• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONWindows mobile
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    Winmo jsem nikdy neflashoval takze nevim. Ale urcite bych zkusil jinej operacni system (visty/7), ktery si stahujou drivery samy
    JURA_DEE
    JURA_DEE --- ---
    Tak po úspěšném stažení souborů se mi nedaří navázat spojení s PDA. Pokud mám připojené PDA pres ActivSync pustim hpRUU (utilita pro flash) pak mi vyhodí error 203, zařízení není kompatibilní. Pokud na PDA pustim "bootloader" pak neni vidět z PC pres activsync a hpRUU vyhodi error, 402 nemuze navazat spojeni se zarizenim.
    Zkousel jsem i stahnout ROM na SD ale to bootloader zahlasi "wrong image"
    Jde mi hlavne o nahrani ENG ROM, protoze Italstina je opravdu nepouzitelna.
    JURA_DEE
    JURA_DEE --- ---
    FEKASON: Dekuju. Nějak mi zlobil ISP :/
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    JURA_DEE: Me to stahnout slo :) Reupnul sem ti to na edisk tak snad uz nebude problem..

     "flasher.rar" (28.04 MB) - stáhnout soubor 
    http://www.edisk.cz/stahni/72394/flasher.rar_28.04MB.html
    JURA_DEE
    JURA_DEE --- ---
    Zdravím místní osazenstvo. Dostal se mi do ruky HP iPAQ rx1950, bohužel v italštině (WM 5) s docela nepovedeným překladem do češtiny. Přeloženo je tak 80% a klávesnice zůstala italská.
    Rád bych PDA přeflashoval tak, aby bylo alespoň ENG. Bohužel prosté stáhnutí potřebných utilit z HP webu nestačí, protože vyskočí chyba o nekompatibilitě zařízeni právě kvůli jazyku.
    Na webu jsem našel návod ZDE jak do zařízení dostat dokonce WM 6.1 má to ovšem jeden háček. Požadovaná data z Rapidu ani z jiných mirrorů se mi nedaří stáhnout.
    Máte s přeepsáním ROM u tohoto zařízení někdo zkušenost a případně potřebné data?
    Nebo alespoň pokud by se někomu povedlo dostat data z uvedených mirrorů a někam umístít.

    Doufám, že jsem zabloudil do správného klubu :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KROMANON:
    pravda ze jsem to az toliko nezkoumal. ;-)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KOC256: no prave, ja myslim, ze spis s jmenem delsim nez 14 znaku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KROMANON:
    ten sim mamager si neporadi s diakritikou pokud si dobre vzpominam...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KROMANON: prd?
    MELOP
    MELOP --- ---
    A uvědomuji si, že z toho co jsem tu napsal, že to vyznívá, jako by můj názor na OSM byl strašně negativní.
    Není.
    Jen prostě v tuto chvíli nejsou připravené na nasazení pro "ostrou" navigaci v terénu.
    MELOP
    MELOP --- ---
    NIXIMOR: Já si jen nejsem jist, jestli si uvědomuješ, že nástroje pro editaci Wikipedie jsou pro běžného smrtelníka daleko dosažitelnější, než nástroje pro tvorbu map.
    A ponechávám stranou ten aspekt, že v řadě situací Wikipedia taky není úplně nejlepší informační zdroj (ale to bychom se v debatě dostali někam jinam).
    A když už jsme nakousli Wikipedii - ta se od OSM liší v jedné podstatné věci - články neúplné, krátké či prostě špatné jsou takto v drtivé většině případů označeny, takže čtenář ví, že by si měl dát pozor a zjistit si údaje ev. odjinud (lze-li), případně sám přispět se svou troškou do mlýna.

    Můj problém s OSM by byl o dost menší, kdyby nepřesné oblasti byly nějak označené, protože mapa musí být pro navigaci v první řadě přesná a to OSM ve stávajícím stavu nejsou.
    Nehledě na to, že upravovat mapu potom, co přímo v terénu zjistím, že je špatně, je sice fajn z hlediska ostatních uživatelů, ale z mého hlediska je to prostě špatně a k ničemu - a některé obce jsou zralé spíš na komplet překreslení, což je hodně nad rámec toho, co je možné po uživatelích chtít.

    OSM jsou skvělé jako cvičné mapy založené na reálných podkladech (což má velkou cenu), ale tím to taky tak nějak hasne.

    Další debata na toto téma nemá z mého úhlu pohledu smysl, protože naše přístupy k této problematice jsou naprosto mimoběžné.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NIXIMOR: zrovna včera jsem se připojil do aktivní komunity :)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    potrebuji narvat kontakty z tel na sim. Sim manager me fakuje s nejakym invalidnim parametrem. Tip?
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    MELOP: OSM funguje na naprosto identickem principu jako wikipedie. Tvori ji sami uzivatele. Kdyz by vsichni chteli jen brat a nikoliv prispet k jejimu zdokonalovani, nikdy by takovahle mapa nemohla vzniknout. Proste je to komunitni projekt, ktery bez uzivatelu-prispevatelu umre, zastara a bude k nicemu.
    A u takovyhle projektu je skutecne jedina rada - neco se ti nelibi? Nikdo ti nebrani to dat do poradku. Stejne jak u te wikipedie, pokud naleznes chybejici nebo nepresny udaj, taky ho tam muzes doplnit.
    MELOP
    MELOP --- ---
    MICTECH: Nepřu se. Potíž je v tom, že mně je v zásadě jedno, na jakém principu jsou OSM postavené.
    A chápu, že v nich nemůže být "každá mez", byť by to bylo fajn.

    Co mi jedno není, je to, že mne při navigování OSM "bez mrknutí oka" pošlou v opačném směru do jednosměrky, která je v daném místě odhadem nějakých 40+ let (nejméně!) a je zakreslená v jakékoli dostupné podrobné automapě dané obce.

    To nemluvím o problematickém zakreslení některých slepých ulic/silnic (původně průjezdné, později zaslepené), ale tam občas plavou i komerční mapy, byť i toto vidím jako problém, zejména, pokud je ta ulice slepá už nějakých 10+ let.

    Ve finále tohle všechno bohužel znamená, že jako podklad pro navigaci jsou OSM nepoužitelné - pokud se na ně nemůžu spolehnout tam, kde to znám (a tedy fakticky nepotřebuji), tak tím spíš se na ně nemůžu spolehnout tam, kde to neznám.

    Oprava chyb, která znamená faktické překreslení plánu dané obce... no nevím. Tohle prostě opravdu čeká na toho nadšeného kartografa (klidně amatéra - poctivý amatér je kolikrát lepší než šumařící profesionál), ale vím, že já to nebudu.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    MELOP: Z tveho popisu je evidentni, ze nevis na jakem modelu jsou OSM postaveny.

    Zjednodusene receno je to neco jako Wikipedia, ale pro mapy.
    MELOP
    MELOP --- ---
    NIXIMOR: Netvoří ji kartografové? Tak možná i proto vypadá, tak jak vypadá... ;-)

    Z čistě uživatelského hlediska mne ovšem nezajímá, jak a kdo produkt tvoří. Míra chybovosti OSM je bohužel větší než malá - a tím to (nejen) pro mne hasne, vzhledem k existenci velkého množství komerčních alternativ (které jsou sice chybové taky, ale přece jen, v míře poněkud menší).
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    MELOP: Jenze cela OSM funguje tak, ze budto se obkresluje z fotomapy, nebo se kresli podle dat nasbiranych v terenu. Rozhodne ji netvori kartografove, ti tvori komercni mapy. Takze promin, argument ze nejsi svec neberu.
    MELOP
    MELOP --- ---
    NIXIMOR: A když budu mít malé boty, tak si je půjdu sám přešít... to ve většině případů asi ne, že?
    (abych parodoval K.H,Borovského, kterému je připisován výrok "nemusím být švec, abych poznal, že mám malé boty)

    Takže ve stejném duchu: nejsem kartograf, abych mohl překreslovat mapu, byť takovou, která je blbě.
    Protože jak už jsem napsal dříve, od spousty míst neexistují kvalitní mapové podklady dodnes - čímž jsou moje možnosti jakožto laického uživatele vyčerpány.
    Ta místa nelze kvalitně zmapovat letecky, zejména kvůli stromům (což je důvod, proč jejich mapy dodnes vypadají tak, jak vypadají), takže tohle prostě čeká na nějakého geniálního kartografa - kompletistu, který se zmapování všeho bude věnovat tělem i duší, tohle je mimo možnosti běžných přispěvatelů.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    MELOP: Tak kdyz o takovem miste vis, neni nic jednodussiho nez si stahnout JOSM a patricnou cestu tam upravit, nic ti v tom nebrani :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam