• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    MISON
    MISON --- ---
    FLAVIGNY: nemyslim si, ze bude snazsi ;) myslim si, ze bude nezbytna
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    BAGRNASTROME: Ja byl na praxi v Nemecku i Rakousku a prave tam mi nejake 'predavani znalosti od starsich' docela chybelo.. vsude doktori tesne po skole. Jakmile ma clovek atestaci, je 'buh' a otevre si vlastni praxi nebo dela alespon sefa oddeleni. Jak to vypada v UK nevim. Jinak taky sestak.. tak me napadaji takove myslenky, zejo .)
    MISON: myslis, ze kdyz tu budes mit rodinu a hypoteku, tak cesta za hranice bude snazsi? )
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    Relativne zajmavej je prej jeste Zeland. Z doslechu: doktor pracujici tam mene nez rok nemusi zadat o zadny uznani vzdelani, nic. Na zkousku celkem idelani...
    MISON
    MISON --- ---
    FLAVIGNY: parta je jina oddeleni od oddeleni .. to mas tezky .. na druhou stranu musim podotknout, ze pokud si tady najdu misto, odatestuju .. a zacnou nejaky rodiny a hypoteky, tak nebudu vahat vypadnout kamkoliv za lepsim penizem ;) platy u nas jsou tristni .. krom UK ktery zminil BEGRNASTROME, tak neni problem se dostat do Nemecka nebo Svedska. Prej taky shanej doktory v Dansku. A to se bavime jenom o Evrope :)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    FLAVIGNY: Pracuju na vyvozu svoji malickosti do UK, ale jak jsem nedavno zjistil, driv nez od 8/2015 to asi nepujde. Letos sestak... V CZ mi nejvic vadi neustale se menici system atestaci a velmi casto absenci skutecnyho uceni ze strany starsich kolegu. Coz maj Anglani celkem posefeny...
    A ze podminky nejsou rozhodujici si myslis ted. Ja si taky az po vlastni zkusenost z UK zacal vsimat jak se chovaj pacienti k doktorum (i opacne) a ze je to fakt rozdil...
    CORNELA: Ehm, orto se v CZ odtrhla nekdy v 70. letech a traumacka, mam pocit, jeste pozdeji.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOSMOKOSMO: Pracujes? Kde? Zkusenosti?

MISON: pro me taky lepsi podminky nebo penize nejsou rozhodujici. spis cosi jako dobre vedeni, nalada na oddeleni (coz clovek dopredu moc neodhadne, pokud nekam nechodi na praxi). protoze skoro nikde, kde jsem byl na praxi se mi ten pristup prilis nelibil. z tech 6 oddelenei, kde jsem byl alespon 2 tydny, bych chtel pracovat tak na 1... zaroven bych chtel vyrazne zmenit prostredi.
    MISON
    MISON --- ---
    FLAVIGNY: zalezi vsechno na tom, jestli sezenu misto tady. kdyz ne, tak pujdu logick do zahranici ;) nebudu tady brat neco, co nechci. apriori kvuli penezum (potazmo lepsim podminkam) o tom ale neuvazuju. bude to asi hodne tim, ze zatim penize nepotrebuju ;)
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    Kdyz se tu uz vsichni tak sveruji... Pracujete nekdo v zahranici nebo to zvazujete? (myslim mimo 'Ceskoslovensko')
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    to jsem docela prekvapenej, u nas v rocniku zadny chirurgicky obory moc nejedou teda :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MARCENZO: Pediatrie, a kousek zbyva k detske nefrologii.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    MARCENZO: Detskou chiru nebo detskou kardiochiru :-)
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    MARCENZO: psychiatrie (v atestacni priprave, akurat koncim kmen ;)
    MISON
    MISON --- ---
    MARCENZO: detskou chirurgii
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    MISON: a vybranou?
    TARI
    TARI --- ---
    CORNELA: no, gynekologie se od chirurgie oddělila až ve 20. století
    MISON
    MISON --- ---
    MARCENZO: jeste zadnou ;)
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    a jakou mate specializaci vy?
    MISON
    MISON --- ---
    OSCURO: no na kardiochirurgii plati obzvlast ;) kdyz nastoupis po skole na kardiochire v IKEMu bude ti to trvat 10 let minimalne
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MISON: Myslim ze ta posledni veta plati na veskerou medicinu, ne jen chirurgii :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam