• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Charlie Caper: The obstacles facing street performers - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=7lqFRs5sBYs&NR=1
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    SSTTAANNAA: ALUCARD153: Teda tohle je fakt neskutečný, takovýho policajta bych nechtěl při buskingu potkat. Ale kecy jako "Strážník Lang sám za sebe říká, že "levitování" považuje víceméně za podvod." a "jen sedí a předstírá, že levituje" mě hodně pobavily.
    Asi si příště rozmyslím jít hrát pantomimu na ulici. Aby mě nějaký tupý policajti nepokutovali za to, že předstírám, že mám věci který nejsou:)
    Na druhou stranu. Jestli ty kluci opravdu tvrdí, že to je jejich nápad a ještě k tomu, že to co dělají je pantomima, tak mi jich zas tak líto není.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ALUCARD153: Já už jsem to pochopil. Ona ta "redaktorka" na to nemohla za boha dojít, pořád si říkal že musí mít nějaký magnet nebo co, no a tak kdo jiný by jí to měl vysvětlit a šířit osvětu do celého světa. Policie ČR.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    SSTTAANNAA: Bubliny, bubliny, bubliny.
    Nejenom ty policajty, ale i tu reportérku by měl někdo provést například po jakékoliv jiné metropoli, aby pochopili, že i stání je performance.
    A navíc ti borci měli nápad a fajný.
    Oni si možná myslí, že ten kouzelník ty holuby opravdu zhmotňuje...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    VIDEO: V centru Prahy levitují mladíci. Příchod strážníků kouzlo zruší - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/levitujici-mladiky-z-centra-prahy-vykazali-straznici-pfn-/praha-zpravy.aspx?c=A121002_1835795_praha-zpravy_sfo
    PUSSYFOOT
    PUSSYFOOT --- ---
    Hledáme lidi do Funkové kapely kytara,basa,dechy, kdo by chtěl mačkat klávesy a nebojí se pořádného vesmíru nechť se též ozve. Texty máme napsané stačí je jen ohudebnit takže pro skladatele bláznivých riffů prostor bude. A abych jen nespamoval tak s hraním na ulici počítáme jen co přiděláme na klavír kolečka : )
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    REPLIKANT: to je moc hezký, že na nás apeluješ, kdybys buskerville v posledních třech letech sledoval, tak bys věděl, že takhle volná pravidla jsme nikdy neprosazovali a říkali jsme to komu jsme mohli. sepisovali jsme docela podrobné studie toho, jak by to mohlo v praze vypadat, základní model byla například regulace v německém mnichově. od radních tohle bylo usnadnění si práce.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YBUKO: V tom případě třetí pražská defefestrace za zvuků tlampačů!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    VITEX: To je tak, když se neudělají pořádná pravidla, ze strany propagátorů hraní na ulici, razí se slepá cesta, povolit povolit povolit, tak to může taky dopadnout tak, že odpůrci mají teď nahráno do karet, zcela právem, protože pro tu část spoluobčanů, kteří NIKDY nezažili volnou tvorbu na ulicích, je tahle sezóna doslova peklem, odezdi ke zdi. Apeluji na Baskerville ať připravý střízlivou "novelu", kde bude dostatečně podchycena pravidla a práva jak účinkujících, tak i nechtěných posluchačů z řad rezidentů v centru města (její obsah nečht rezonuje tady, na plénu diskuzním). Chápu že to není nic jednoduchého, ale asi to bude jediná možná cesta, pokud se tu zase nebudeme chtít rozčilovat, jak to magistrát všechno pohřbil a zakázal. Ono se není čemu divit, zastupitelé už z principu věci nejsou pouličními umělci, a pokud se nenajde někdo osvícený z jejich řad (což pochybuji), tak platí zlaté pravidlo, co si uvaříme, to si také sníme. Toť jenom úvaha, děkuji za pozornost a případnou konstruktivní debatu.

    (autor není aktivní busket, jenom příležitostný bubeník a perkusista v rámci svého volného času, pouze reflektující aktuální situaci na základě každodeního života v centru Prahy) :)
    VITEX
    VITEX --- ---
    Starosta Prahy 1: Pouličním umělcům jsme neměli ustupovat | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/starosta-prahy-1-poulicnim-umelcum-jsme-nemeli-ustupovat_247242.html
    MILLY
    MILLY --- ---
    OMIKRONN: Jo, tenhle čtvrtek. .-)
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    JEZINKA: děláme s Elí bubliny, přece! Škoda, že jste za náma nezvládli s Vojtou dojet:)
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    MILLY: Jen bych si dovolil dodat, že se to má konat 6. září (neklame-li mě strýček gůgl)...:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    HAGGISH: ségra ty jsi začínající busker? jak to ? a na co hraješ nebo co budeš dělat?
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    suproš.. tady je jeden link:
    HandPan.org • View topic - Where can I busk???
    http://www.handpan.org/forum/viewtopic.php?f=11&t=6346
    MILLY
    MILLY --- ---
    "Umění na ulici: busking"

    "Busking je umělecké pouliční vystoupení. Je to klasické „hraní do klobouku“, ale busker může stejně tak číst básně, dělat pantomimu, malovat nebo předvádět artistické vystoupení.
    Pouliční umění může města oživovat, dodávat jim atmosféru a zpříjemňovat pobyt v ulicích, stejně tak ale může být otravné, nevkusné a kýčovité.
    Zkusme se dobrat toho, co busking městům přináší, zda je žádoucí, a pokud ano, tak v jaké podobě.
    Hosté: Dalibor Zíta (Buskerville), Vítek Eliáš a zástupci hudební skupiny HFD."

    Dům čtení
    Ruská 192, Praha 10, od 18:00, vstup zdarma

    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    super by bylo, kdyby na busking.cz byla i diskuze buskování ve světě, kde by se aktualizovala pravidla o buskingu v jiných městech v Evropě. Nebo aspoň pár linků na jiné buskerské servery, které pragmaticky vysvětlují, jak to ve světě chodí! Jako začínající busker mám trochu problém se v tom vyznat (a google nepomohl:), ale ráda se přidám se svými zkušenostmi, pokud vytrvám..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TAP: jo, to jsme všichni zvědaví. a jak píše Tuleň - zkušenosti prosím házej na busking.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam