• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Ahoj,

    prosím máte někdo info, jak je to v Amsterdamu s buskingem? Lze tam např. stát sochu, případně za jakých podmínek? Je potřeba povolení?

    Díky moc!
    MILLY
    MILLY --- ---
    http://www.facebook.com/events/509981929038938/

    "21. červen 2013
    [Čas]
    od 13:00 do 21:00

    [Popis]

    Udělejme na jeden den z Prahy živé hudební město! O Svátku hudby (21.6. na slunovrat) chodí muzikanti- ať už amatéři nebo i profíci - hrát a zpívat do ulic měst a oživují tak náš odcizený veřejný prostor. Jde o to udělat z ulic a náměstí spontánní hudební festival, bavit se a ujistit se o tom, že město je naše a ne my města.
    Chcete, aby se tato tradice udržela i v Praze? Pojďte s námi do ulic 21.6. 2013. Pokud jste hudebník (a je jedno, jestli začínáte, nebo hrajete ve filharmonii), vemte nástroj nebo celou kapelu a jednoduše zahrajte v centru Prahy. Pokud děláte jakoukoliv "buskerskou" uměleckou produkci (žonglujete, polykáte meče, děláte pantomimu, divadlo, živou sochu, velké bubliny atd...) přijďte také! Vaše město vás potřebuje:) Akce bude legální a nahlášená, hrát se nesmí jen v několika ulicích v centru.
    PRO ČERSTVÉ INFO SLEDUJTE FB STRÁNKU:
    http://www.facebook.com/SvatekHudbyPraha

    Na stránce www.busking.cz zveřejníme kompletní informace o akcích během svátku hudby i o místech doporučených k hraní již brzy.

    Video z loňského a předloňského Svátku hudby je zde:
    http://www.youtube.com/watch?v=eEgAcv98wu0

    http://www.youtube.com/watch?v=Pgo5zCgzspk

    pojďme to letos udělat větší a lepší!

    PŘIJĎTE SE STÁT SOUČÁSTÍ HISTORIE: ZAVÁDĚNÍ NOVÉ TRADICE V PRAZE. PŘIJĎTE NÁM POMOCI ABY SVÁTEK HUDBY V PRAZE NEZANIKNUL!

    Nejlépe, pokud se nám také předem přihlásíte na mail: buskerville@busking.cz, abychom vás mohli dát na stránky, případně na letáky a nebo vám alespoň poradit jak nejlépe se zapojit a až se svátek bude blížit, zašleme všechno potřebné info i na váš e-mail, takže nic neprošvihnete )

    Pokud na nic nehrajete nebo nejste buskeři, nevadí, přijďte se podívat, poslechnout si hudbu, hodit bůra do klobouku, a podepsat petici požadující, aby tradici svátku hudby začalo aktivně pořádat a podporovat vedení města.

    Jaký bude program afterparty, kde bude centrum akce s informačním stanem, jak se můžete dobrovolnicky zapojit při přípravě- to vše ještě oznámíme.

    Iniciativa Buskerville (busking.cz) už tuhle akci třikrát pořádala, a je na čase aby se toho ujalo samo vedení města a magistrát. Pro tento rok máme přislíbenou oficiální záštitu. Plánujeme ale petici, požadující, aby město tuto tradici, která vznikla ve Francii a šíří se po světě, přijalo a aktivně propagovalo. Na letošní slunovrat proto chystáme velké věci. Bude průvod, bude společný jam, bude afterparty, budou další překvápka. Hrát se bude smět všude, kromě ulic, vyjmenovaných v nové vyhlášce, která by měla začít platit už v dubnu 2013.

    takže ještě jednou: PŘIJĎTE SE STÁT SOUČÁSTÍ HISTORIE: ZAVÁDĚNÍ NOVÉ TRADICE V PRAZE. PŘIJĎTE NÁM POMOCI ABY SVÁTEK HUDBY V PRAZE NEZANIKNUL!

    Oficiální facebooková stránka Svátku hudby je tady a doporučujeme vám jí také lajkovat (kromě přihlášení se na tuto událost), protože většinu novinek budeme dávat tam a měla by sloužit tradici Svátku hudby i v dalších letech.
    http://www.facebook.com/SvatekHudbyPraha "
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Praha chce vykázat pouliční umělce z centra, čeká na připomínky radnic – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/296354-praha-chce-vykazat-poulicni-umelce-z-centra-ceka-na-pripominky-radnic.html
    PAICA
    PAICA --- ---
    REPLIKANT: no tak super..az na ty sazenice teda :)) v tom pripade napojenky a papirky budou asi lepsi :)) kazdopadne diky za zajem, ukladam si te a ozvu se brzo v poště! diky a mej se
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAICA: Jako rád přijdu s bubnem podpořit průvod, akorát minule sem za pomoc při skládání stánků dostal dvě sazenice, vypiplal jsem je do 1,5m, celou sezonu zalejval a hrál jim, a vono z toho nakonec 30G technickýho sajrajtu, při prvnim koštu sem se málem poblil, ale myšlenka legalizace mi cizí rozhodně není. :)
    PAICA
    PAICA --- ---
    POZOR!POZOR! na demonstraci za podporu konopí Million Marihuana March dne 4.května v Praze sháníme dobrovolníky a umělce, kteří by nám pomohli zpestřit připravovaný průvod z karlova náměstí na parukářku... Nemůžeme sice poskytnout finanční odměnu, ale nějaký naturalie či konzumačku určitě vymyslíme ;) Takže komu je myšlenka legalizace blízká a rád by nás svou účastí podpořil, pište mi do pošty, budeme moc rádi a dohodneme co a jak dál... Díky! :)
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Charlie Caper: The obstacles facing street performers - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=7lqFRs5sBYs&NR=1
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    SSTTAANNAA: ALUCARD153: Teda tohle je fakt neskutečný, takovýho policajta bych nechtěl při buskingu potkat. Ale kecy jako "Strážník Lang sám za sebe říká, že "levitování" považuje víceméně za podvod." a "jen sedí a předstírá, že levituje" mě hodně pobavily.
    Asi si příště rozmyslím jít hrát pantomimu na ulici. Aby mě nějaký tupý policajti nepokutovali za to, že předstírám, že mám věci který nejsou:)
    Na druhou stranu. Jestli ty kluci opravdu tvrdí, že to je jejich nápad a ještě k tomu, že to co dělají je pantomima, tak mi jich zas tak líto není.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ALUCARD153: Já už jsem to pochopil. Ona ta "redaktorka" na to nemohla za boha dojít, pořád si říkal že musí mít nějaký magnet nebo co, no a tak kdo jiný by jí to měl vysvětlit a šířit osvětu do celého světa. Policie ČR.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    SSTTAANNAA: Bubliny, bubliny, bubliny.
    Nejenom ty policajty, ale i tu reportérku by měl někdo provést například po jakékoliv jiné metropoli, aby pochopili, že i stání je performance.
    A navíc ti borci měli nápad a fajný.
    Oni si možná myslí, že ten kouzelník ty holuby opravdu zhmotňuje...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    VIDEO: V centru Prahy levitují mladíci. Příchod strážníků kouzlo zruší - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/levitujici-mladiky-z-centra-prahy-vykazali-straznici-pfn-/praha-zpravy.aspx?c=A121002_1835795_praha-zpravy_sfo
    PUSSYFOOT
    PUSSYFOOT --- ---
    Hledáme lidi do Funkové kapely kytara,basa,dechy, kdo by chtěl mačkat klávesy a nebojí se pořádného vesmíru nechť se též ozve. Texty máme napsané stačí je jen ohudebnit takže pro skladatele bláznivých riffů prostor bude. A abych jen nespamoval tak s hraním na ulici počítáme jen co přiděláme na klavír kolečka : )
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    REPLIKANT: to je moc hezký, že na nás apeluješ, kdybys buskerville v posledních třech letech sledoval, tak bys věděl, že takhle volná pravidla jsme nikdy neprosazovali a říkali jsme to komu jsme mohli. sepisovali jsme docela podrobné studie toho, jak by to mohlo v praze vypadat, základní model byla například regulace v německém mnichově. od radních tohle bylo usnadnění si práce.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YBUKO: V tom případě třetí pražská defefestrace za zvuků tlampačů!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    VITEX: To je tak, když se neudělají pořádná pravidla, ze strany propagátorů hraní na ulici, razí se slepá cesta, povolit povolit povolit, tak to může taky dopadnout tak, že odpůrci mají teď nahráno do karet, zcela právem, protože pro tu část spoluobčanů, kteří NIKDY nezažili volnou tvorbu na ulicích, je tahle sezóna doslova peklem, odezdi ke zdi. Apeluji na Baskerville ať připravý střízlivou "novelu", kde bude dostatečně podchycena pravidla a práva jak účinkujících, tak i nechtěných posluchačů z řad rezidentů v centru města (její obsah nečht rezonuje tady, na plénu diskuzním). Chápu že to není nic jednoduchého, ale asi to bude jediná možná cesta, pokud se tu zase nebudeme chtít rozčilovat, jak to magistrát všechno pohřbil a zakázal. Ono se není čemu divit, zastupitelé už z principu věci nejsou pouličními umělci, a pokud se nenajde někdo osvícený z jejich řad (což pochybuji), tak platí zlaté pravidlo, co si uvaříme, to si také sníme. Toť jenom úvaha, děkuji za pozornost a případnou konstruktivní debatu.

    (autor není aktivní busket, jenom příležitostný bubeník a perkusista v rámci svého volného času, pouze reflektující aktuální situaci na základě každodeního života v centru Prahy) :)
    VITEX
    VITEX --- ---
    Starosta Prahy 1: Pouličním umělcům jsme neměli ustupovat | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/starosta-prahy-1-poulicnim-umelcum-jsme-nemeli-ustupovat_247242.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam