• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    V praxi se už také projevuje, řekl dále Mládek, že vláda svými úspornými opatřeními vůči státním zaměstnancům skutečně podsekla jejich schopnost utrácet.

    Že by se začalo naplňovat to, co jsem tu říkal na podzim a většina z vás se mi vysmívala?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Státu se nedaří vybírat daně, vláda neví proč – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/finance/233222-statu-se-nedari-vybirat-dane-vlada-nevi-proc.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Mimochodem, je to trochu OT, ale když jsem slyšel o té Klasuově krádeži pera, tak jsem si, přestože ho fakt nesnáším, říkal, že to je zas nějaká novinářská slengovina do titulků, aby to přilákala pozornost - no boze, vzal si propisku. Ale kdyz jsem to pak videl, tak jsem se mohl pochcat smichy... A na druhou stranu je mi smutno, kdyz takovej clovek sedi na Hrade a ma za kanclere psychopata Hajka...
    FREELA
    FREELA --- ---
    DOCKINEZ: proc myslis, ze bych ti to nerekl do oci? :) s tim ja nemam nikdy problem. ale ty mas koukam mirne premrsteny sebevedomi (stejne jakio hajzl z hradu)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Toto jsem "převzal" ze zdejších domácích zpráv:

    VV dál přiživují vizi vlády v čele s premiérem z TOP 09 - Aktuálně.cz
    VV dál přiživují vizi vlády v čele s premiérem z TOP 09 - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=698459

    ...... a doufám že do toho TOPka nepůjde .
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FREELA: A ty budes asi jeden z tech statecnych pejsku, kteri ňafaji jenom na internetu :)

    Ubozacku, do oci bys mi to nerekl.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Ano, omezeny na dožití, ale za podmínek platných při uzavření smlouvy.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FREELA: S tim treba i souhlasim, mne jde hlavne o ten protiustavni zpusob, jakym to chtel basnik omezit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Zrovna stavební spoření je nástroj, kterým sociálně nejslabší dotují středně bohaté. Ti sociálně nejslabší neutrhnou těch pár tisícikorun, které je potřeba vložit, aby člověk získal dar od státu v podobě podpory stavebního spoření. Dar získávají lidé až od určit= sociální úrovně. Pokud tedy na problém pohlížínme z hlediska "sociální spravedlnosti", je zachování stavebního spoření velmi nesociální.

    Osobně jsem pro zrušení tohoto produktu s tím, že stávající smlouvy budou omezeny na dožití a stavebním spořitelnám bude umožněno získat licenci univerzální banky, jak se plánovalo. Podobná akce jako u vkladních knížek n adoručitele.
    FREELA
    FREELA --- ---
    THE_MIRACLE: básník nám chtěl jenom sdělit, že skrz SP se sypou peníze ze statní pokladny i těm, co to nepotřebují.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FREELA: to je ale hodne demagogicke, ze?
    FREELA
    FREELA --- ---
    Ministr financí Miroslav Kalousek o verdiktu Ústavního soudu, který zrušil vládou chystané škrty ve státním příspěvku na stavební spoření:
    "Dochází ale k paradoxní situaci, kdy například Miroslav Kalousek nebo Petr Nečas, kteří mají stavební spoření, nálezem Ústavního soudu vydělají letos poměrně hodně peněz a ty peníze, které dostane rodina Nečasova a rodina Kalouskova, nedostane někdo jiný, který by je potřeboval mnohem víc. Já to nepokládám za správné."
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ALCATOR: To už se zrovna tady řešilo. Doporučuji filtr. Závěry jsou: Úvěry ze sts jsou účelové. Aby bylo možné tyto účelové úvěry poskytovat, je taky potřeba základna spořících. Aby se ta vytvořila, tak spoření by nemělo být účelové (protože účelové spoření bude na houby). Takže pokud má stavební spoření sloužit svému účelu, pak není moc dobré vázat účelovost na spoření.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FREELA: promin, ale ja si nemuzu pomoct... :-). Ale uz toho necham.
    FREELA
    FREELA --- ---
    DOCKINEZ: ty budes asi podobna prokremelska buzna jako VK, koukam :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: jses to ty, kdo ma potrebu se furt agresivne vymezovat vuci VK. ja ti jen nastavuju zrcadlo, aby sis (popadesaty, posty... ale spis nikdy) uvedomil hloupost sveho pocinani.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: je to tak.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: Jo souhlas nastavit k 1. 1. 2012 na nový smlouvy pevný a tvrdší pravidla pro st. spoření. Jenže to se zase p***rou všechny stav. spořky. Ale na druhou stranu není povinnost státu přispívat na jakýkoliv soukromý spoření ani kačku. A myslím že si tim stát již na počátku pěkně zavařil my musíme dávat st. příspěvek na určitou naspořenou sumu, ale vy a stav. spořky nemusíte doržovat žádný pravidla, aby to slovo stavební bylo u tohoto spoření nějak omezující.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: ano, v současných ne. Retrospektivně takovou věc neuděláš, takže s tím můžeš začít u nově uzavíraných smluv. To je imo kosher. Zasahovat do již předtím podepsaných, je čuňárna. Nebo tu podporu můžeš (třeba) k 1. 1. 2012 zrušit u nově uzavíraných smluv a máš vystaráno taky (imo nejlepší řešení)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: exekuce sem netahej, proč? - Vždyť ty si psal ... musí vrátit podporu, když si pořídí něco jinýho než stavbu či rekonstrukci bydlení. A jak spořka dostane zpětně z lidí připsanou státní podporu. A nikde v souč. pravidlech není o předkládání faktur ani písmeno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam