• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAATHAGoogle Analytics


    S Google Analytics se da udelat/zjistit spousta veci.

    Klub by mel byt sbernou tutorialu, zkusenosti a moznosti Google Analytics.
    rozbalit záhlaví
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZMONTMARTRU: neptas se na to tak trosicku pozde?

    GA nejsou stoprocentni (a z principu ani nemuzou byt) a i kdyz by se to treba nejak pouzit dalo, tak to uz vyjde lip spolehat na dobrou vuli vsech zucastnenych stran :) Skoro bych rekl, ze kdyz klient plati tomu reklamnimu portalu, tak ten by si to mel byt schopen ohlidat sam?
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    JEREMIUS: a pomocí čeho by se měl měřit? :) ... jasně, jsou tu firmy, které to dělají a nabízí jako službu, ale to klient nechtěl platit jak reklamnímu portálu, tak ještě třetí straně. GA se nabízel jako řešení zdarma, které by to mělo umět. Teď se ptám - umí to opravdu? Umí zaznamenat, že onen člověk přišel z toho portálu a nakoupil za tolik a tolik peněz?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Obavam se, ze tahle diskuze je mimo uplne od zacatku.
    Merit affiliate system pomoci GA by byla zoufalost.
    FUMO
    FUMO --- ---
    BAHI: proto říkám, že jsem se v tom ztratil ;-) takže ještě jednou, ty máš ten cílový web a hodláš sledovat jak funguje někdo pro tebe dělá affiliate a nebo ty děláš ten affiliate?
    BAHI
    BAHI --- ---
    FUMO: tady jde spis o to jestli ten web kam odkazují má nastavený ecommerce :-)
    FUMO
    FUMO --- ---
    ZMONTMARTRU: Pokud máš na svém webu nastavené e-commerce, tak vidíš za kolik si daný člověk nakoupil.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    FUMO: díky moc, ale stále se ptám na důležitou věc, na kterou mi ještě nikdo neodpověděl :) : bude tam vidět za kolik ten člověk nakoupil?
    FUMO
    FUMO --- ---
    ZMONTMARTRU: Ano v Google Analytics, si pak můžeš vyfiltrovat jen lidi co přišli z kampaně.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    BAHI: já to jen organizuji, nejsem programátor, takže až tak se v tom nevyznám :) nevím co je pap nebo cj, ale dělali jsme to přes google analitics ... tak nevim jestli tam se dá taky rozlišovat pap a cj a ... ? :) jaký je v tom rozdíl a nevíš link, kde se to nějak jaksi trochu osvětli? jak vybrat pro nás nejvhodnější metodu? Je to jak jsem řekl níže - máme na portálu odkaz na klientův e-shop, a kdo od tamtud dojde, a nakoupí, tak se to zaznamená včetně částky a zní se pak platí provize tomu portálu s reklamou. Díky za info.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    FUMO: ahoj, díky, ... ale bude tam pak vidět i cena za kterou člověk, který došel, nakoupil? Je to právě důležité kvůli provizím pro zprostředkovatele reklamy (linku)
    OOPS
    OOPS --- ---
    SPAM: do ceskeho Adobe shani cloveka na Adobe Digital Marketing Suite (drive Omniture), Social Analytics, nekoho z oboru kdo se vyzna v ceskem prostredi (napr: z reklamky), kdo by mel zajem: http://www.linkedin.com/jobs?viewJob&jobId=2764200
    BAHI
    BAHI --- ---
    ZMONTMARTRU: Já vim co je affil :-) jen jsem chtel vedet co to je za affiliate (PAP, CJ, ...)

    V PAP je to easy, muzes povolit direct odkazování z určité domény a pak si na odkazy nandáš UTMka dle libosti :-)
    FUMO
    FUMO --- ---
    ZMONTMARTRU: klikneš na ikonu levým tlačítkem ;-)

    ZMONTMARTRU: myslím, že víme co to je affiliate

    ZMONTMARTRU: možnost URL Builderu je možná, ale je otázka, zda je to pro tebe dostačující. Udělal bych to tak, že link z webu bych označil jako "http://www.mujweb.cz/?utm_source=str%C3%A1nka-z-affiliate-programu&utm_medium=affiliate&utm_campaign=pojmenovani-affiliate-programu" v Google Analytics nemusíš na tohle nastavovat nic - prostě to tam pak jen uvidíš.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    ani kdyby mě zabili tak nepřijdu na to jak se tady na nyxu lidem odpovídá, aby se jejich nick zobrazil na začátku řádku.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    bahi: wiki: Affiliate marketing (také nazýván partnerský marketing[1] nebo provizní systém[2]) je marketingový nástroj internetových firem, který funguje na provázanosti stránek prodejce služeb nebo produktů se stránkami, které službu či výrobek doporučují. Jde o systém založený na propagaci produktu firmy prostřednictvím stránek affiliate partnerů, kteří za to dostávají nějaký podíl (provizi) z prodeje.
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    no, asi jo, ale i tak se to musí umět, a vložit něco tam i tam, a asi to prostě neni tak snadný ... navíc se to špatně testuje, když změna se projeví až za den, dva ... ? nebo ne? :) máš s tím zkušenost? :)
    BAHI
    BAHI --- ---
    ZMONTMARTRU: co je to za affiliate?
    FUMO
    FUMO --- ---
    ZMONTMARTRU: možná jsem tě úplně nepochopil, nestačí jen udělat odkaz přes http://support.google.com/googleanalytics/bin/answer.py?hl=cs&answer=55578 odkaz a měřit to jako kampaň?
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    ahoj, má prosím někdo zkušenost s affiliate marketingem přes google analytics? My jsme to na jednom e-shopu zabudovali, ale asi chybně, ozval se nám klient teď po roce, že to ukazuje asi nesmysly. Potřeboval bych někoho, kdo se v tom opravdu vyzná a může se na to za nějakou rozumnou cenu mrknout, kde je chyba, případně říct, jak to má být přesně nastavené. Jedná se o reklamu umístěnou na jednom portálu, skrze kterou by měli lidi chodit do onoho e-shopu a pokud nakoupí, mělo by to být zaznamenané v tom Google Analitics. Díky za případnou pomoc
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    APIN: Samozřejmě nepobírá. Googluj _setAllowAnchor
    APIN
    APIN --- ---
    BAHI: jde o http://www.partyzachranka.cz/ nastavit cíle na jakoukoli jinou URL jde, ale ne na dokončení objednávky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam