• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FREELA: S tim treba i souhlasim, mne jde hlavne o ten protiustavni zpusob, jakym to chtel basnik omezit.
    FREELA
    FREELA --- ---
    THE_MIRACLE: básník nám chtěl jenom sdělit, že skrz SP se sypou peníze ze statní pokladny i těm, co to nepotřebují.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FREELA: to je ale hodne demagogicke, ze?
    FREELA
    FREELA --- ---
    Ministr financí Miroslav Kalousek o verdiktu Ústavního soudu, který zrušil vládou chystané škrty ve státním příspěvku na stavební spoření:
    "Dochází ale k paradoxní situaci, kdy například Miroslav Kalousek nebo Petr Nečas, kteří mají stavební spoření, nálezem Ústavního soudu vydělají letos poměrně hodně peněz a ty peníze, které dostane rodina Nečasova a rodina Kalouskova, nedostane někdo jiný, který by je potřeboval mnohem víc. Já to nepokládám za správné."
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ALCATOR: To už se zrovna tady řešilo. Doporučuji filtr. Závěry jsou: Úvěry ze sts jsou účelové. Aby bylo možné tyto účelové úvěry poskytovat, je taky potřeba základna spořících. Aby se ta vytvořila, tak spoření by nemělo být účelové (protože účelové spoření bude na houby). Takže pokud má stavební spoření sloužit svému účelu, pak není moc dobré vázat účelovost na spoření.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FREELA: promin, ale ja si nemuzu pomoct... :-). Ale uz toho necham.
    FREELA
    FREELA --- ---
    DOCKINEZ: ty budes asi podobna prokremelska buzna jako VK, koukam :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: jses to ty, kdo ma potrebu se furt agresivne vymezovat vuci VK. ja ti jen nastavuju zrcadlo, aby sis (popadesaty, posty... ale spis nikdy) uvedomil hloupost sveho pocinani.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: je to tak.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: Jo souhlas nastavit k 1. 1. 2012 na nový smlouvy pevný a tvrdší pravidla pro st. spoření. Jenže to se zase p***rou všechny stav. spořky. Ale na druhou stranu není povinnost státu přispívat na jakýkoliv soukromý spoření ani kačku. A myslím že si tim stát již na počátku pěkně zavařil my musíme dávat st. příspěvek na určitou naspořenou sumu, ale vy a stav. spořky nemusíte doržovat žádný pravidla, aby to slovo stavební bylo u tohoto spoření nějak omezující.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: ano, v současných ne. Retrospektivně takovou věc neuděláš, takže s tím můžeš začít u nově uzavíraných smluv. To je imo kosher. Zasahovat do již předtím podepsaných, je čuňárna. Nebo tu podporu můžeš (třeba) k 1. 1. 2012 zrušit u nově uzavíraných smluv a máš vystaráno taky (imo nejlepší řešení)
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: exekuce sem netahej, proč? - Vždyť ty si psal ... musí vrátit podporu, když si pořídí něco jinýho než stavbu či rekonstrukci bydlení. A jak spořka dostane zpětně z lidí připsanou státní podporu. A nikde v souč. pravidlech není o předkládání faktur ani písmeno.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: exekuce sem netahej, proč? Prostě jako spořitelna můžeš mít kontrolu nad tím, kam peníze plynou na základě toho, že dotyčnému otevřeš účet a víš, jaké firmy za co fakturovaly částky na ten účet. Například.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: Mám stavebko a nemíním z něj nic loupat - snažím se dostat na cílovou částku (proto jsem ji nastavil) - pokud se dostanu do problémů s penězi, holt zruším spoření a nechám tam 7%. O tom, že se obě slova používají, se nikdo nehádá, ale každé z nich má jiný význam. Pokud dáváš někomu peníze a nechápeš, proč mu je dáváš a za jakých podmínek se k nim dostaneš (výjimka jsou daně, ehm), je to jen tvoje chyba.

    Proč mám v poslední době pocit, že lidi nerozumí slovům, která používají? Dávají jim vlastní význam, která ta slova nemají a pak očekávají, že to ostatní kolem nich budou dělat stejně?
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: ... a ještě tenhle tvůj návrh ... musí vrátit podporu, kdo to z lidí bude vymáhat ? Jsi pro ještě větší podporu exekucí ?? Myslím raději nejdřív stanovit pravidla a podmínky na co stavební spoření má být vypláceno, než to od lidí zpětně dolovat.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KID_MCHUTT: Máš stavebko ? A zkoušel jsi si z něj dejme tomu uloupnout 50 tis třeba z již naspořených 100 tis. ?? Mně takovýhle požadavek řekli ve spořce těch 50 vám poskytneme ve formě úvěru nebo zrušte předčasně spoření a necháte nám tu 7% z koncové naspořené částky. Takže obě slova spoření i úvěr se v hantýrce stav. spořitelen běžně používá .
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: umis argumentovat taky nejak jinak?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: a ze na sebe nenechal dlouho cekat:

    Klaus: ÚS svým verdiktem vstoupil do politiky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/231862-klaus-us-svym-verdiktem-vstoupil-do-politiky.html
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALCATOR: nemůžeš podmínit uzavření stavebního spoření tím, že dotyčný začal stavbu. To nejde. Můžeš říct, že pokud nepoužije peníze na stavbu/vybavení bytu (kuchyňská linka a podobné jsou imo v pořádku, je to součást přestavby), musí vrátit podporu. Takže ještě jednou: spoření - úvěr.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KID_MCHUTT: stavební. spotřební.

    Vidíš mezi těmi dvěma slovy rozdíl?

    Je to "stavební spoření". Má to být určeno k naspoření (s podporou státu) částky na STAVBU. Ne na koupi auta, zaplacení svatby, svatební cesty, plasmové obrazovky nebo co já vím na co. Složili se na to všichni občani, tak by sakra měli mít možnost alespoň trvat na tom, že to použiješ na stavbu obydlí (pro rodinu apod.)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PONCIK: spoření. úvěr. vidíš mezi těma dvěma slovy rozdíl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam