• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FLUMO: otazka je, zda by si po vidle akci nedali nekteri pozor :-)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: chce to do vlady dostat lidi ktere zname - o kterych vime, ze jsou rovni. preferencni hlasy sice chteli rusit potom co utrel Langer, ale zatim jsou, tak toho vyuzijme. Bojim, se ale, ze ceska volicska zakladna neumi nic jineho, nez, ze vymeni (pokolikrate uz bez znamky pouceni) pseudopravici za pseudolevici a vysledek bude zase zalostnej. proto nadeji ve "vidlich" nevidim. Vladu sme si zvolili, jak je muzem vyhazovat vidlema? predevsim by to chtelo, aby si lidi uvedomili, ze volit cloveka, o kterem toho moc nevi, je krajni nezodpovednost a zavani nesvepravnosti. Dokud to bude tak, nikdo ti nezaruci, ze po "vidle" akci nebude zvolena zase nejaka medialne znama (tj. nekym placena) zajmova skupina.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FLUMO: Ja to vidim presne stejne. Vitezstvi CSSD se taky desim. Fakt jsem si po volbach rikal, ze by to mohlo byt dobre a je to horsi! nez za prazdneho a falesneho Topola, jehoz vlada kradla kde se dalo. Tahle krade a jeste dere lidi. Super. Uz je to tu zrale fakt na vidle.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THE_MIRACLE: to je pravda s temi soudy. ostatne kdyz Kalousek navrhoval na jare protipravni upravu stavebka a ustavni soud jim to neschvalil, hned se ozvali 'demokrati", ze by jim chteli omezit pravomoce, snad se tak nestane.
    Ale vitezsvi CSSD ve volbach se docela desim, nestras.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Precti si to rozhodnuti. Ta zprava z Novinek je nepravdiva v tom, ze se soudci "opreli" o zakon o kolektivnim vyjednavani. Soudruzi z Rudého Práva jen chtějí opatření zpochybnit.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Kéž by soudy fungovaly stejně dobře i v ostatních případech.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Právníci zpochybňují zákaz stávky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236006-pravnici-zpochybnuji-zakaz-stavky.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Soud rozhodl dokonce uz v patek :-))))))))

    Soudce: Odborářům jsme se opatření ke stávce snažili doručit už v pátek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/236009-soudce-odborarum-jsme-se-opatreni-ke-stavce-snazili-dorucit-uz-v-patek.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: Spatneho na tom neni vubec nic. Spatne je, ze soudy funguji hrozne ale kdyz vlada neco potrebuje, je to hned. Ze ackoliv by soudni a politicka moc mela byt v pravnim state pevne oddelena, u nas to tak neni. Jediny soud, ktery tak trochu funguje, je ustavni. Vy jste fakt uplne slepi? Nebo tak jesitni, ze proste nejste schopni uznat, ze jste ve volbach volili spatne? Tahle vlada je skutecne nejvetsi zlo co tu bylo. Ostatni vlady kradli a korumpovali, tahle se navic snazi moralizovat. A ted budou vykladat, jak se budou snazit omezit pravo na stavku apod. Probudte se, tohle uz totiz fakt nema s demokracii nic spolecneho. Uplne se desim toho, co ted pisu, ale diktator Jirka Paroubku byl proti tomu, co se tu deje ted slabe kaficko. Nastesti, alespon dle pruzkumu smysli podobne co ja cca 70 % obcanu a neustale to roste. Ted jen doufam, ze se tu vladu podari svrhnout driv, nez ze sebe udela nesvrzitelnou. Fakt uz bych radsi zaplatil i ty predcasne volby. A to jsem si tesne po volbach rikal, jak je to dobre, ze to takhle dopadlo. To je tvrdy vystrizliveni...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROSS: Přeju ti, až budeš od soudu něco potřebovat, aby rozhodl a rozhodnutí doručil tak rychle jako se to stalo v pátek.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: první, co mě napadlo, je že to těm odborům nějak moc žereš. Marně se snažím přijít na to, co je špatně na tom, že jeden subjekt podá podání k soudu vůči druhému subjektu, a soud nějak rozhodne, například vydáním předběžného opatření.

    Kdyby odboráři nežili pořád podle brožurek ROH, tohle by se jim nestalo.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Která část zdůvodnění podání od MF tupí soudní moc? Či se soudní moc v nějakém rozsudku tupí sama?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: ja to vidim jako absolutni potupu soudni moci a poukaz na to, ze nejsme pravni stat, ale zpatlanina demokratickeho pravniho statu a diktatury moci.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Mně zaujal návrh na to, dát lidem co maj akcie na doručitele od 1. 1. 2012 dejme tomu rok, aby je převedli do průhledný formy a pak je tedy 2. 1. 2013 opravdu "znárodnit", respektive znehodnotit na hodnotu 0 Kč,- u nepřevedené akcie. Trochu levičácký, ale myslím že by se nové akcie na doručitele v průběhu těch 12ti měsíců a i dále přestaly vyskytovat.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FLUMO:
    No tak zrušit je asi nejde... to by to dopadlo hodně špatně na poli arbitráží. Volání po zrušení je jen populistický krok. Podstatné je omezit, nebo lépe zrušit obchodovatelnost.

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROSS: Jsem zvědavej jak si to bude užívat, až mu to přeroste přes hlavu - zatím pro to dělá všechno.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jestli to byl vážně Kalousek, kdo si nejen uvědomil, že oznámení stávky je třeba provést tři pracovní dny předem, ale taky podle toho konal, tak teda klobouk dolů, je fakt jednička. :-] Tu tiskovku si podle toho taky užil.
    SKIM
    SKIM --- ---
    Vždyť jsem říkal, že je to o složitosti. Pokud je to složité (a to ať zákony, tak možnost podnikat jsou), tak je to problém. A taky celkem pěkná cesta ke korupci případně nějaké jiné perverznosti.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    U úřadů to nemusí být nutně jen o flákání - kolikrát jsou ze zákonů a vyhlášek vyloženě zavalený zbytečnou administrativou. Na věc co ti normálně může stačit jeden telefon je občas u eráru vyplnit sedmnáct formulářů, všechno zapsat do pěti knih a obeslat 52 lidí. Všechno je to naprosto zbytečný, ale musí se to udělat, aby se vyhovělo liteře zákona a aby byl úřad a všichni zúčastněný krytý proti případnýmu průseru..
    Každej určitě znáte šílený účetní, který se točí na každým nesmyslu jen aby jim někdo nemohl říct, že se spletli o tři koruny. Tohle si vynásobte tím, že se řeší 1000* složitější a variabilnější věci než je účetnictví, těch lidí tam sedí 40 a ještě se to může týkat x subjektů a dostanete průměrnej úřad..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    CROSS: Nejlepší způsob, jak se zbavit, jak píšeš, parazitů, je minimalizovat finanční toky ve veřejných rozpočtech. Kde se nepřerozděluje, tam se neni na čem přiživit.
    dnes asi jedina moznost v soucasnem stavu korupce. ale nemely by se taky soubezne snizovat dane a odvody? ale vizi TOP09: vybirat co nejvic penez od lidi a snizovat vyhody socialniho statu a kdyz jde o reseni naseho nejvetsiho problemu - korupci, tak napriklad zruseni akcii na nedorucitele odmitali, proc asi..
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: jak sis jistě povšimnul, za lemply považuju pracovníky s pravomocí zaměstnavatele v rozpočtovém sektoru (protože v soukromém osobní odpovědnost funguje o něco líp). Moji zmínění příbuzní v rozpočtovém sektoru nepůsobili a nepůsobí.

    Napsal jsem, že to to nejde vyřešit systémově, ne že to nejde vyřešit. Nikdo z českých ministrů nebo jejich náměstků žádnou osobní zodpovědnost nenese. Nejsou hodnoceni a odvoláváni podle svých výsledků, ale na základě politických dohod a obchodů (výjimky se najdou). Dokud bude panovat přesvědčení, že to má řešit "stát" nebo "vláda", nikdy se nic nevyřeší. Musí tam být osobní odpovědnost.

    Já se omezení příjmové stránky rozpočtu nebojím, naopak. Ale kolik stávkujících odborářů by vyměnilo větší flexibilitu trhu práce za tu krásnou perspektivu "stát se o nás postará"?

    Nejlepší způsob, jak se zbavit, jak píšeš, parazitů, je minimalizovat finanční toky ve veřejných rozpočtech. Kde se nepřerozděluje, tam se neni na čem přiživit. No a samozřejmě... osobní odpovědnost.

    Fakt si nedokážu představit, že bych se ve své práci flákal, a pak to spravil prostě tím, že zajdu se šéfem na pivo. Na druhou stranu, když můj zaměstnavatel přijde o část obratu, dejme tomu ztratíme klienta, naprosto nikdo se nepozastaví, když polovina firmy vyletí. Co budu dělat v šedesáti je můj problém. Ale srdnaté české odbory to vidí jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam