AAANN: Cau, v Barcelone existujou 2 druhy povoleni, to jedno je pro mesto a dalsi je pro metro. Nevim jak to funguje s tim pro metro.
Povoleni pro mesto zarizuje nejaka buskerska asociace, muzu dohledat.
2 roky zpatky jsem se snazil dostat povoleni pro mesto, prijde mi to skoro nemozne a regulace jsou neskutecne.
- Jde o to zazadat jen 2 tydny v roce, a to posledni 2 tydny v lednu, povoleni je na jeden rok
- Vyplnis nejake papiry (vsechno ve spanelstine), co hrajes, na co hrajes a tak
- Potom cekas na vyber (vsechno je to pocitacem pry), nikdo ti ani dopredu nerekne kolik novych povoleni se ten rok vyda
- V roce 2015 to bylo 27 volnych mist na asi 150 zadosti
- Zvlastni ze nikoho nezjimaji nejake zvukove, video nahravky apod, jen vyplnene formulare
- Tech 27 mist se uvolnilo po lidech kterym ho neprodlouzili z lonskeho roku
- Cela tahle sranda funguje tak, ze se musis na zacatku tydne hlasit v te asociaci a oni ti vylosujou treba 2 casy a 2 fleky z povolenych mist (neni jich az tak moc). Tak reknou, hrajes La Rambla ctvrtek od 15 do 16:30 a pak jiny flek treba utery ve 14, pokud ti nevyjde pocasi mas smulu
- Chapu to tak, ze se tam musis dostavit nejak pravidelne a byt aktivni busker nekolik mesicu v roce (tusim asi 6), jinak ti povoleni neprodlouzi do dalsiho roku
- Na Barcu zapomen pokud se tam chystas jen na chvili
- Pokuta za busking bez povoleni je tusim 300euro, s tim ze dokud nezaplatis, zabavi ti nastroje, takze bych to moc neriskoval bez povoleni
Podle me to v praxi funguje tak, ze pokud se ti nejakou nahodou podari povoleni dostat, pak muzes hrat pokud je nekde volny flek z tech povolenych mist. ale to je moje teorie, pocitam ze si to aktivni buskeri dost hlidaji.
Doporucuju hrat v jinych mestech kolem Barcy, Sitges, Villanova, Trragona apod.... Tam sice policajti obcas prudi, ale neni to takova hruza a vetsinou jen upozorni ze budto to neni mozne a nebo ze bys mel mit povoleni, nebo te poslou nekam jinam. Co jsem slysel, tak v Barce po buskerech bez povoleni jdou tezce.
Tot situace v roce 2015, mozna se neco zmenilo.
Co se metra tyce, vubec nevim jak to funguje a kdyby nekdo vedel, fakt bych to uvital.