• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí

"It was more than just perfection today" — Kenenisa Bekele

rozbalit záhlaví
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: aby meli zahráty svaly, ale ne aby meli tepovku u stropu doprdele...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: To je zase jiná věc...nějaký to soustředění...ale když si všimneš tak hodně týpků tam poskakuje, plácá si před hlavu, krk atd...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: jj a proto se třeba holuša s nikym pred startem nebavi aby se nemohl soustredit a mel tepovku až u stropu!
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: Jestli mluvíš o startu sprintu a hluku, tak to je proto, aby sprinteři slyšeli dobře pistoli
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: jasnný woe, abys vystartoval a mel 200 vid? To prece delaji vsichni a chtej aby je lidi bavili a rvali a nekdy se i odlozi start, protože je MALO BAVI
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: A protože všichni na startu si cíleně urychlujou dechovou frekvenci, tak tu "výhodu" ztratí během tří nadechnutí za 2 sekundy
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: Jaká je výhoda dýchání pomaleji a nižší tepovky na startu? Žádná, na startu chceš naopak dechovou a tepovou frekvenci mít co nejvyšší, aby svaly byly dobře zásobeny
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: To mi právě není jasný...protože když todle udělá freediver tak už se nenadechuje, ale když to udělá běžec tak tudle "výhodu" musí ztratit během třeba tří nadechnutí. To mi není jasný.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: já nevím... umíš číst? Píšu, že si tim VYPLNI kapacitu celých plic...tím pádem má oproti VŠEM na startu výhodu, protože dýchá pomaleji a má menší tepovku...
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: Ale já moc dobře vím, že to freediveří dělají. Kdyby to běh na 1km na jeden nádech, tak věřim, že by mu to pomohlo
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: tak určitě...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    dost je videt treba zde:

Freediving How to hold your breath longer - Breathe up techniques
    https://www.youtube.com/watch?v=-bCgqcMh9xA
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: Takžes ho to naučil ty?:)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: dělá to už dlouhou dobu, to, že to dělá jenom on není o tom, že by to jiný neuměli, jiný takdý dělají spoustu cvíků, co dělá jenom někdo...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: Ale asi to nebude nějak extra dobrý na běhání když jsem to u nikoho jinýho neviděl...to začal nějak teď zkoušet nebo to dělá delší dobu?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: není to jenom o kapacitě plic, ale snižuješ si tím i tepovku, znova opakuji, že to dost zjednodušuju
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER:
    GLACIER: podle mě je to právě na běh blbost....na freediving ideál o tom žádná, ale na běh? Si přeci napakuju plíce a zadržím dech...potom když vydechnu tak vydechnu a v závodě už přeci nepakuju....k tomu běhu to nějak nechápu.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    Pakování je stručně řečeno technika, se kterou můžete dostat do plic větší objem vzduchu, než běžným jednorázovým nadechnutím. Potápěč používá kořene jazyka jako pístu a dokáže si natlačit do plic ještě víc vzduchu, než normálně na nádech. Špičkoví freediveři, jako je Martin Štěpánek tak dokáží dostat do plic o 50% více vzduchu než pouhým nádechem

Více zde: http://www.yachtmeni.cz/freediving-apnea/technika-ponoru/pakovani-plic/
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: nemám čas to vysvětlovat, je to poměrne složitá metoda, ale budiž v rychlosti - pakování ti pomůže naplnit plnou kapacitu plyc a plicních sklípků, tím, že úplně vydechneš a postupně si plníš plíce - výhoda? nemusíš se tolik nadechovat - zvlášt na kratkou vzdalenost...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: Nevim teda....v atletice jsem to ted viděl snad poprvý v životě....freediving nebo nějaká statická apnea je uplně něco jinýho než běh. Pakování je dobrý když potom nedýcháš ne? Takže Holuša běží 1000 metrů na jeden nádech?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: najdi si metodu pakování - používá se to ve freedivingu i ve sportu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam