• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJGEPRTOP09 - nová šance? 15,95 % - 2014 volby do EP
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RUDOLF:
    Když popisuji stav věcí tak jak je vidím a jak bych si přál aby byli, tak kňourám?
    Pokud si stěžuješ a nenabízíš alternativu, řešení, prostě nejsi konstruktivní - tak je to kňourání, jak jinak to nazvat?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: nu dobře, tak co trocha reciprocity. Koho volíš a proč?

    Upozorňuji předem, že variantu nevolit ani nezvažuji jako venkoncem špatnou.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: Žádný, nepřišel jsem sem nikoho přesvědčovat, ale podívat se, jak se k tomu stavíte. To mi stačí. Byl jsem zvědavý.

    BIDAK: Když popisuji stav věcí tak jak je vidím a jak bych si přál aby byli, tak kňourám? Říkám vám že máte volit jinak, říkám váš že máte něco dělat? Ne! Takže si vyliž prdel.

    FIONOR: Ehm.. prosím? Kdy žádám výměnu strany? To už jen zvolání že příště vyhrajou socani s třešničkama, značí že si přeju výměny stran, když navíc říkám že nevidím žádnou alternativu.

    Ve vší úctě, číst tu umí jen greatdrake.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GREATDRAKE: Říká se tomu kňourání.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF:
    Žel když vidíš fatální selhání _A_ nepřinášíš žádnou alternativu, jaký závěr z toho tedy má plynout?

    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: ano v bratříčkování vidím zlý úmysl, v posilování moci v centrech vidím zlý úmysl. Polemizovat se s tím dá, pokud v tom vidíš nějaký užitek, který mi jak je vidět nedochází .

    Je to pro vás akceptovatelné, chápu-li vašemu mlčení správně - nic lepšího teď nevidíte, což je adekvátní závěr. Nevěřím v bezesporná řešení ale pro mně jsou to selhání na elementární úrovni a mluví o tom co rozumí politici politikou a co snese náš žaludek.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: nu, tady píšeš mnoho věcí takže postupně.

    přišel jsem sem s tím, zdal-li je legitimní volit stranu, u níž vidím mnou zmíněné chovádní.

    Tady se dá s klidem říci, že ano - do určitého okamžiku. Neexistuje (logicky) strana, u které by část jejiích politiků nevzbuzovala kritiku části společnosti (to je triviálně dáno kompetitivností politiky) a nebudila podezření svými činy. Podstatná je spíše míra. Osobně považuji míru "podezřelosti" Top09 za dosti nízkou. Ne kvůli "samočistícímu" předsedovi strany ale pouhým porovnáním s jinými stranami.

    Druhá otázka je akceptovatelnost - tj. ono zmíněné víme o tom, ale je to nejlepší volba ano, to je normální racionální, i když trochu cynické quid pro quo.

    Nicméně, to co tu předvádíš Ty je, při vší úctě, presumpce viny, když za mnohými činy vidíš jasný zlý úmysl. S tím, se žel nedá polemizovat - a ani to dělat nehodlám.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PONCIK: nemám pocit že bych zahlédl v plejádě českých stran někoho, kdo by chápal ministrování kultury jako službu kultuře. Ono už to, že v politických stranách jaksi chybí lidé s kulturní povědomím, zato úzce profilových managerů je tam přehršle. Kvalitní management při vedení kulturní instituce či ministerstva je základním bodem, ale nikoliv jediným.

    BTW, stačí si číst rétoriku: "Nekonkrétnost zadání a nedostatečná váha hlasu ministerstva kultury při rozhodování, kdo vystřídá Milana Knížáka ve vedení NG, vede Bessera ke zvažování možnosti vypsat nové výběrové řízení. "Zaráží mě, že pracovníci ministerstva, kteří jsou zodpovědní za Národní galerii, tedy příspěvkovou organizaci zřizovanou ministerstvem kultury, nebyli členy výběrové komise s hlasy rozhodujícími. To je z mého pohledu velmi závažný prohřešek,"

    .. takhle je jasně řečená centralizace moci nad institucemi, které mají být v rozhodování nezávislé a stavět na vlastních oborových expertízách... řeknu to jinak a jasněji, nejsem pro rušení příspěvkových organizací, ale pro jejich osvobozování, aby mohli být sami o sobě, nezávisle na politické situaci - což byl luxus Knížákův, jiné instituce ale padají s vládou, drhne se práce, projekty se zastavují, protože jsou propojené s vládou. Co Besser chce - je pokračovat v tomhle a říká to jasně: je potřeba zachoval klientelismus. V tomhle ale pokud vím hraje podobně i MŠ, kde zase chtějí přerozdělovát peníze na podpůrné programy né jak bylo původně na úrovní obcí, ale opět je vracet do MŠ a opět upevnit moc nad financemi.

    a jedna stranou..
    Rossler nakonec Bessera neuspokojil, důvody mně celkem zajímají.. ale je dobré si uvědomit že NG spravuje mnoho budov a je dost možný, že se hledá způsob jak některé budovy, vyvést ze státní správy a šikovně prodat.. Tohle je názor jednoho známého, přišel mi přitažený za vlasy ale Besserovy jednání tomu pěkně odpovídá.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    PJGEPR: Mám dojem, že už jsem zaslechl že p. Besser nemá ani 100% podporu mezi členy TOPky + STAN, aby ten název byl úplný ). Nebo jsem se přeslechl ?)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    PONCIK: Besser je nominant STANu a tudiz se na nej bude sahat hure nez kdyby byl clen TOP 09
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    RUDOLF: Souhlasim ministr Besser je opravdu už od začátku špatný výběr TOP09. Je jen otázka jestli Vám vadí tato osoba nebo celá TOP09 ? Protože nevěřím, že premiér začne nějaké šachy s rozdělením ministerstev mezi stranami vládní koalice. A až do příštích voleb tedy MK zůstane v rukách TOP09. Nebo vy snad máte tip na lepší obsazení MK z řad TOP09?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    CROSS: tak tohle je jen střípek: http://m.ihned.cz/c4-10070930-52471150-700000_pdadetail-reditel-narodni-knihovny-haji-losovacku-za-284-milionu-je-rychla-tvrdi

    mj. Bohm je angažovaný v TOP09..

    to co jsem popisoval níže je v rámci jiného projektu..
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUDOLF: ta otazka spis je "o cem vime". Prisel jsi s tim, ze ty o necem vis, a jak je mozne, ze kdyz ty o tom vis, ostatni Top stale podporuji.

    Jinak skutecnost, ze cesti volici voli strany i za cenu rekneme moralniho kompromisu nebo jako prijatelnou variantu, ktera vsak neni idealem, neni nic noveho.

    Pokud se chces podelit o nejake informace o korupci a klientelismu predstavitelu Top, do toho - jiste nejen me by to zajimalo.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: přišel jsem sem s tím, zdal-li je legitimní volit stranu, u níž vidím mnou zmíněné chovádní. Mně spíš zajímá, jestli je skutečný postoj: víme o tom, ale je to nejlepší volba. Ale projíždět diskuzi zpětně, v čem tedy ideologicky TOP09 vede mně nezajímá. Spíš mně zajímalo jak si tyhle dvě skutečnosti voliči syntetizují.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: Tzn. přišel jsi sem ventilovat svůj negativní názor na top09 - ok, to je zcela košer. Patrně jsi i pochopil odpověďi na otázku proč lidé tuto stranu volili a budou budou, byť s těmi důvody nesouhlasíš - to je také košer.

    Přinesl jsi nám ještě něco dalšího? Pokud ne, asi bude lepší, pokud se dalším zbytečným kolečkům vyhneme.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: Dobře, postavím vedle sebe ideologii strany a policy kterou zavádí. To je asi tak podobný tomu, jako když nám tu tvrdili že žijeme v komunismu:-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FIONOR: hele já tu motivaci znám:-) Máš dosazenýho generálního ředitele, dva roky se oddaluje velkej projekt skrze reakce MK na konkrétní výběrové řízení, dokud výběrové řízení nemůže splnit jen firma která má nějaký vztah k straníkům. Jako lepší pozorování jak se dohazujou kšefty jsem neviděl. Kdyby aspoň ta vybraná firma byla schopná, ale byl jsem se podívat schválně na osazenstvo. Dosluhující šedesátníci s kontakty, z nějaké firmy v likvidaci, která se trochu přejmenuje a najednou splňuje všechny kvalifikační atributy. Maj lidi zavírat oči před tak očividným diletantským jednáním jako za bolševika? Srry, tady kecy o trochu upraveném výběrku jsou úplně mimo. A hlavně celou dobu člověk ví, že by stačili nastavit mechanismy jak tomu zabránit. Gen. ředitel volený nezávisle na vládě, odpovědný za svá rozhodnutí nikoliv straně. Výběrové řízení nezávislé na MK/MV. Větší decentralizace rozhodování, opět pozoruji snahu centralizovat rozhodnutí nad tokem financí. Jestli tohle připravila současná vláda pro nastupující ČSSD/KSČM tak potěš panbůh. Tady padají projekty spolu s vládou. Je to iracionální a neefektivní. O předchozích vládách taky nepadlo nic dobrého, ale co se proměnilo je ten pocit bez trestnosti, jehož následkem je otevřené jednání, bez potřeby aspoň zamést kolem sebe.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    RUDOLF: No, ale to, že Tebe něco zajímá, přece není odpověď relevanci důvodů, proč někdo volí ODS a ne Top09 a vice versa. A vidí mezi nimi v současnosti značný rozdíl.

    Naopak, při mizivé naději na to, že se míra nepotismu mezi stranami v praxi liší, je při rozhodování podstatné základní směřování.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    GREATDRAKE: ne.. páč mně spíš zajímá jejich reálné fungování, co dělají jejich lidi ve smyslu policy na jednotlivých stanovištích. Ideologii nemám potřebu řešit.

    předpokládám absurdní věci, páč jsem tu všečistící Schwarzenbergskou rétoriku slyšel před pár dny od slečny kterou považuji za rozumnou - ale pravda jest, že nevím co vše činní jako MZ.

    BIDAK: že něco padá z úst, neznačí že z mých.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    GREATDRAKE: jinak receno odpoved na moji otazku je ano:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam