• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    "Nová" politická strana... Dobrá, špatná?



    Volby do krajských zastupitelstev 2012

    rozbalit záhlaví
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Muhehe.. takže třeba zákon o veřejných zakázkách, na který dost pravděpodobně kývne i ČSSD je blbě, protože ho nedělaj sympaťáci? Jak ty si tu politiku vlastně představuješ... kontest obliby? Dokud mi mávají smím připravovat zákony, jakmile začnou hrozit, měl bych jít pryč? :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Souhlasim, ze asi ne ve vsech pripadech. Dokonce si myslim, ze vetsina lidi, ktera ma odpor k vlade a reformam navrhovanych v soucasne podobe je ochotna pripustit, ze nejake reformy jsou nutne a i se na nich podilet svym podilem... To je treba muj pripad. Ja jen nemam duveru ve vladu techto lidi a tudiz nechci, aby zrovna oni delali tak dulezite kroky...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: To je uplne jedno jak ty nebo ja vnimame veci verejne. To byla jen konkretni ukazka, ze tebou pokladane rovnitko mezi neduveru vlade a odpor k reformam prosazovanych vladou neni jedno a to same, jak ty argumentujes.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: ukazuje na nás na všechny jako vtip na odlehčení?

    Tak to bys tam měl dát i jeho komentář (že ukazoval Rathovi, že je jednička) a že to teda sděluje nám všem, že jsme jedničky. :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREATDRAKE: tim, ze ted se to hodi... z tohoto obrazku ho ukazuje na nas vsechny.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Takže Kalouskův prostředníček ukázaný Rathovi má být vtipný zde čím?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ... a jinak je to mysleno spis jako vtip pro odlehceni, ale to je fuk...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CRANK: To ale neni zadna fotomontaz.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    THE_MIRACLE: Chápeš význam slova modla?
    CRANK
    CRANK --- ---
    FIONOR: Nemáš snad pochopení pro upřímnou nenávist? Vždyť u nás zaslepených čechů co si všichni vidíme sotva na špičku nosu to není nic nepochopitelného.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: Záhlaví není ubohé, to vaše modla. Doplňte si pod to: Fuck off český národe...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak Venca by pry vsechny stavkujici propustil. A sel ridit sam autobus... On mu totiz nikdo neprijde na jeho berzdej party.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CROSS: V mych ocich to rozhodne neni kvuli VV, to je jen zlomek. Jinak souhlas s ALCATOR: .
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    ALCATOR: zlatej cirkevni desatek
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    CROSS: A teď si vezmi, že by se zrušila daň z příjmu (úplně!) a místo toho bylo DPH 40%. Celková zátěž by byla pravděpodobně stejná jako dnes, ale nemotivovalo by to lidi k ojebávání přes švarcsystém.

    Není možné na základě jedné daňové sazby říkat, že je nebo není vykořisťování. Je potřeba se podívat na celý daňový a odvodový systém komplexně. Vždyť dnes jsou některé věci zdaněny 4x : Ty vyděláš 1000 euro, ale 20 procent ti stát sebere rovnou. Pak za zbytek nakoupíš stavební materiál, na který stát zase uvalí 20 procent daň. Pak postavíš dům a po zbytek života platíš daň z nemovitosti (z již jednou zdaněných peněz). A nakonec, když to chceš předat dětem, tak platíš ještě daň za to.

    Talk about vykořisťování...
    CROSS
    CROSS --- ---
    THE_MIRACLE: prosimtě jaká zaslepenost? Kdo je tu zaslepený, buď adresný, ať je o čem se bavit. DPH 30%? To tě napadlo dnes ráno, nebo jsi o tom přemýšlel nějak delší dobu? To by bylo slovo "vykořisťování" opravdu na místě. A VV že jsou neškodné? Kvůli VV je vláda v pozici, v jaké je, nikdo jí nevěří.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: V podstate ty VV mi tam vadi nejmin, protoze jsou ve sve blbosti naprosto neskodne...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HARALD: Ja taky citim potrebu reforem, ale nechci, aby je delal Kalousek aspol.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_MIRACLE: Ja vlade, kde jsou veci verejne taky neverim. Ale uvedomuju si potrebu reforem. Podpora reforem a duvera vlade neni jedno a to same.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Právník: Se stávkou proti vládě zákon nepočítá, soud ji měl povolit - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/pravnik-se-stavkou-proti-vlade-zakon-nepocita-soud-ji-mel-povolit-1cj-/domaci.aspx?c=A110613_124717_domaci_brd
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FIONOR: ono to neni vsechno tak jednoduche, jak to vypada. Pruser nas Cechu je, ze si vsichni vidime sotva na spicku nosu. Nikdo nechce premyslet dal. Ja treba skutecne moc nectu a tudiz DPH na knihy me prilis nezajima, ale soucasti nasi organizace jsou i knihkupectvi a nakladatelstvi a kdyz jsem se bavil s lidmi odtamtud, tak mi rikali, ze celkem jasne jim kvuli treba 5 % navic klesne prodejnost a trzby. V nakladatelstvi bude vychazet mene knizek apod. Prestoze ja se povazuji za ctenarskeho negramota, myslim si, ze cteni knih patri ke kulturni spolecnosti a zvysuje uroven naroda. Pokud si budeme timto zpusobem pod sebou podrezavat vetev, nikam nas to nedovede a tech par milionu, co se vybere navic skonci stejne v Blance, nebo podobne akci. Ani nemluvim o to, ze tohle zvyseni zcela logicky pripravi spoustu lidi praci. Lidi, kteri aktualne pracuji a pracovat chteji.

    Fakt uz tu vasi zaslepenost nechapu. Vlade veri cca 10 % lidi - to jsou vsichni koncentrovani na nyxu?

    Reformy JSOU nutne a je skutecne nutne se v jistych smerech omezit a melo by to byt napric celou spolecnosti - od velkopodnikatelu, pres zivnostniky, statni zamestnance az po cikany. A kazdy by to mel pocitit podobne. To co se ale deje je vykoristovani jedne skupiny obyvatelstva. Priste to muze byt zas jina skupina...

    Jinak receno, kdyz uvidim, ze to ma skutecne smysl, jsem ochotny platit DPH treba 25 %, nebo i 30 %. Nejsem ale ochotny ucpavat tunely a je dobre, ze lidem ted dochazi trpelivost uz nejen kecy, protoze lidi jako ja se zatim na nic jineho nezmohli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam