• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    V Praze začala platit vyhláška omezující busking – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/301908-v-praze-zacala-platit-vyhlaska-omezujici-busking.html
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    To se neví. Zatím asi novou vyhlášku jen tak měnit nebudou, to je moc práce, aby se s tím teď patlali. Ale kdyby se primátorem stal třeba Lomecký, tak jsme v loji. Škoda tý Udženije, že to taky neustála a musela odejít z rady, ta byla na straně buskerů a docela dobrejch věcí.
    BASK
    BASK --- ---
    jak to bude s pouličním hraním když prahu dostala TOPka ?
    VITEX
    VITEX --- ---
    Nová vyhláška: Kam v Praze nesmí pouliční umělci? - Grafiky - Domácí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafika/2013/04/25/nova-vyhlaska-kam-v-praze-nesmi-poulicni-umelci/?cid=777877
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    SCHIZOGENES: dik moc!
    SALAMIN
    SALAMIN --- ---
    thanks ;-)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SALAMIN: and i ask you: is using google, especialy for one who is going to busk in vancouver, so hard?
    http://vancouver.ca/doing-business/busking-and-entertainment.aspx
    good trip ;)
    SALAMIN
    SALAMIN --- ---
    Ahoj. Víte někdo jak je to v Kanadě, konkrétně ve Vancoveru s pouličním hraním? je to povolené/zakázané, případně kde a jak? Díky za odpověď.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Ahoj,

    prosím máte někdo info, jak je to v Amsterdamu s buskingem? Lze tam např. stát sochu, případně za jakých podmínek? Je potřeba povolení?

    Díky moc!
    MILLY
    MILLY --- ---
    http://www.facebook.com/events/509981929038938/

    "21. červen 2013
    [Čas]
    od 13:00 do 21:00

    [Popis]

    Udělejme na jeden den z Prahy živé hudební město! O Svátku hudby (21.6. na slunovrat) chodí muzikanti- ať už amatéři nebo i profíci - hrát a zpívat do ulic měst a oživují tak náš odcizený veřejný prostor. Jde o to udělat z ulic a náměstí spontánní hudební festival, bavit se a ujistit se o tom, že město je naše a ne my města.
    Chcete, aby se tato tradice udržela i v Praze? Pojďte s námi do ulic 21.6. 2013. Pokud jste hudebník (a je jedno, jestli začínáte, nebo hrajete ve filharmonii), vemte nástroj nebo celou kapelu a jednoduše zahrajte v centru Prahy. Pokud děláte jakoukoliv "buskerskou" uměleckou produkci (žonglujete, polykáte meče, děláte pantomimu, divadlo, živou sochu, velké bubliny atd...) přijďte také! Vaše město vás potřebuje:) Akce bude legální a nahlášená, hrát se nesmí jen v několika ulicích v centru.
    PRO ČERSTVÉ INFO SLEDUJTE FB STRÁNKU:
    http://www.facebook.com/SvatekHudbyPraha

    Na stránce www.busking.cz zveřejníme kompletní informace o akcích během svátku hudby i o místech doporučených k hraní již brzy.

    Video z loňského a předloňského Svátku hudby je zde:
    http://www.youtube.com/watch?v=eEgAcv98wu0

    http://www.youtube.com/watch?v=Pgo5zCgzspk

    pojďme to letos udělat větší a lepší!

    PŘIJĎTE SE STÁT SOUČÁSTÍ HISTORIE: ZAVÁDĚNÍ NOVÉ TRADICE V PRAZE. PŘIJĎTE NÁM POMOCI ABY SVÁTEK HUDBY V PRAZE NEZANIKNUL!

    Nejlépe, pokud se nám také předem přihlásíte na mail: buskerville@busking.cz, abychom vás mohli dát na stránky, případně na letáky a nebo vám alespoň poradit jak nejlépe se zapojit a až se svátek bude blížit, zašleme všechno potřebné info i na váš e-mail, takže nic neprošvihnete )

    Pokud na nic nehrajete nebo nejste buskeři, nevadí, přijďte se podívat, poslechnout si hudbu, hodit bůra do klobouku, a podepsat petici požadující, aby tradici svátku hudby začalo aktivně pořádat a podporovat vedení města.

    Jaký bude program afterparty, kde bude centrum akce s informačním stanem, jak se můžete dobrovolnicky zapojit při přípravě- to vše ještě oznámíme.

    Iniciativa Buskerville (busking.cz) už tuhle akci třikrát pořádala, a je na čase aby se toho ujalo samo vedení města a magistrát. Pro tento rok máme přislíbenou oficiální záštitu. Plánujeme ale petici, požadující, aby město tuto tradici, která vznikla ve Francii a šíří se po světě, přijalo a aktivně propagovalo. Na letošní slunovrat proto chystáme velké věci. Bude průvod, bude společný jam, bude afterparty, budou další překvápka. Hrát se bude smět všude, kromě ulic, vyjmenovaných v nové vyhlášce, která by měla začít platit už v dubnu 2013.

    takže ještě jednou: PŘIJĎTE SE STÁT SOUČÁSTÍ HISTORIE: ZAVÁDĚNÍ NOVÉ TRADICE V PRAZE. PŘIJĎTE NÁM POMOCI ABY SVÁTEK HUDBY V PRAZE NEZANIKNUL!

    Oficiální facebooková stránka Svátku hudby je tady a doporučujeme vám jí také lajkovat (kromě přihlášení se na tuto událost), protože většinu novinek budeme dávat tam a měla by sloužit tradici Svátku hudby i v dalších letech.
    http://www.facebook.com/SvatekHudbyPraha "
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Praha chce vykázat pouliční umělce z centra, čeká na připomínky radnic – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/296354-praha-chce-vykazat-poulicni-umelce-z-centra-ceka-na-pripominky-radnic.html
    PAICA
    PAICA --- ---
    REPLIKANT: no tak super..az na ty sazenice teda :)) v tom pripade napojenky a papirky budou asi lepsi :)) kazdopadne diky za zajem, ukladam si te a ozvu se brzo v poště! diky a mej se
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAICA: Jako rád přijdu s bubnem podpořit průvod, akorát minule sem za pomoc při skládání stánků dostal dvě sazenice, vypiplal jsem je do 1,5m, celou sezonu zalejval a hrál jim, a vono z toho nakonec 30G technickýho sajrajtu, při prvnim koštu sem se málem poblil, ale myšlenka legalizace mi cizí rozhodně není. :)
    PAICA
    PAICA --- ---
    POZOR!POZOR! na demonstraci za podporu konopí Million Marihuana March dne 4.května v Praze sháníme dobrovolníky a umělce, kteří by nám pomohli zpestřit připravovaný průvod z karlova náměstí na parukářku... Nemůžeme sice poskytnout finanční odměnu, ale nějaký naturalie či konzumačku určitě vymyslíme ;) Takže komu je myšlenka legalizace blízká a rád by nás svou účastí podpořil, pište mi do pošty, budeme moc rádi a dohodneme co a jak dál... Díky! :)
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Charlie Caper: The obstacles facing street performers - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=7lqFRs5sBYs&NR=1
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    SSTTAANNAA: ALUCARD153: Teda tohle je fakt neskutečný, takovýho policajta bych nechtěl při buskingu potkat. Ale kecy jako "Strážník Lang sám za sebe říká, že "levitování" považuje víceméně za podvod." a "jen sedí a předstírá, že levituje" mě hodně pobavily.
    Asi si příště rozmyslím jít hrát pantomimu na ulici. Aby mě nějaký tupý policajti nepokutovali za to, že předstírám, že mám věci který nejsou:)
    Na druhou stranu. Jestli ty kluci opravdu tvrdí, že to je jejich nápad a ještě k tomu, že to co dělají je pantomima, tak mi jich zas tak líto není.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ALUCARD153: Já už jsem to pochopil. Ona ta "redaktorka" na to nemohla za boha dojít, pořád si říkal že musí mít nějaký magnet nebo co, no a tak kdo jiný by jí to měl vysvětlit a šířit osvětu do celého světa. Policie ČR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam