• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    Klub o hraní na ulici (ať už jde o hudbu, nebo divadlo, nebo třeba žonglování), o zkušenostech jednotlivých buskerů, o situaci v ČR (nic moc, že?) , o tom jak nejúspěšněji buskovat v různých zemích a místech, o filmech a literatuře tématizující pouliční hraní atakdále atakdále ... Jakékoliv agresivní příspěvky typu: "buskeři jsou žebráci a nemají na ulici co dělat" nebo nějaké nesmyslné trollování si vyslouží RO.
    prostě busking- http://en.wikipedia.org/wiki/Busking


    Iniciativa Buskerville!
    http://www.facebook.com/group.php?gid=127249963976085&ref=ts

    rozbalit záhlaví
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    ALUCARD153: No hele Seznam je ještě furt nejpoužívanější českej portál, nebo ne? Tagže o co jde..Já souhlasim s jezinkou, chodí tam všichni různý lidi..
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    OLIAS: Tím jsem vůbec nenarážel na čtenáře, byla to jen reakce na to "dobrej vzorek" který právě není dobrý tím, že je omezen jen na tuto stránku a jestli musíš mít ještě email na seznamu, tak se to degraduje ještě o něco víc.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    ALUCARD153: Hele, já sem tam taky hlasoval v tý anketě, vo čem to vypovídá? Že jsem čtenář novinek? A dál? Že mám email na Seznamu, to jo...A dál??:-)))
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    JEZINKA: Ze statistického hlediska možná, ale pořád jsou to jen čtenáři novinek. A ani tak nevím co to moc vypovídá...
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    YARRDESH: starej článek, ale zajímavý je, se podívat na výsledky ankety. 22 tisíc lidí je dobrej vzorek.

    Jste pro to, aby města omezovala pouliční umění?
    Ano, na některých místech je to nevhodné
    38.6%
    Ne, obohacuje to kulturu
    12.4%
    Pouliční umění mi nevadí
    49.1%
    Celkem hlasovalo 22114 čtenářů.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    V Praze začala platit vyhláška omezující busking – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/301908-v-praze-zacala-platit-vyhlaska-omezujici-busking.html
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    To se neví. Zatím asi novou vyhlášku jen tak měnit nebudou, to je moc práce, aby se s tím teď patlali. Ale kdyby se primátorem stal třeba Lomecký, tak jsme v loji. Škoda tý Udženije, že to taky neustála a musela odejít z rady, ta byla na straně buskerů a docela dobrejch věcí.
    BASK
    BASK --- ---
    jak to bude s pouličním hraním když prahu dostala TOPka ?
    VITEX
    VITEX --- ---
    Nová vyhláška: Kam v Praze nesmí pouliční umělci? - Grafiky - Domácí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafika/2013/04/25/nova-vyhlaska-kam-v-praze-nesmi-poulicni-umelci/?cid=777877
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    SCHIZOGENES: dik moc!
    SALAMIN
    SALAMIN --- ---
    thanks ;-)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SALAMIN: and i ask you: is using google, especialy for one who is going to busk in vancouver, so hard?
    http://vancouver.ca/doing-business/busking-and-entertainment.aspx
    good trip ;)
    SALAMIN
    SALAMIN --- ---
    Ahoj. Víte někdo jak je to v Kanadě, konkrétně ve Vancoveru s pouličním hraním? je to povolené/zakázané, případně kde a jak? Díky za odpověď.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Ahoj,

    prosím máte někdo info, jak je to v Amsterdamu s buskingem? Lze tam např. stát sochu, případně za jakých podmínek? Je potřeba povolení?

    Díky moc!
    MILLY
    MILLY --- ---
    http://www.facebook.com/events/509981929038938/

    "21. červen 2013
    [Čas]
    od 13:00 do 21:00

    [Popis]

    Udělejme na jeden den z Prahy živé hudební město! O Svátku hudby (21.6. na slunovrat) chodí muzikanti- ať už amatéři nebo i profíci - hrát a zpívat do ulic měst a oživují tak náš odcizený veřejný prostor. Jde o to udělat z ulic a náměstí spontánní hudební festival, bavit se a ujistit se o tom, že město je naše a ne my města.
    Chcete, aby se tato tradice udržela i v Praze? Pojďte s námi do ulic 21.6. 2013. Pokud jste hudebník (a je jedno, jestli začínáte, nebo hrajete ve filharmonii), vemte nástroj nebo celou kapelu a jednoduše zahrajte v centru Prahy. Pokud děláte jakoukoliv "buskerskou" uměleckou produkci (žonglujete, polykáte meče, děláte pantomimu, divadlo, živou sochu, velké bubliny atd...) přijďte také! Vaše město vás potřebuje:) Akce bude legální a nahlášená, hrát se nesmí jen v několika ulicích v centru.
    PRO ČERSTVÉ INFO SLEDUJTE FB STRÁNKU:
    http://www.facebook.com/SvatekHudbyPraha

    Na stránce www.busking.cz zveřejníme kompletní informace o akcích během svátku hudby i o místech doporučených k hraní již brzy.

    Video z loňského a předloňského Svátku hudby je zde:
    http://www.youtube.com/watch?v=eEgAcv98wu0

    http://www.youtube.com/watch?v=Pgo5zCgzspk

    pojďme to letos udělat větší a lepší!

    PŘIJĎTE SE STÁT SOUČÁSTÍ HISTORIE: ZAVÁDĚNÍ NOVÉ TRADICE V PRAZE. PŘIJĎTE NÁM POMOCI ABY SVÁTEK HUDBY V PRAZE NEZANIKNUL!

    Nejlépe, pokud se nám také předem přihlásíte na mail: buskerville@busking.cz, abychom vás mohli dát na stránky, případně na letáky a nebo vám alespoň poradit jak nejlépe se zapojit a až se svátek bude blížit, zašleme všechno potřebné info i na váš e-mail, takže nic neprošvihnete )

    Pokud na nic nehrajete nebo nejste buskeři, nevadí, přijďte se podívat, poslechnout si hudbu, hodit bůra do klobouku, a podepsat petici požadující, aby tradici svátku hudby začalo aktivně pořádat a podporovat vedení města.

    Jaký bude program afterparty, kde bude centrum akce s informačním stanem, jak se můžete dobrovolnicky zapojit při přípravě- to vše ještě oznámíme.

    Iniciativa Buskerville (busking.cz) už tuhle akci třikrát pořádala, a je na čase aby se toho ujalo samo vedení města a magistrát. Pro tento rok máme přislíbenou oficiální záštitu. Plánujeme ale petici, požadující, aby město tuto tradici, která vznikla ve Francii a šíří se po světě, přijalo a aktivně propagovalo. Na letošní slunovrat proto chystáme velké věci. Bude průvod, bude společný jam, bude afterparty, budou další překvápka. Hrát se bude smět všude, kromě ulic, vyjmenovaných v nové vyhlášce, která by měla začít platit už v dubnu 2013.

    takže ještě jednou: PŘIJĎTE SE STÁT SOUČÁSTÍ HISTORIE: ZAVÁDĚNÍ NOVÉ TRADICE V PRAZE. PŘIJĎTE NÁM POMOCI ABY SVÁTEK HUDBY V PRAZE NEZANIKNUL!

    Oficiální facebooková stránka Svátku hudby je tady a doporučujeme vám jí také lajkovat (kromě přihlášení se na tuto událost), protože většinu novinek budeme dávat tam a měla by sloužit tradici Svátku hudby i v dalších letech.
    http://www.facebook.com/SvatekHudbyPraha "
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Praha chce vykázat pouliční umělce z centra, čeká na připomínky radnic – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/296354-praha-chce-vykazat-poulicni-umelce-z-centra-ceka-na-pripominky-radnic.html
    PAICA
    PAICA --- ---
    REPLIKANT: no tak super..az na ty sazenice teda :)) v tom pripade napojenky a papirky budou asi lepsi :)) kazdopadne diky za zajem, ukladam si te a ozvu se brzo v poště! diky a mej se
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAICA: Jako rád přijdu s bubnem podpořit průvod, akorát minule sem za pomoc při skládání stánků dostal dvě sazenice, vypiplal jsem je do 1,5m, celou sezonu zalejval a hrál jim, a vono z toho nakonec 30G technickýho sajrajtu, při prvnim koštu sem se málem poblil, ale myšlenka legalizace mi cizí rozhodně není. :)
    PAICA
    PAICA --- ---
    POZOR!POZOR! na demonstraci za podporu konopí Million Marihuana March dne 4.května v Praze sháníme dobrovolníky a umělce, kteří by nám pomohli zpestřit připravovaný průvod z karlova náměstí na parukářku... Nemůžeme sice poskytnout finanční odměnu, ale nějaký naturalie či konzumačku určitě vymyslíme ;) Takže komu je myšlenka legalizace blízká a rád by nás svou účastí podpořil, pište mi do pošty, budeme moc rádi a dohodneme co a jak dál... Díky! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam