• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREBRALLomy opuštěné i činné
    KOKES
    KOKES --- ---
    a jestli ne, tak taky.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Tak jestli dneska vytáhnou všechny horníky v pořádku tak se jdu za ně ožrat!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sumci z očí do očí: Podívejte se, co se skrývá pod hladinou lomu Jesenný | Cestovani.iHNed.cz -
    http://cestovani.ihned.cz/c1-46626680-sumci-z-oci-do-oci-podivejte-se-co-se-skryva-pod-hladinou-lomu-jesenny
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    PREBRAL: jo, pak zajimavej link a diky...
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    SUCZKER: Kromě současné orofoto je tam možné zvolit i historickou ortofoto z 50. let, která pro celou republiku, tuším, zatím nikde jinde na webu nebyla. Leda snad na WebGISu hl.m. Prahy, ale tam byla jenom Praha.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Sorry, asi budu nevděčnej, ale přijde mi to jako normální ortofotomapa s tečkama, který označují ekozátěž, ale jinak nic novýho... takže pokud si chci prohlídnout nějaký zajímavý lokace ve svym okolí, tak si můžu pustit normální ortofotomapu... nebo mi něco uniklo ?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    EOS: (mimochodem, je tam pěkně vidět i ještě nezbořenej Doupov)
    EOS
    EOS --- ---
    Podle mapy vypadají, jako nejméně kontaminované, plochy VVP.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PREBRAL: Tak to rozhodně! :-) Vidíš, ta Země nikoho mě vůbec nenapadla..
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    TAMARIX: Jinak, když už je to tu o lomech - zajímavá je třeba "Země nikoho" nad dolomitovým dolem v Chuchli, roztěžená Amerika nebo krajina s rozsáhlými pásmy propadů po hlubinné těžbě kolem lomů na Mostecku. A ještě budu muset kouknout na břidlice ve Slezsku...
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    VODOMERKA: Byl jsem tam ráno a šlo to, asi dočasný výpadek...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VODOMERKA: :-( Před chvilkou to šlo.. Ono nám toho tu nejde víc, se v tom asi někdo šťourá.. To mě mrzí a omlouvám se.. Každopádně zkoušejte dál! :-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TAMARIX: pritezujici okolnosti ale je, ze ten odkaz nemaka :( ;)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Můj zaměstnavatel teďka zveřejnil parádní hračku, která, byť primárně určená k mapování starých ekologických zátěží je použitelná naprosto univerzálně. Pár týdnů po neoficiálním zveřejnění, byla např. zaznamenaná zvýšená návštěvnost z nějakého klubu přátel starých železnic.. :-) Každopádně doporučuju prozkoumat zejména tato místa: vaše bydliště :-), Mostecko a pohraničí. Velmi poučné, velmi zábavné..

Odkaz na to veledílo: http://kontaminace.cenia.cz/

Budiš mi tato reklama polehčující okolností v trávení pracovní doby na internetu.. :-))
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Scanuju staré rodinné diáky a našel jsem dvě fotky k tématu, asi cca rok 1979, Rakousko, někde mezi Vídní a Alpami. Podrobnosti nevím, ale pokud byste to náhodou někdo poznali, dejte vědět... :-)

(teda, ono u lomů se hádá zvlášť blbě, protože se pořád mění, ale tenhle už vypadá dotěženě a mohlo by to být něco významnějšího, protože jinak naši fotili jenom samý památky)

IMG_0009

IMG_0010
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    SUCZKER: MTO-1000A, 1100mm, f10.5. Ruský stroj, z bazaru.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    OT: sakra, kolikatka je to objektiv ?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    TAMARIX: Jojo, lom Československé armády, foceno ze svahu nad Jezeřím.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PREBRAL: Hlavně kontrast těch mini náklaďáků a velkorypadla. To je někde na severu?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Z jednoho většího a činného... i když tenhle mi bude zrovna smypatičtější teprv, až toho jednou nechaj.

61 Rypadlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam