaslouží. Já s jeho názory nesouhlasím, ani je nemohu považovat za britsky konzervativní, natolik si tohoto myšlenkového směru vážím a rád bych jej viděl i u nás. Osobně jsem zvědav, jaký vliv takový poradce může mít a jak se to bude projevovat. I když mě mrzí, že jinak soudný Nečas si nechá radit od takového člověka, nevěřím, že by něco prosadil.
Pokud jde o VV, tak soudě dle jejich akcí, rétoriky pana předsedy a populistického programu, se kterého slevují, jsou to naši noví čeští republikáni, ostatně jejich název znamená přesně toto. Škárka je mi druhým Krejzou.
Já se k české pravici nikdy nehlásil, což ze mně v očích čecháčků dělá nutně levičáka, jinak zatím přemýšlet neumí. Osobně toto dělení považuji za problematické ve vyspělém světe, v postkomunistických zemích za úplně pomatené - Klaus nikdy nepřipustil deregulaci nájemného, ani privatizaci bank - tu udělal až Zeman apod.
Přesto všechno jsem rád, jakou vládu teď máme, zvláště tedy lidi jako Drobil, Joch a John oceňuji, neboť doufám, že se někteří, hlavně mladí, za svou volbu chytí za hlavu. Z české nekomunistické levice nevnímám ani tak hysterii, ale normální v Evropě i USA občanský protest, to prostě k demokracii patří a patřit má. Nakonec, Občanský institut je také občanská společnost, nic víc, nic míň. Tak jako nevidím ve vládě nácky, nevidím nalevo komanče.