• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: "ve státní správě je poměr špatných managerů vyšší" - o důvod více omezit státní správu na nezbytně nutné minimum :-P)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: Ale v tý zprávě neni napsáno, že odchází kvůli prachům, možná přesluhuje jako důchodce a chce sám odejít .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PONCIK: Protože to třeba za ty prachy nikdo nechce dělat? Protože třeba když by ho draze vyškolili, tak jim uteče? Ale jistě máš z části pravdu. Je to i manažerské selhání. Ale to já tvrdím od začátku, že ve státní správě je poměr špatných managerů vyšší...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    THE_MIRACLE: A proč si Policie necvičila další lidi ??? Jeden je opravdu na celou republiku málo a za tohle úspory nemůžou, to je blbost vrchního policejního ředitele a ministra vnitra !!!!
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Už je to tady...

    Policie bude hluchá, opouští ji jediný expert na analýzu hlasu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/213714-policie-bude-hlucha-opousti-ji-jediny-expert-na-analyzu-hlasu.html

    A takových bude víc... Ať žijí úspory... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Vidíš a není náhodou tohle to, co jsem tu avizoval (a nejen já) už před nedávnem? Ono to opravdu není o tom, že by říkali "my šetřit nebudeme", i když to třeba některé odbory tak prezentují, ale o tom, že tímhle systémem se dosáhne toho, že chátra zůstane a bude mít stejně a schopní odejdou. Já chápu a podporuju prioritu této vlády - snížit shodek rozpočtu, ale nelíbí se mi ten typický jednoduchý způsob, jakým se to dělá.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    John mění cizineckou policii, propustí 682 příslušníků - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/john-meni-cizineckou-policii-propusti-682-prislusniku-pdt-/domaci.asp?c=A101005_193542_domaci_js


    Sice je to VV, ale je to jedna vláda... Jen abyste věděli, že principielně proti TOPce vlastne nic nemám. Včera byl na radiožurnálu host Jan Vitula a musím říct, že mluvil velmi rozumně...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Takže pokud chceme přestat nadávat na státní správu a zaměstnance a být spokojeni s jejich službami, musíme bojovat o to, aby se předělal celý systém, aby to nebylo tak, že na ministerstvu vnitra sedí pan XY a protože jeho zeť YZ nemá práci, tak se stane jeho náměstkem. Jeho nejlepší kamarád z hospody dostane šéfování pražským hasičům (například, v zásadě si zde lze představit úplně cokoliv) a jelikož vůbec nerozumí dané problematice, snaží se pouze využívat výhod, které mu ta pozice nese. To že by měl nějak lidi motivovat, odměňovat za dobrou práci, na to vůbec nemyslí, protože vůbec netuší, k čemu vlastně je management. Problém v našem státě je ten, že podstatná část managerů jsou manageři jen z té části výhodové - čerpají vysoký plat a další výhody s touto funkcí spojené, ale managerskou práci dělají špatně. A to prosím nejen ve státním. V soukr. firmě, kde jsem dělal to bylo podobné - hlavní šéf IT kamarád majitele. To že absolutně neuměl lidi řídit, jiná věc... Taky mu většina kvalitnějších lidí odešla, nebo je vyhodil, protože nevěděl co s nimi. Akorát že ve stýátní správě špatného managera odnáší jak jeho zaměstnanci, tak my, kteří využíváme jejich služeb.
    HARALD
    HARALD --- ---
    FIONOR: Stálo by za to inspirovat se někde, kde to funguje a přitom státní zaměstnanci jsou systémem motivováni. Údajně nutnou podmínkou pro jiné změny je zákon o státní službě, kterému je už 8 let odkládána platnost. Ale ten zákon neznám a netuším, jestli skutečně v tomto může něco změnit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Absolvoval jsem dneska (ok, včera, ale ještě jsem nešel spát) debatu s dvojicí policajtů na téma odměňování u policie. A i když některé věci jsou u policie specifické, tak bych řekl, že jejich zkušenost je do zbytku státní správy přenositelný. A tenhle hovor docela zacloumal s mým pohledem na zrušení platovejch tabulek podle odsloužených let.

    V minulosti už proběhly akce, které zaváděly osobní ohodnocení. V době, kdy byly policajtům zrušeny bonusy za službu v noci, o víkendech a státních svátcích, tak jim bylo slibováno, že jim odpovídající částka bude vrácena na osobním ohodnocení. Nebyla. Prakticky nikdo z řadových policajtů osobní ohodnocení nedostal. Osobní bonusy si rozdělilo několik šéfů formou odměn ve výši i vyšší než roční plat. Aktuální kauza stotisícových odměn je prý jenom špička ledovce.
    Realita u policie je taková, že naprosto není manažersky řízena. Tzv. výonová složka není rozdělována za odměnu a za zásluhy, ale za kamarádství se šéfy a naprostá většina odměn a osobních složek si nechávají samotní policejní šéfové. Když jsem hodil na stůl rozklad platu zdravotní sestry, který jsem psal i sem (tady: HARALD), tak mě upozornili na nedostatek, který v mém příkladu mám. K tomu, že zdravotní sestra pobírá maximální bonusy a najednou začne mít bonusy nulové, může klidně dojít. Stačí, když se změní šéf a místo kamaráda je najednou šéfem někdo, kdo ji nemá v lásce. Výkon oné zdravotní sestry je až druhotný.
    A v tomhletom systému je růst tarifních platů s odslouženými roky jednou z mála jistot, kterou státní zaměstnanci mají.

    Druhý problém je ten, že je sice jasné, že se bude propouštět, ale vedení policie naprosto nekomunikuje o tom koho. Kdyby aspoň ujistilo některé složky, že u nich to nebude. Jsou sice složky, kterých se to s největší pravděpodobností nedotne - vyšetřovatelé (sem patří oba mí spoludebatéři) a pochůzkáři - ale stejně u policie panuje nepříjemná atmosféra a schopní lidé z "ohrožených" složek odcházejí do civilu.

    Když jsme se bavili o 10% snížení objemu vyplácených prostředků, tak to označili za sice nepříjemné, ale skousnutelné. Chápou (minimálně ti dva, se kterými jsem se bavil), že snížení je v aktuální době nutností. Navíc to nebude 10% ale o něco míň - díky odchodům některých lidí vyplácených vnitrem.

    ---

    Když se pod dojmem této debaty koukám na stávající vládní návrhy, přijde mi, že rušit stávající systém platových tříd je možné pouze za předpokladu, že státní správa dostane něco jiného, co dá jejich zaměstnancům nějakou perspektivu a dlouhodobou pozitivní motivaci. A nevím teď, co by to mohlo být. Navýšit výkonovou složku by mělo smysl jen v případě, že by v policii (a zbytku státní správy?) zavládl skutečný systém, kdy jsou ohodnocovány výkony. A dokud něco takového neexistuje tak stávající systém neměnit.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    CROSS: dneska spíš trhaj a nedomalovávaj :-S
    CROSS
    CROSS --- ---
    PJGEPR: dlouho jsem mel doma schovanej plakat, kde mi nekdo umne primaloval patku a knirek (kandidoval jsem v komunalkach 1998) :-]
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: Koukal sem na ten paskvil ) Ale spíš ONI jsou, já už mezi ně nepatřim, vlastně jsem nikdy nepatřil )).
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: mimochodem jste jedinej okres, kterej nebyl schopnej dodat podklady pro publikování na webu ...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: Ten spolužák za TOPku nějakej Zdeněk Štrupl se tam musel vetřít a důkladně lézt do prdele Chrtkovi celej letošek, na tý loňský a mojí poslední schůzi nebyl ani jmenovanej ))))).
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    VIR_KENNY: Jak už tady zaznělo, problém je v tom, že ty základní hodnoty má každý někde jinde. Ty do svých základních hodnot zahrnuješ i to, že houmlesák má právo prudit v ulicích turisticky exponovaných měst, a eurofilové do svých základních hodnot zahrnují to, že EU je svatá a nesmí se kritizovat.
    Tvá logika pak znamená, že Klaus coby EU-skeptik je nácek, protože si dovoluje napadat základní hodnoty eurofilů.

    Základní hodnoty přitom naprosto jasně stanovuje Listina základních práv a svobod, a u toho by mělo zůstat - tedy žádné otroctví, žádné ponižování, žádné trestání za to, co není zakázáno, žádné nucení do toho, co není přikázáno. Ale nikde se tam nepíše, že houmlesák může obtěžovat lidi, vychutnávající si kávičku v letní zahrádce, takže co přesně je špatného na tom, když někdo řekne, že toto bude regulováno? OK, kulka do týla zjevně není úměrná, ale uvážíme-li, že homelessáci tím, že neplatí zdravotní pojištění a současně nesplňují podmínky pro to, aby za ně toto pojištění platil stát, porušují zákon, tak na ně aplikovat určitá zákonná omezení, například tedy je resocializovat i s použitím mírného omezení osobní svobody, by mělo být OK -- pokud budou taková pravidla uzákoněna a platná pro všechny (a nejen pro houmlesáky).

    Útlocitnost je dvojsečná zbraň, jak by ti potvrdil kdokoliv, kdo musel například amputovat hnijící končetinu, aby se otrava nerozšířila do zbytku těla.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: já bych do toho v Chomutově taky nešel :)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: No to už je schýza )).
    Docela tě obdivuju, já bych do toho nešel v Chomutově ani za zlatý prase ))((.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: je divný vidět sám sebe na plakátě :)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Je divný vidět svoje spolužáky-kluky ze základky a strřední na předvolebních plakátech, jeden za TOP09 a druhej za ODS ))((.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    HARALD: kecas, resili uz jsme to mnohokrat - ale neco jsem tu klukum slibil.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: podsouváš mi, že neuznávám zaměstnanecký práva; odkud jsi zase vytáhl tenhle nesmyl? (když pominu, že se dobře proti němu bojuje) To, že mi vadí primitivní demagogie vedení odborů neznamená, že neuznávám jejich velmi významnou roli v dnešní společnosti; začni prosím polemizovat s tím, co skutečně tvrdím (jestli to nebude zase tvoje dojmologie jako u ateismu a progresivní daně)

    jses organizovan v odborech? pokud ne, odborari te jakozto zamestnance nezastupuji. odborari vubec zastupuji jen cast tech, kteri jsou v zamestnaneckem pomeru. a urcite nezastupuji absolventy nebo matky na materske, kteri praci teprve hledaji nebo budou hledat, nezastupuji OSVC a nezastupuji nezamestnane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam