• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DRUSS: četl si příspěvky níže? Pokud by to opravdu šlo tak jak píšeš v první větě tak:
    1) ostrouháme my, nestátní zaměstnanci, protože když budeme něco chtít po někom ze státních zaměstnanců, bude tam nemehlo
    2) ber v potaz i to, že pro někoho je krajně nepříjemné měnit práci, i když je schopný, tak proč by sakra neměl být zaplacen dostatečně ve stávající práci, kterou dělá dobře?
    3) netvrdím, že celé vedení je neschopné, ale je ho neschopná poměrně veliká část. Stejně jako u řadových zaměstnanců je nezdravě velká část neschopná. A to mrví celý systém. Nevím jak už jinak napsat, než jasnej příklad s hasičema, abyste to pochopili. Pokud jim řekli, že jim plošně všem stáhnou 10 %, kde jsou tedy ty peníze navíc, které ušetří?


    Přijde mi, že někteří z vás jsou prostě absolutně hluchý ke všemu co jde proti jejich teorii. I kdyby to mělo sebe jasnější základ, neustále si budete opakovat svou. Tohle fakt není diskuze, co by měla smysl.
    DRUSS
    DRUSS --- ---
    THE_MIRACLE: Ti opravdu schopní se přeci bát nemusejí, když se jim nové podmínky nebudou líbit, jistě nebudou mít problém najít si práci v soukromém sektoru :-)

    Tvrdit, že celé vedení ve státní správě je neschopné? No, to je dosti zajímavá hypotéza. Já vidím dost podstatný problém právě v naprosto nedostatečném manévrovacím prostoru při odměňování. Jak do státní správy dostat kvalitního zaměstnance, když ti tabulka nedovoluje pořádně ho zaplatit?

    A co se do efektivity, pracovitosti a kompetentonsti těch "obyčejných zaměstnanců" dole týče, tak z toho, co vidím v práci (nejmenované ministerstvo), tak to asi žiješ na jiné planetě :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Na jakém základě jsi zrovna ty ten správný vyvolený, který je schopen posoudit, že to co napíšu je blábol? Od lidí jako ty raději dál...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Dobrá, tak polopaticky pro ty, co nechtějí přemýšlet (páč si nemyslím, že seš hloupej).

    Kdo je zodpovědný za své lidi? - šéf, šéf je zopovědný za to, jakou odvádí práci, za jejich hodnocení atd. A za jeho výkony je odpovědný jeho šéf. Ve státní správě je dost budizknicemu, jsou tam proto, ze jejich sef je nechce vyhodit. Ale jeho prace je se techto lidi zbavit a misto toho tam mit lidi dobre. Ubijeli jste me tu tim, ze schopni si vydelaji. Ja rikam, ze to tak nebude a prachy si rozdeli vedouci v jednotlivych resortech. Hasice uvadim proto, ze to mam z prvni ruky a vim, ze tem prazskym klukum to chteji snizit plosne. Treba se tak nestane, ale zatim to tak bylo prezentováno. Takže jako občan mimo dění si z toho vyvozuju jasný závěr...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MATEEJ: Ja o voze a ty o koze? Hm, zkus neco lepsiho...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: To jsou kecy, a zadnej dukaz. Pokud bolsevickej blabol "dokazujes" dalsim podobnym blabolem, tak nevim, kdo tady neumi cist...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Ale je to myslím dobrá ukázka toho, že když se budget, o jehož rozdělení rozhodují podobní pánové, zvětší, rozhodně to neznamená, že si jejich schopní podřízení polepší. Naopak, pokud se jim pevná část platu zmenší a budou víc závislí na rozdělování, tak si pohorší.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DOCKINEZ: Třeba takhle?
    Ředitel Kubíček si z muzea udělal zlatý důl. Měl plat jako prezident - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/reditel-kubicek-si-z-muzea-udelal-zlaty-dul-mel-plat-jako-prezident-1dv-/domaci.asp?c=A100820_073408_domaci_hv
    Ano, není to zrovna nejlepší ukázka neschopnosti, protože pokud šlo o schopnost postarat se o vlastní peněženku, tak ten pán byl velmi schopný.
    Nižší manažerské posty (alespoň v oblasti muzejnictví) aspoň nemohou budget na odměny pro své oddělení přidělit pouze své osobě, vyšším postům v tom nic nebrání
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Nerozumis psanemu textu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Neklickuj a odpovez/dokaz.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: proc teda ta statni sprava vypada tak spatne, jsou tam lini lidi a nezaslouzi si, aby se jim nesahalo na platy? kdo za to muze?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: A bohužel jsou většinou na vyšších místech...

    Tyhle bolsevicky zvasty typu "my dole vime co a nak, ale nahore sedi neschopna hovada" si odpust. Nebo se aspon obtezuj s dukazem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: hele, těch pracovitých je imho pořád většina, akorát je větší poměr lepmlů, než v soukr. sektoru. A bohužel jsou většinou na vyšších místech... A to je ten průser.

    Už se opakuju, ale opět příklad s hasiči... jak to dopadne s tím snížením? Velitel pražských hasičů řekne, že nejsou prachy a sníží mzdů řadovým maníkům, strojníkům apod o 10 %. Co ušetří použije k tomu, aby nemusel sahat na plat, nebo mohl přidat sobě a řiťolezcům.
    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: Imho jo. Krach je neodvratnej. Protože podle mě i shodek 135 miliard co chce připustit kalousek je prostě moc.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: Pak ale budeš dost dlouhý čas podporovat jenom leply. A až se to zhroutí, bude obnova možná stát tolik, že si to ani nedovedem představit, protože se tam budou muset nacpat takové peníze, aby měli zájem tam jít ti dobří, nebo alespoň ti lepší. Není to imho dobrá cesta. Taky můžu říct, že by bylo ideální, kdyby tento stát zbankrotoval, protože si to zaslouží a bude klid.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CRANK: Na zhroucení a pročištění bych nesázel, ten moloch prostě nějak pojede dál, i když v něm po odchodu schopných najednou budou tvořit většinu ti neschopní.
    CRANK
    CRANK --- ---
    CROSS: Přesně tak, je to standard a já tenhle špatnej stav nechci podporovat tím, že budu udržovat status quo jenom pro to, že tam taky můžou bejt "hodní a pracovití lidé".
    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: Systém, aby tomu tak být nemuselo je zrušit tabulky a nechat ať si platy stanovujou z dostupných prostředků.

    Ti "hodní" nejspíš půjdou pryč, pokud jim bude ubližováno a ti zlí to holt ovládnou, dokud se to nezhroutí a od těch "zlých" se to nepročistí. To se holt nedá nic dělat. Ale krmit tenhle systém penězma je podle mě kontraproduktivní.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: to ale nebude zpusobeno systemem odmenovani, ale vtelenou absenci zodpovednosti ve strukturach statnich instituci. Sef, ktery si necha v oddeleni jenom lemply, protoze s nima kamaradi, by v soukrome firme nevydrzel. Podle toho, co tu pisete, je to ve statni sprave standard.

    Nevim, kdo z danovych poplatniku ma chut toto sponzorovat.

    Takhle to bude fungovat dal jako zacarovany kruh - vlada do toho buse sypat penize, obcani budou nastvani, ze je to drahe a nefunkcni, a schopni lide se budou od statni sluzby drzet radsi dal, protoze je to nemotivuje ani financne, ani z hlediska seberealizace. Prohravaji vsichni.
    CRANK
    CRANK --- ---
    THE_MIRACLE: Uf. Já to smazal, protože mám pocit že to bylo skoro na flamewar.

    Psal jsem, že teda popisujete situaci, kdy by údajně mělo být lepší dávat všem víc, než aby byla možnost, že se stane, že ti "zlí" budou mít pravomoc rozdělovat peníze a nebudou je rozdělovat těm "hodným a pracovitým" ale spíš těm "zlým vlezdoprdelkům".
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CRANK: Já bych to nechal při starém - i dosud mohli vedoucí ovlivňovat výši osobního ohodnocení svých podřízených, ale zdaleka ne takovou měrou, jako to má být nyní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam