• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    k tomu tedy navíc služby (na pracovišti, kde teď jsem, je to 110 Kč hrubého za hodinu), tomu říkám fakt terno :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Kolik si vydělají lékaři

Lékař čerstvý absolvent
    12. třída bez praxe
    Současný tarifní plat 18 790 Kč
    Budoucí tarifní plat 16 100 Kč
    Pokles platu 2 690 Kč
    Pokles platu v % 14,3

Lékař čerstvě po atestaci
    13. třída, praxe do 6 let
    Současný tarifní plat 22 770 Kč
    Budoucí tarifní plat 17 500 Kč
    Pokles platu 5 270 Kč
    Pokles platu v % 23,1

Plně kvalifikovaný lékař (primář)
    14. třída, praxe nad 32 let
    Současný tarifní plat 33 240 Kč
    Budoucí tarifní plat 19 220 Kč
    Pokles platu 14 020 Kč
    Pokles platu v % 42
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MIMISEKU: za prvé to není o 10%, ale u některých až o 40%, za další atestovaný lékař v nemocnici by mohl dosáhnotu alespoň průměrného platu v ČR, ne?
    http://www.mladilekari.com/wp-content/plugins/downloads-manager/upload/Stupnice_platovych_tarifu%20II.pdf - nynější tabulky před snížením
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MODE3: ve státním škrtaj 10% a řve se na to, ale že v soukromém sektoru se běžně a už dávno škrtá 15% a neřve se, každý rád že práci vůbec má, o tom se nemluví. Zhýčkanost jistotami u státňáků.
    Až se jednou změní systém, určí standardní péče na pojištovnu a nadstandardní za cash nebo pojištění navíc, pak bude i na ty vyšší platy lékařů.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    CORNELA: kouknu jestli mi zbyla, ale tuším že už jsem prodala :/
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj. Doufám že nebudu úplně OT ale nemáte někdo tip kam na rehabilitaci v Praze? Mám od doktora už delší dobu potvrzeno že mám lehčí skoliozu a v poslední době mě často bolí kyčle. Sháním někoho kdo mě hned totálně nezláme abych mohla fungovat i další den ale zároveň aby to pomohlo. (Naposledy sem po zdravotni masazi nešla ani do prace jak mi bylo :D ) Ráda bych někoho alternativnějšího, trpělivýho, a hlavně profesionála ve svém oboru. Nejraději bych někde v centru (Karlák, Václavák, Masaryčka, Anděl) ale když bude dobrej tak sem samozřejmě ochotná dojíždět dál.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Ahoj,

potřeboval bych si prosím o něčem promluvit s nějakým chirurgem v poště...

Děkuju předem za pomoc.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    CORNELA: Nee, me to nevadilo, ja bych jim souhlas dal :)
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GATTA_NERA:
    neverim, ze to nevyjde....myslim, ze do toho pujde malo lidi a tak to zrusi, nebo z toho bude nejaka hodinova stavka...a ty pozadavky mi prijdou docela unreal, ted se vsude vsechno skrta a doktori by chteli x nasobky soucasnych platu....
    a jak by to vubec melo dopadnout? zvysit zakladni plat a k tomu jeste ty suzby co ted? to uz by byl slusny balik, co ? :)
    podobne vykriky z loku uz byly a nikam nevedly...
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GEISHA:
    tak treba na 2 tydenim kardiu jsem si poslechl tak 2 pacienty...rikali nam, ze nas tady zadnou proepedeutiku ucit nebudou a at si ani nenosime fonendoskopy...
    atp. navic je ted v tom desatem semestru docela dost zkousek, takze ani neni cas se nejakou internu poradne ucit. ale vy mozna budete mit zkousku z interny zase i v pataku.
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GEISHA:
    moc se netes :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: vždycky jsme v malé skupince šli za pacientem, vyšetřili ho interně, pak se nás doktor zeptal co si o to myslíme a nakonec nám řekl jak je to správně. Za to jsem fakt ráda
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: u nás naštěstí takhle učili
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CORNELA: u nás na fakultě (3.LF) jsme se ještě ptali jestli za tím člověkem můžem, každý může změnit názor. A pacienti nás brali v pohodě.
    JANEK
    JANEK --- ---
    CRUSHEER: Souhlas se předpokládá. Když jde pacient do fakultní nemocnice, jde do školy. Má právo odmítnout studenty, ale default je souhlas (poměrně logicky). Pod kudlu se nicméně studentovi člověk nedostane, některé výkony studenti vůbec nedělají.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    JACOB: Me pri operaci nedavno ve FNKV rozpitvaval student ruku kanylou bez meho souhlasu :)
    TARI: dik
    JACOB
    JACOB --- ---
    JANEK: to znamena, ze se tam muzes pod kudlu dostat studentovi jo?;) je potreba k tomu davat predem souhlas (ze strany pacientu), nebo to funguje tak nejak automaticky?
    TARI
    TARI --- ---
    CRUSHEER: to záleží. Na infekční a tropické léařství tam chodí všechny 3 fakulty a my tam máme porůznu stáže z pneumologie, pediatrie, 1.LF tam myslím chodí na chirurgii ještě..Probíhá tam prostě výuka
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    JANEK: A FN Na Bulovce v Praze je pridruzena k jake?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam