GATTA_NERA: ono to zas az tak zle neni, vse je relativni; daji se najit ruzne taktiky jak z toho vyjit "neporazen(a)"
- hodne srotit, dopadnout dobre, moct si opravdu vybrat coz je cca do 1 500 (az do 2 500 podle specializace) z tech cca 7 000 lidi co ty statnice pisou.
- na tri az pet let odjet daleko od rodiny, kvuli atestaci a pak se vratit; s tim, ze todle neni uplne jasny jak dopadne, taky jsem si myslela, ze se po studiich vratim do Cech, ted uz to vidim dost jinak... :oD
- nebo slevit na specializaci..... coz je asi nejhorsi reseni.
Jenze si to chce uvedomit, ze velka cast mediku vlastne nevi co chce delat... s tim, ze clovek ma pravo zmenit obor, ale jen na ten co jeste byl ve vyberu, kdyz si on vybiral, tudiz se vracime k bodu jedna, chce to proste srotit :O)
Jak jsem se dostala do fr :))) za prve jsem sem strasne chtela!!! nasla si fakultu a pak uz se to nejak zaridilo ;) Potkala sveho mileho a prestehovala se k nemu :)
A taky to chce vedet, ze ve Francii, kdyz se clovek v maturitni rocniku prihlasi na fakultu (ne na vysokou skolu, tady je to desny rozdil) tak ho museji vzit! Maturita = vstupenka na fakultu. Ne jako v CR kde jsou prijimacky. Tady jsou prijimacky jen na vysoke skoly, a lidi se na ne 2-3 roky pripravuji...
Medina se studuje na fakultach, tudiz se to chce zapsat v maturitnim rocniku jako v CR a pote projit sitem prvaku, to je prvni srovnani do rady a berou cca 6-10% lidi, s tim, ze clovek ma pravo jednou opakovat tendle prvni rocnik.
Tudiz zapsat se na fakultu nebyl problem, ale prvak jsem dala az po druhe.