• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MIMISEKU: přesně tak, třeba zdravotnictvím protéká velké množství peněz a mnoho z toho se rozkrade, a lékaři, sestry a další zdravotnický personál toto sponzoruje ze svých platů :( není to o tom, že ve zdravotnictví by peníze jako takové nebyly
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    PTACOPYSK: kdybych měla dělat za tabulkový plat, tak asi raději začnu podnikat, pečením štrůdlu a vyšíváním bych se uživila víc :D no je to tristní.. a jsem ráda, že dělám to co dělám.
    GATTA_NERA: to je fakt, otroctví systému a vyděračství.

Nejhorší je to, že na vás a jiných se šetří kvůli korupci státních zakázek a rozkrádání, a zatímco viníci vesele užívají dále, občan chudne. Občas vzdychnu: ať sakra seberou ty drahý vojenský mise z Afghínistánu a přidaj těm zdravotníkům a učitelům, doma bída a venku terno.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TARI: děláš dobře....:)
    my doktoři jsme byli nejednotní a nikdy se moc neozvali, když osatní stávkovali, teď najednou s tím mají ostatní problém.
    Já přemýšlím co budu dělat mimo zdravotnictví
    TARI
    TARI --- ---
    tak někdo ten sobec být musí. A každý se pochopitelně cítí v právu. A tady nějak nevidím výraznou vůli k dohodě, neb, jak jsem četla, škrty v rozpočtu jsou potřeba a bude to tak, vem kde vem. Což následně vyvolá příslušnou reakci a já si jdu radši už předem zařizovat místo někde venku..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PTACOPYSK: no právě, ale vyhnout s ejim nemůžeš, protože jsou povinné a bez nich bys nevyžil :/ K tomu ne všude mají náhradní volno, já např. ne, řešeno, v rozporu se zákonem, dvěma smlouvami.

Někteří lidé se vztakají, že si je bereme jako otroky do stávky, ale nikdo nevidí, že lékař v nemocnici před atestací je otrokem systému
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    k tomu tedy navíc služby (na pracovišti, kde teď jsem, je to 110 Kč hrubého za hodinu), tomu říkám fakt terno :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Kolik si vydělají lékaři

Lékař čerstvý absolvent
    12. třída bez praxe
    Současný tarifní plat 18 790 Kč
    Budoucí tarifní plat 16 100 Kč
    Pokles platu 2 690 Kč
    Pokles platu v % 14,3

Lékař čerstvě po atestaci
    13. třída, praxe do 6 let
    Současný tarifní plat 22 770 Kč
    Budoucí tarifní plat 17 500 Kč
    Pokles platu 5 270 Kč
    Pokles platu v % 23,1

Plně kvalifikovaný lékař (primář)
    14. třída, praxe nad 32 let
    Současný tarifní plat 33 240 Kč
    Budoucí tarifní plat 19 220 Kč
    Pokles platu 14 020 Kč
    Pokles platu v % 42
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MIMISEKU: za prvé to není o 10%, ale u některých až o 40%, za další atestovaný lékař v nemocnici by mohl dosáhnotu alespoň průměrného platu v ČR, ne?
    http://www.mladilekari.com/wp-content/plugins/downloads-manager/upload/Stupnice_platovych_tarifu%20II.pdf - nynější tabulky před snížením
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MODE3: ve státním škrtaj 10% a řve se na to, ale že v soukromém sektoru se běžně a už dávno škrtá 15% a neřve se, každý rád že práci vůbec má, o tom se nemluví. Zhýčkanost jistotami u státňáků.
    Až se jednou změní systém, určí standardní péče na pojištovnu a nadstandardní za cash nebo pojištění navíc, pak bude i na ty vyšší platy lékařů.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    CORNELA: kouknu jestli mi zbyla, ale tuším že už jsem prodala :/
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj. Doufám že nebudu úplně OT ale nemáte někdo tip kam na rehabilitaci v Praze? Mám od doktora už delší dobu potvrzeno že mám lehčí skoliozu a v poslední době mě často bolí kyčle. Sháním někoho kdo mě hned totálně nezláme abych mohla fungovat i další den ale zároveň aby to pomohlo. (Naposledy sem po zdravotni masazi nešla ani do prace jak mi bylo :D ) Ráda bych někoho alternativnějšího, trpělivýho, a hlavně profesionála ve svém oboru. Nejraději bych někde v centru (Karlák, Václavák, Masaryčka, Anděl) ale když bude dobrej tak sem samozřejmě ochotná dojíždět dál.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Ahoj,

potřeboval bych si prosím o něčem promluvit s nějakým chirurgem v poště...

Děkuju předem za pomoc.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    CORNELA: Nee, me to nevadilo, ja bych jim souhlas dal :)
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GATTA_NERA:
    neverim, ze to nevyjde....myslim, ze do toho pujde malo lidi a tak to zrusi, nebo z toho bude nejaka hodinova stavka...a ty pozadavky mi prijdou docela unreal, ted se vsude vsechno skrta a doktori by chteli x nasobky soucasnych platu....
    a jak by to vubec melo dopadnout? zvysit zakladni plat a k tomu jeste ty suzby co ted? to uz by byl slusny balik, co ? :)
    podobne vykriky z loku uz byly a nikam nevedly...
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GEISHA:
    tak treba na 2 tydenim kardiu jsem si poslechl tak 2 pacienty...rikali nam, ze nas tady zadnou proepedeutiku ucit nebudou a at si ani nenosime fonendoskopy...
    atp. navic je ted v tom desatem semestru docela dost zkousek, takze ani neni cas se nejakou internu poradne ucit. ale vy mozna budete mit zkousku z interny zase i v pataku.
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GEISHA:
    moc se netes :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: vždycky jsme v malé skupince šli za pacientem, vyšetřili ho interně, pak se nás doktor zeptal co si o to myslíme a nakonec nám řekl jak je to správně. Za to jsem fakt ráda
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: u nás naštěstí takhle učili
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CORNELA: u nás na fakultě (3.LF) jsme se ještě ptali jestli za tím člověkem můžem, každý může změnit názor. A pacienti nás brali v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam