• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: Besser je nominant STANu a tudiz se na nej bude sahat hure nez kdyby byl clen TOP 09
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    RUDOLF: Souhlasim ministr Besser je opravdu už od začátku špatný výběr TOP09. Je jen otázka jestli Vám vadí tato osoba nebo celá TOP09 ? Protože nevěřím, že premiér začne nějaké šachy s rozdělením ministerstev mezi stranami vládní koalice. A až do příštích voleb tedy MK zůstane v rukách TOP09. Nebo vy snad máte tip na lepší obsazení MK z řad TOP09?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    CROSS: tak tohle je jen střípek: http://m.ihned.cz/c4-10070930-52471150-700000_pdadetail-reditel-narodni-knihovny-haji-losovacku-za-284-milionu-je-rychla-tvrdi

    mj. Bohm je angažovaný v TOP09..

    to co jsem popisoval níže je v rámci jiného projektu..
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUDOLF: ta otazka spis je "o cem vime". Prisel jsi s tim, ze ty o necem vis, a jak je mozne, ze kdyz ty o tom vis, ostatni Top stale podporuji.

    Jinak skutecnost, ze cesti volici voli strany i za cenu rekneme moralniho kompromisu nebo jako prijatelnou variantu, ktera vsak neni idealem, neni nic noveho.

    Pokud se chces podelit o nejake informace o korupci a klientelismu predstavitelu Top, do toho - jiste nejen me by to zajimalo.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: přišel jsem sem s tím, zdal-li je legitimní volit stranu, u níž vidím mnou zmíněné chovádní. Mně spíš zajímá, jestli je skutečný postoj: víme o tom, ale je to nejlepší volba. Ale projíždět diskuzi zpětně, v čem tedy ideologicky TOP09 vede mně nezajímá. Spíš mně zajímalo jak si tyhle dvě skutečnosti voliči syntetizují.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: Tzn. přišel jsi sem ventilovat svůj negativní názor na top09 - ok, to je zcela košer. Patrně jsi i pochopil odpověďi na otázku proč lidé tuto stranu volili a budou budou, byť s těmi důvody nesouhlasíš - to je také košer.

    Přinesl jsi nám ještě něco dalšího? Pokud ne, asi bude lepší, pokud se dalším zbytečným kolečkům vyhneme.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: Dobře, postavím vedle sebe ideologii strany a policy kterou zavádí. To je asi tak podobný tomu, jako když nám tu tvrdili že žijeme v komunismu:-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FIONOR: hele já tu motivaci znám:-) Máš dosazenýho generálního ředitele, dva roky se oddaluje velkej projekt skrze reakce MK na konkrétní výběrové řízení, dokud výběrové řízení nemůže splnit jen firma která má nějaký vztah k straníkům. Jako lepší pozorování jak se dohazujou kšefty jsem neviděl. Kdyby aspoň ta vybraná firma byla schopná, ale byl jsem se podívat schválně na osazenstvo. Dosluhující šedesátníci s kontakty, z nějaké firmy v likvidaci, která se trochu přejmenuje a najednou splňuje všechny kvalifikační atributy. Maj lidi zavírat oči před tak očividným diletantským jednáním jako za bolševika? Srry, tady kecy o trochu upraveném výběrku jsou úplně mimo. A hlavně celou dobu člověk ví, že by stačili nastavit mechanismy jak tomu zabránit. Gen. ředitel volený nezávisle na vládě, odpovědný za svá rozhodnutí nikoliv straně. Výběrové řízení nezávislé na MK/MV. Větší decentralizace rozhodování, opět pozoruji snahu centralizovat rozhodnutí nad tokem financí. Jestli tohle připravila současná vláda pro nastupující ČSSD/KSČM tak potěš panbůh. Tady padají projekty spolu s vládou. Je to iracionální a neefektivní. O předchozích vládách taky nepadlo nic dobrého, ale co se proměnilo je ten pocit bez trestnosti, jehož následkem je otevřené jednání, bez potřeby aspoň zamést kolem sebe.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: No, ale to, že Tebe něco zajímá, přece není odpověď relevanci důvodů, proč někdo volí ODS a ne Top09 a vice versa. A vidí mezi nimi v současnosti značný rozdíl.

    Naopak, při mizivé naději na to, že se míra nepotismu mezi stranami v praxi liší, je při rozhodování podstatné základní směřování.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: ne.. páč mně spíš zajímá jejich reálné fungování, co dělají jejich lidi ve smyslu policy na jednotlivých stanovištích. Ideologii nemám potřebu řešit.

    předpokládám absurdní věci, páč jsem tu všečistící Schwarzenbergskou rétoriku slyšel před pár dny od slečny kterou považuji za rozumnou - ale pravda jest, že nevím co vše činní jako MZ.

    BIDAK: že něco padá z úst, neznačí že z mých.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    GREATDRAKE: jinak receno odpoved na moji otazku je ano:-)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    GREATDRAKE: jj zvlaste na kulture urcite:-)))

    Po tom co Besser nastoupil a vyhazel vsechny pro nej skodne lidi az do vedoucich oddeleni a dosadil tam spratelene lidi z ODS a dodavatelske firmy z Berouna...

    "Všiml sis, že Top09 a ODS jsou ideologicky jiné strany?"

    nevsiml, ty jsi taky ten politik ideolog co?:-DDD
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF:
    S Iluzí nemám problém, ale tenhle druh iluze je stále patrný na Schwarzenbergrské svatozáři, jež pohnutím proutku očistí celou stranu před zraky voličů.

    Pořád nerozumím, proč předpokládáš o ostatních poměrně absurdní věci.

    Všiml sis, že Top09 a ODS jsou ideologicky jiné strany?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF: Jak jsi viděl do zákulisí?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BIDAK: cywe, příspěvková není neziskova..

    fňukání padá z úst které si pamatují různé volby, kdy viděl do zákulisí..

    takže popis reality je fňukání? co tam ještě máš?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    výsledky současných voleb přinesli tak silné napojení na příspěvkové organizace, že tomu dosud nebylo
    Tohlr jsem slyšel po každejch volbách, promiň ale to je normální fňukání neziskovek.

    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FIONOR: Není tomu tak, výsledky současných voleb přinesli tak silné napojení na příspěvkové organizace, že tomu dosud nebylo. Je to jednoduše od situace kdy je generální ředitel instituce politická volba, angažovaný navíc v politické straně (TOP09) a spolupracuje s MK nad správou peněz z grantů jak evropských tak českých. Dělají se soutěže ovlivňované skrze MK (připomínkují podmínky soutěže dokud jim nevyhovuje) a směřované tak aby zvítězila správná firma. Podotknu že svobodná soutěž byla jen za Fisherovy vlády, kdy to bylo čistě na bedrech organizace a vyhrála to firma na základě potřeb instituce, nikoliv udržování toku financí do vlastních kapes.


    GREATDRAKE: GREATDRAKE: S Iluzí nemám problém, ale tenhle druh iluze je stále patrný na Schwarzenbergrské svatozáři, jež pohnutím proutku očistí celou stranu před zraky voličů. Prostě se zajímám zda-li je vůbec TOP09 adekvátnější stranou než ODS, když důsledek jejich politiky je centralizace nad zdroji financí za účelem kontroly toku.

    Ani žádnou alternativu nenabízím.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    RUDOLF: je to obecne zname ... myslim. ale zde s tim neuspejes. zdejsi volici povazuji korupci za spolecensky prijatelny jev. Alternativy neuznavaji, uz jsem to zde zkousel..
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Je vlastnictví iluze nutná prerekvizita na to, někoho volit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam