• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    dnešní sinfest je tématický.... skutečně krásné... slza mi ukápla... i barack obama nás podporuje !!!!

    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    VHATP: výborně sesmolené, klidně by to mohla být jedna kapitola knihy o "evropském buskingu" děkujeme
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    VHATP: wow, skvělé
    VHATP
    VHATP --- ---
    YBUKO: JEZINKA:
    Inu, zavrhl jsem stručnost a nějak jsem to sesmolil sem
    A jo, jsem z Prahy.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    VHATP: ok, o francii ti můžu povědět jak to chodí v městě Nantes. A určitě mě zajímá Švýcarsko. Jsi z Prahy? Nepotkáme se někde?

    jinak jaký máš zkušenosti tu klidně ve zkratce vypiš, myslím že to zajímá všechny, doufám...
    VHATP
    VHATP --- ---
    Zravíčko ve spolek! Obohacen nejen o čerstvé zkušenosti s buskingem a přežíváním ve Švýcarsku (zejm. Basel, Bern, St.Gallen, Winterthur, Zurich) se vracim z parádní dovolené a nabízím transfer poznatků, má-li kdo zájem.
    Rád bych naopak poshromáždil zkušenosti s buskingem ve Francii pro příští rok, budu vděčný za případné tipy. Díky.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    konkretne tenhle flasinetar mi teda pripada dost nechutnej, kycovitej a zapadajici do koloritu prochazejicich stejne nevkusnych nemeckych turistu :) jako ta plysova opice je na pest. osobne jsem v Cechach mel moznost videt flasinetare mnohem "hezci"..

    co se tyce nejakych zkousek, tak pochybuju ze probihaji jako vyberove rizeni. to OS (nebo co to je) co ma pod palcem karluv most zajima nejspis jenom vejvar, kterej tenhle uchyl urcite zajisti..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    JARDAK: jo, tenhle flašinetář tam hraje už dlouho. a samozřejmě že to předváděl při zkouškách, jináč by ho tam nenechali. asi usoudili, že se to tam svým koloritem hodí... no ostatně flašinetáře aby dneska člověk pohledal, takže jako figurka je podle mě dobrej, už jsem mu jednou pětku hodil
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    tohle je typicka situace v Praze :)
    [ TOOMUCH @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ]
    B_ART
    B_ART --- ---
    YBUKO: myslim, že intuitivní to je - nesmim řvát někomu do oken v místech, kde se to dá typnout, na velkejch ulicích můžu hrát normálně, v parcích a neobydlenejch místech můžu hrát nahlas, místa, kde nemůžu vůbec nebo jenom s povolením jsou vidtelně označený (pár tabulek na staromáku, karlově mostě a pěti nejfrekventovanějích ulicích nikoho nezabije)

    povolení ano, ale jenom na nejlukrativnějších/nejproblematičtějších místech. je blbost potřebovat papír na to, abych si moh sednout u nás v kobylisích na dvorek...
    B_ART
    B_ART --- ---
    YBUKO: já myslim, že by se dali klidně obě hlediska skombinovat (tznm. jedna osa - smí se vůbec něco dělat?, druhá osa - když už, tak co?), akorát by hrozila přílišná nepřehlednost
    i když myslim, že by bylo přijatelný:
    1) místa, kde se nesmí nic (resp. musíš si to řádně pronajmout - most, staromák atd.)
    2) místa, kde se smí hrát s povolením (model ad TERQA: musíš ráno na úřad, tznm. musíš mít aspoň občanku, správní poplatek 50 kč, každou hodinu změnit místo - místa, o který je největší zájem, stahujou se tam žebráci atd., takže je potřeba nějak regulovat)
    3) místa, kde se smí performovat jenom tiše (vedlejší uličky v obytnejch oblastech atd.)
    4) místa, kde se může přiměřeně hrát bez regulací (hlavní ulice*, ne-obytný oblasti)
    5) "hlasitější hraní" (větší akce jakože fakt koncerty s aparaturou a nevim čim, případně nějaký velký bubenický session atd.) jenom na vybranejch místech (parky, velký prostranství, neobydlený místa atd.) nebo jako nahlášená akce (úřad má možnost regulovat, aby to nebylo v nesmyslný hodiny a desetkrát do tejdne na tom samym místě atd. - otázka je, jak to přesně definovat, aby si z toho pak nějakej ouřada neudělal živnost)
    - je to sice dohromady už pět kategorií, ale kdyby byly definovaný takhle, tak by se dalo docela podle citu poznat, kde se asi zrovna nacházíš a když bys byl blbě, tak by stačilo, aby ti pan policajt řek "běžte si stoupnout támhle za roh na hlavní" a nemuselo by se nic moc řešit.. případně na obecním úřadě (příp. všech czechpointech) by mohla bejt za desetikorunu mapka centra s vyznačenejma zónama (a nebo i zadarmo, stejně tisknou takovejch kokotin, že už se to tam ztratí.. kdyby nebyla moc podrobná, aby si to nebrali turisti :)


    ________________________
    * když si koupíš byt na národce, tak nemůžeš čekat, že tam bude ticho, cena bytu je daná i hlukem v okolí a snažit se pak legislativně hluk omezovat mi připadá jako trošku nefér podnikání)
    TERQA
    TERQA --- ---
    YBUKO: no nejlepsi to je v recku, kde jsou vyhrazeny mista (a je jich hodne) kde muzes svobodne hrat. nevim jestli by tohle v cechach proslo.
    docela dobrej system s regulaci je v zeneve a prilehlym francouzskym regionu (annecy napr.), kde potrebujes povoleni, ale vydaj ti ho na pockani (a fakt to funguje... za 10minut si venku s papirem v ruce) na uradu v centru mesta za symbolickej poplatek. povoleni je jednodenni, muzes byt kde chces, ale mel bys kazdou hodinu zmenit misto,aby to bylo fer pro vsechny. coz si myslim ze funguje i proti zneuziti zebraky. v zeneve povoleni na den stoji 10chf, coz odpovida (neprevadim menu, nybrz jeji hodnotu v porovnani s zivotnim standartem!!!) rekla bych tak cesky padesatce. (min. mzda na hodinu je ve svajcu 18chf).
    preju praze hodne stesti, treba se pak nekdy vratim se pobavit a vydelat par korun v prazskejch ulicich...jee to bych fakt rada.
    drzim vam palce!!!
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---


    JEZINKA: říkali to na brigádě v O2 v tom jeho komplexu budov.. taky stojí před jeho barákama.. ale sokrates měl pravdu: vím, že nic nevím..
    myslím,že musí být majitel trošku významný, aby to k něčemu bylo.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    JARDAK: máš pravdu. nechceš to udělat ? :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    dotaz:
    mate nekdo tip nebo zkusenosti s vystupovanim na francouzske riviere? konkretne to bude zonglovani, s prvkama divadla (grotesky, mimiky a tance:) a zivou kytarou.
    potrebujeme misto kde chodi opravdu hodne lidi, neco jako prazska ulice Na Prikopech. potrebujem nejdrive zaujmout skupinku lidi pro kterou se potom pribeh rozjede. vite o nejakych mestech, pripadne jak je to s tamni legislativou? diky :)

    btw. bylo by dobry ruzne odpovedi na lokace presouvat na nastenku a delat nejakej celkovej prehled, at se tu do budoucna neopakujou dotazy..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    HAGGISH: proč myslíš, že kolo? ale jinak je to zajímavá cesta zkusit se domlouvat s majiteli soukromých pozemků. akorát nevím jak zjistit kterej flek je soukromej a kterej obecní....
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    BIDA: Jestli ti můžu poradit, tak se zkus ještě zeptat na Couchsurfingu. Teď jsem řešil jak to chodí v různejch městech s lidma z tamních buskerskejch diskusí a docela se mi lidi ozývali. (takže třeba už vim, že do Švédska NIKDY ! :) A zeptal bych se být tebou i v diskusích nějakých norských měst tam.

    ( jo, a nezapomeň se pak podělit o to co ti napíšou ... já sem nějak během dneška zítra asi hodím nějaký resumé toho co mi zatím došlo, je to zajímavý počtení a může se hodit všem )
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    VLK_OBECNY: kolowrat? ale možná kecam..
    BIDA
    BIDA --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s pouličním vystupováním v Norsku? Jde mi konkrétně o žonglování a večerní točení se LEDpoikama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam