FIONOR: ono to neni vsechno tak jednoduche, jak to vypada. Pruser nas Cechu je, ze si vsichni vidime sotva na spicku nosu. Nikdo nechce premyslet dal. Ja treba skutecne moc nectu a tudiz DPH na knihy me prilis nezajima, ale soucasti nasi organizace jsou i knihkupectvi a nakladatelstvi a kdyz jsem se bavil s lidmi odtamtud, tak mi rikali, ze celkem jasne jim kvuli treba 5 % navic klesne prodejnost a trzby. V nakladatelstvi bude vychazet mene knizek apod. Prestoze ja se povazuji za ctenarskeho negramota, myslim si, ze cteni knih patri ke kulturni spolecnosti a zvysuje uroven naroda. Pokud si budeme timto zpusobem pod sebou podrezavat vetev, nikam nas to nedovede a tech par milionu, co se vybere navic skonci stejne v Blance, nebo podobne akci. Ani nemluvim o to, ze tohle zvyseni zcela logicky pripravi spoustu lidi praci. Lidi, kteri aktualne pracuji a pracovat chteji.
Fakt uz tu vasi zaslepenost nechapu. Vlade veri cca 10 % lidi - to jsou vsichni koncentrovani na nyxu?
Reformy JSOU nutne a je skutecne nutne se v jistych smerech omezit a melo by to byt napric celou spolecnosti - od velkopodnikatelu, pres zivnostniky, statni zamestnance az po cikany. A kazdy by to mel pocitit podobne. To co se ale deje je vykoristovani jedne skupiny obyvatelstva. Priste to muze byt zas jina skupina...
Jinak receno, kdyz uvidim, ze to ma skutecne smysl, jsem ochotny platit DPH treba 25 %, nebo i 30 %. Nejsem ale ochotny ucpavat tunely a je dobre, ze lidem ted dochazi trpelivost uz nejen kecy, protoze lidi jako ja se zatim na nic jineho nezmohli.