• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUBICNecronomicon
    Necronomicon , Al Azíf vše o něm
    rozbalit záhlaví
    REVAN
    REVAN --- ---
    ANTH: Pochopil jsi to doufám tak ironicky, jak ironicky byl míněn tvůj předchozí příspěvek o Gigerovu nec. ? :)

    KOUBIC: no, on Cody taky tvrdí, že je největší odborník na necronomikon u nás :) Zřejmě to bude syndrom-image průzkumníků necronomikonu.
    ANTH
    ANTH --- ---
    KOUBIC: To ani nevím, já mám reedici z r. 2005 a ani v ní jsem se nedočetl kdy byl vydán poprvé. Většina copirightů je datována 1991, ale myslím že ani to nebude ten správný ročník.
    Jinak díky za odpověď. cynizmus, ani vulgarity mi nevadí.
    Rád tedy znovu zavítám na tvé stránky.
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    ANTH: jsem cynik ale výzkum který provádím je na tý nejprofesionálnější úrovni řekl bych celosvětově (až na gramatiku a chorobnou koncentraci vulgarismů) , kolegové ze zahraničí mě považují za kapacitu takže u mě najdeš velmi seriozní informace.
    Rozčilují mě ti kdo presentují informace aniž by analyzovali sami což je Bohužel asi 99,999% populace. Na relevantnosti a faktech si zakládám. Snažím ověřovat z více zdrojů a trávim hodiny a hodiny vlastním výzkumem.
    Jinak ano souhlasím jediný pravý je Gigera, mimochodem není on i první? ještě před Hay Turnerův a Simonovým?

    EKEAZE: Von je Al Azíf dost málo používanej název paradoxně, ač je to ten původní Kitab Al Azíf. Je název HPL Necronomiconu. Prvně ho zmiňuje HP v nástinu Historie Necronomiconu.
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    Kdo je to ten Al Azíf ? na wiki mi to našlo , že to je nejký Swedish record producer :)
    ANTH
    ANTH --- ---
    KOUBIC: Nesouhlasím, pravý Necronomicon je od H. R. Gigera:-)
    Trochu mne zklamalo když jsem zjistil že jsi vlastně recesista.
    Mám otazku. Pokud mne toto téma opravdu zajímá, kde si mohu přečíst něco co se dá brát vážně? Nebo jsi jen vážně nevážný aby to počtení na koubic-sytes bylo i zábavné?
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    GOBERS: přesně tak :D jinak se omlouvám ze to že aktualizuji jednou za uherák a UVOD je stále jen první strip ale prostě toho mám moc.

    REVAN: My jsme ACETDA. žádný Necronomicon není pravý. Pravý je pouze ironické označení. Což v článku proč Pravý Necronomicon nemůže být Pravý dost dobře objasňuji.
    REVAN
    REVAN --- ---
    KOUBIC: Mám to (z GOBERSova odkazu) chápat tak, že za PRAVÝ považuješ Simonův Necronomicon? Protože v Blasfemionu si myslí opak.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    REVAN: No TI PRAVI, prece, to da rozum, ne? ;-)) Jinak nahledni tady: http://koubic-sytes.mysteria.cz/ krome velmi legracnich lekci klinoveho pisma tam najdes i spoustu dalsiho veseleho materialo. Treba tohle:

    REVAN
    REVAN --- ---
    KOUBIC: znám Blasfemion. a MY znamená kdo? Kdo jste "MY"?
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    CHIMAIRA606: Český skupiny nic moc, až na církev satanovu, která my přijde spíše k smíchu. Jinak Blasfemion a my. Na tak malou zemičku to je ale docela dost.
    Já myslím že idea Simonovy bandy spočívala v Dagonovi a posléze faktu že Sumer byl v té době "první" civilizací a tak je dobrý nápad situovat Necronomicon tam. Vono je u N docela fuk co použiješ pokud to integruješ smysluplně tak můžeš použít prakticky cokoliv. Hlavní dík za to má fakt že HP redefinoval moderní horror / fantasy a tak od něj všichni chtě nechtě berou.

    GAF: Jo taky považuju TiAmat tj matku života/ žebra za pozitivní entitu. Zabili jí manžela tak se nasrala. Ač mám EnKiho rád tady se projevil jako pěkná kurva. Obecně se mezi sumerology předpokládá že onen pokořitel maminky TiAmat není Marduk ale právě EnKi což by mi sedělo víc než nějakej ušmudlanej Marduk, bůh který byl propasován až na vrchol díky mocenskému vzestupu Babylonu.

    Ona je Mezopotámie vážně zajímavá už jen jakožto srdce naší kultury. Bible je defakto překopírovaná mytologie Mezopotámie, ale tvrdit že byla první velkou kulturou je nesmysl už jen kvůli Yonaguni / Rlyehu.
    Ještě k té integraci Atlantidy zrovna tohle propracovává do detailu právě Berti, aspoň tak se mi to jeví z jeho anglofrancohaitštinykterávůbecnejdepřeložit.

    KlarashTona přímo nepřekládám, překládáme Ubbo Sathla a asi se pustím do překladu Seven Gases, pokud nebude zbytí. Na HPL už si znova netroufám to je nad má chapadla.

    a ještě k těm knihám. Ono zrovna tyto kousky na netu najít nelze, a že jsem to zkoušel sakra pečlivě. Na google books něco je ale i tak to je jen zlomek. Kde koho napadne naskenovat RPG od CHaosium ale z jejich nonfictional je k sehnání jen Babies First Mythos. tady warezscéna těžce selhala
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    GOBERS: Fakt netuším, kde to ten Simon vzal - to byla ta vlna v 60-70kách, kdy se myslelo, že Necronomicon je skutečná knížka. Zájem podobných skupinek končil u toho, že "všechno je vlastně jedno" a new-age letu zdar....
    No druhá věc je, že sám ten Lovecraft nebyl taky moc v pořádku a ty archonty pravděpodobně viděl... to se pak člověku dějou takový zvláštní věci a už se neposklává dohromady
    N. je zajímavej jako model, jak experimentovat s psychikou a hnát fantasii do různých romatických vizí - ale ono to taky může narazit na to až ta vize vážně přijde do reálu...



    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CHIMAIRA606: No to je samozřejmě věc číslo 2. Jedno je patlat reálnou mytologii na Lovecrafta a druhé je zabývat se třeba tou mezopotámií kvůli ní samotné.
    GAF
    GAF --- ---
    KOUBIC: jo jo, to by mělo být ono. Tiamat ale měla být ta hodná, myslim, či ne? Nebo kdo bylo to božstvo, jak se šlo sebeobětovat aby zachránilo svět? (že potom mohl znovuvzniknout z jeho hmoty a ostatní bohové, kteří to nejspíš příliš nepochopili, se pak sebeobětovali také....)
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    KOUBIC: No já měl spíš na mysli nějaké české skupiny - velká chm jména samozřejmě znám - ty řády moc ne, ale ani mě to nějak neláká - na západě jsou police knih o necronomiconu, nicméně jsou to obecně jen takové průměrné kompilačky a nějaké divadelní rituály v duchu "óóó velký kutulů vystup z hlubin času" - zbytek je polepeno z povídek...
    Jinak když si dáš trochu práce, tak nemusíš investovat tolik peněz, hromada těch knížek nejsou nějaké rarity, ale dají se sehnat normálně na netu v pdf nebo aspoň na google books nějaké kousky
    btw. to jsi ty kdo překládá toho C.A.Smithe?


    GOBERS: + KOUBIC:
    Vůbec ty snahy zatahovat do fiktivní lovecraftovy psychózy reálné mytologie, jen protože je mistr ze srandy zmiňoval, považuju za absurdní a trochu to svědčí o nadhledu lidí, co podobné věci provádějí. Pokud už tedy pracovat s fikcí a člověkem, co Lovecrafta vtáhl do magie, tak raději Kenneth Grant nebo ten Bertiaux - toto je prostě sumersko-babylonská magie, ktr stojí sama za sebe a nemá s Nekro moc co dočinění (co takové aluze u Lovecrafta na mexickou nebo tibetskou magii? - popř. teosofické koncepty lemurie a atlantidy - to u toho L. prokazatelně je více, než nějaký Marduk aspol. - proč to někdo nerozpracoval??)

    btw. od toho Simona vyšel v levných knihách komentář k Honorioi - Papežská magie - a je to takový ten primitivní LaVeyovský přístup, kdy si Mr.Simon plete křesťanství a inkvizici a projevuje se jako "velký vzdělanec" - zbytek knížky je opsanej Honorius - fakt perla kompilačního umění - Češi se mají ještě co učit :-)
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    Ten Necronomicon s 50 jmény Marduka je součástí Simonova Necronomiconu což je hodně špatný vtip co do inteligentního zapojení sumeru. Pak vyšla ještě edice takzvaný Necronomicon spell book který je už prováděcím manualem pro onu 50ku nic víc nic míň. Ty sigilia si banda od Simona vycucala ... z astrálu/prdele. Jsou inspirovány poslední tabulkou Enuma Eliš kde dostává Marduk oněch 50 jmen jako prvilegium za nakopání TiAmat do hadozadku. Marduk je pozitivní božstvo stejně jako jeho 50 jmen žádné chapadlatosti se nekonají, nejraději mám TůTů ale pokud jste agrárník tak si tam vyberete ze širé palety zemědělských duchů.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GAF: No toho je víc, ono například sumerské vzývací texty, které se tradují mezi magiky a v různých Necronomikonech jsou strašlivé... obvykle vycházejí z prvních edicí klínopisných textů z 19. století, kdy ještě sumerština nebyla plně rozluštěná a tudíž jsou čtení tam uváděná často naprosto chybná a zavádějící.
    Jedinou světlou výjimkou, o které vím, je rituál vzývání Enkiho (nebo Enlila? teď si to z hlavy nepamatuju), který otiskl v jedné ze svých knih Josef Veselý.
    GAF
    GAF --- ---
    Také v něm je spousta formulí úmyslně nedokončená s odkazem na přílišnou nebezpečnost.
    GAF
    GAF --- ---
    Mimochodem - ten Necronomicon, kde jedna skupina vzývání vzývá něco jako ...42 jmen Marduka (a každé to zjevení má možnost zodpovídat jiné otázky). Jsou u nich obrazce, které se mají psát mezi svíčky atp... To je který, prosím?
    GAF
    GAF --- ---
    Ha!

    tak jo

    .)
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    GAF: Mohu s klidnou duší říct že kolem mne nikdo do stěny vtažen nebyl ani na něj nespadla ISS. Jen ty počítače dostávají sodu, těch harddisků co spáchalo sebevraždu a poslalo samo sebe do křemíkového pekla, raději to než aby uchovávali ohyzdné znalosti pradávných nelidských eonů Universa, nebo spíše mé gramaticky otřesné překlady.

    GOBERS: aaa paráda už budu taky psát žlutě. No já jsem už několikrát tam zkoušel Cthulhianu koupit ale nějak mě to nechce dovolit poslat do ČR. nejspíše jsem idiot stejný jako Azathoth, ne li větší.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam