• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAATHAGoogle Analytics
    BAHI
    BAHI --- ---
    ZMONTMARTRU: Já vim co je affil :-) jen jsem chtel vedet co to je za affiliate (PAP, CJ, ...)

    V PAP je to easy, muzes povolit direct odkazování z určité domény a pak si na odkazy nandáš UTMka dle libosti :-)
    FUMO
    FUMO --- ---
    ZMONTMARTRU: klikneš na ikonu levým tlačítkem ;-)

    ZMONTMARTRU: myslím, že víme co to je affiliate

    ZMONTMARTRU: možnost URL Builderu je možná, ale je otázka, zda je to pro tebe dostačující. Udělal bych to tak, že link z webu bych označil jako "http://www.mujweb.cz/?utm_source=str%C3%A1nka-z-affiliate-programu&utm_medium=affiliate&utm_campaign=pojmenovani-affiliate-programu" v Google Analytics nemusíš na tohle nastavovat nic - prostě to tam pak jen uvidíš.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    ani kdyby mě zabili tak nepřijdu na to jak se tady na nyxu lidem odpovídá, aby se jejich nick zobrazil na začátku řádku.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    bahi: wiki: Affiliate marketing (také nazýván partnerský marketing[1] nebo provizní systém[2]) je marketingový nástroj internetových firem, který funguje na provázanosti stránek prodejce služeb nebo produktů se stránkami, které službu či výrobek doporučují. Jde o systém založený na propagaci produktu firmy prostřednictvím stránek affiliate partnerů, kteří za to dostávají nějaký podíl (provizi) z prodeje.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    no, asi jo, ale i tak se to musí umět, a vložit něco tam i tam, a asi to prostě neni tak snadný ... navíc se to špatně testuje, když změna se projeví až za den, dva ... ? nebo ne? :) máš s tím zkušenost? :)
    BAHI
    BAHI --- ---
    ZMONTMARTRU: co je to za affiliate?
    FUMO
    FUMO --- ---
    ZMONTMARTRU: možná jsem tě úplně nepochopil, nestačí jen udělat odkaz přes http://support.google.com/googleanalytics/bin/answer.py?hl=cs&answer=55578 odkaz a měřit to jako kampaň?
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    ahoj, má prosím někdo zkušenost s affiliate marketingem přes google analytics? My jsme to na jednom e-shopu zabudovali, ale asi chybně, ozval se nám klient teď po roce, že to ukazuje asi nesmysly. Potřeboval bych někoho, kdo se v tom opravdu vyzná a může se na to za nějakou rozumnou cenu mrknout, kde je chyba, případně říct, jak to má být přesně nastavené. Jedná se o reklamu umístěnou na jednom portálu, skrze kterou by měli lidi chodit do onoho e-shopu a pokud nakoupí, mělo by to být zaznamenané v tom Google Analitics. Díky za případnou pomoc
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    APIN: Samozřejmě nepobírá. Googluj _setAllowAnchor
    APIN
    APIN --- ---
    BAHI: jde o http://www.partyzachranka.cz/ nastavit cíle na jakoukoli jinou URL jde, ale ne na dokončení objednávky...
    BAHI
    BAHI --- ---
    JEREMIUS: za 18 měsíců to budu asi dělat znova :-)

    APIN: pošli URL
    APIN
    APIN --- ---
    Poradí někdo, jak správně nastavit cíl na eshopu od nejdebilnějšího systému eshop-rychle.cz?
    Dokončení nákupu je na adrese zakončené /e-send/#site_bottom a zdá se mi, že ten #site_bottom v adresním řádku GA prostě nepobírá :(
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    BAHI: Až budeš mít 100 %, tak dej vědět ;-)
    BAHI
    BAHI --- ---
    Já dneska udělal GAIQ :-)
    95% paráda
    VASHA
    VASHA --- ---
    jinak novinky, konecne je mozne posilat emaily a exportovat do PDF (beta), hlavne ze to jde i u panelu, to mi usetri hodne prace
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    Firefox nyni planuje mit SSL search jako default pro uzivatele.. tedy not provided dale poroste..
    BAHI
    BAHI --- ---
    Jak vám roste NOT PROVIDED?
    Sleduju, že se to u mě na některých projektech blíží 10% z organicu
    HASH
    HASH --- ---
    EDASX: no...z my zkusenosti ve finale nikoho nezajimaji absolutni cisla, ale trendy (PV +5% napr.), ktery ten sampling ovlivnuje minimalne

    a IMHO to pletes trochu moc dohrodmady...pokud chces konverzi na nejakym goalu uvnitr toho systemu, kterej ve finale splnilo treba 1% lidi z toho milionu, tak si nejsem jistej, ze to 1% lidi je samplovany (pokud se jedna o tebou prikladovanych par tisic lidi)

    My jsme meli problemy se samplingem u GA, kdy nam API reportovalo jina cisla, nez videl ve na webu GA klient. Problem byl v tom, ze jeste nemel prepnuto na novej design, se kterym byla pravdepodobne spojena i nejaka zmena v sampling algoritmu. I tak ten rozdil nikdy nebyl vic jak 1%...

    A nezazil jsem, ze by se cisla v GA menily vic jak 12h po uzavreni dne v klientove casove zone (a to je btw tahame 4 dny po sobe a zkoumame, jestli v nich neni rozdil), takze bych strach z reportovani ruznych cisel managmentu taky nemel.


    Navic...uved mi konkretni priklad, kdy ti ten rozdil 40.000 vs 36.000 bude opravdu vadit...
    EDASX
    EDASX --- ---
    Mgmt pak cumi na dashboardy, ktery se jaksi menej v case. =)
    EDASX
    EDASX --- ---
    Sampling je pruser, mas entry treba kam se naloguje miliony lidi, ale dal v hloubi systemu uz se dostavas k jinejm cislum a kdyz se ti sales meni treba o 10% a to navic v prubehu casu. (Napr. dneska tam vidis 40000, ale za pul roku treba 36000), tak je to trosku neprijemny =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam