• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    FLAVIGNY: Bez teplot, jen navaly horka stridajici se se zimnici - prvni dny. Muz to ma ode dneska, coz je tyden po mem prvnim dni nevolnosti, je to mozne? Takze jsem infekcni, pokud mam infekci, kterou nikdo neleci a ja lezim doma neschopence v podstate zbytecne. Ty leky co mi napsala nejsou na infekcni onemocneni (jsem pochopila z pribaloveho letaku). JJ, ja vim, ze pres net mi nekdo tezhko urci diagnozu, spis nevim co mam delat :)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MODRAPUSINKA: takhle po netu tezko rict, chce to dukladnou anamnezu. stadardem by bylo sono bricha a nativni snimek. melas teploty? pokud po postihlo i manzela, spis pujde o infekci.
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    MOODYCAT: Gastrologie a tam na fibroskopii. Jj, u prakticky a popravde ji moc neverim, proto se taky tam tady, ale zatim se mi nepodarilo sehnat jinyho lekare, ktery by bral nove pacienty.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MODRAPUSINKA: A to jdes na gastro nebo kolonoskopii?
    Jako jeste by mi prislo indikovany treba sono bricha. A tos byla u prakticky? Se divim, ze te neposlala na gastroenterologii.
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    MOODYCAT: mam cekat do patku na vysledky ty fibroskopie nebo ji s necim uhanet uz ted? nechci byt hystericka pacientka, co tam kazdy den prudi, ale taky me to uz nebavi, mam maly dite a musim nejak fungovat + nerada bych, aby to chytla treba
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MODRAPUSINKA: Udelala bych treba nejaky vysetreni stolice, kultuvaci - jestli to neni nejaka infekce. Fibroskopie urcite indikovana je, pro jistotu bych provedla i nativni RTG snimek bricha.
    Ale nejsem zadnej gastroenterolog teda :).
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    MOODYCAT: nejim, tak mic nechodim, kdyz jsem neco snedla, tak jsem sla v pohode, behem tohodle psycho tydne jsem mela 2x klystyr v domeni, ze ty hnusy ze sebe dostanu, ale bohuzel. Jo, a tri dny jsem jedla probiotika, pak mi rekla mudr., ze to je zbytecny
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MODRAPUSINKA: A ze jsem smela, co takhle kakani?
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Ahoj, minuly tyden v utery se mi udelalo zle, zvracela jsem, bolel me zaludek, ale rikala jsem si, ze mi asi neco nesedlo, druhy den me porad bolel zaludek, tak jsem dala klasickou dietu cerny neboatovy caj, suchej chleba, ani treti den se mi neudelalo lepe, tak jsem sla na pohotovost, kde mi mudr. pichla degan a rekla at piju colu po lzickach a ze mam bricho plne plynu, vubec se mi neudelalo lepe. Moje bricho delalo divny veci - chvili bylo mekke a ploche a behem hodiny ztvrdlo a zvetsilo se na 9.mesic tehu. Stale me silene bolel zaludek. V pondeli js sla k obvodnimu na odber krve, pichla mi inalgin, dala leky omeprazol, poslala me na fibroskopii (tam jdu v patek). Stale me boli zaludek a ted i hlava, jsem slaba jak moucha. Dnes jsem byla pro vysledky a rict jak mi je, krev je ok, rikam ji, ze mi je stale spatne a boli me zaludek a ze dnes zvracel u muj muz a boli ho zaludek a ona, ze to vypada na nejakou virozu spis. V patek po fibroskopii prijdte. Nemela bych dostat nejake leky jakoze na virozu? Antibiotika? Je divny, ze muz to ma az 7 dni po mne? Jsem z toho uz znicena, trva to dlouho a prijdu si ,,nelecena" Jak by jste postupovali?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ENT: Muzes na ceskou lekarskou komoru.
    Jinak poradi pacientu urcuje lekar - to bohuzel plati.
    ENT
    ENT --- ---
    Ahoj, sorry za stížnost na vašeho kolegu, ale třeba budete vědět :). Sestra má problém s praktickým lékařem. Sestřinému zaměstnavateli se nelíbilo, že jí doktor k neschopence píše vycházky. Nějakým způsobem si stěžoval, takže se to k praktikovi doneslo. Sestra samozřejmě nic netušila a když k němu minulý předminulý týden šla, že je nemocná, nechal jí schválně v čekárně dvě hodiny čekat, bral pacienty, kteří přišli až po ní (ne jednoho, prostě jí záměrně přeskočil). Když se jí to nelíbilo a ozvala se, vylez z ordinace, hrubě do ní strčil, vrazil jí její celou složku do ruky a řek jí, že když se jí to nelíbí, ať vypadne. Takže rázem byla bez praktika. Bylo jí fakt zle. V obci je již jen jedna doktorka, ta neordinovala, byl pátek, takže se k ní vydala až v pondělí. Ta jí původně nechtěla přijmout, že u ní není registrovaná, ale nějak to nakonec dopadlo. Ze sestřiny nemoci se vyklubala rozjetá bronchitida, dostala nějaký antibiotika tuším. Je nějaká možnost si na chování praktika stěžovat, aby to mělo smysl a pocítil to? Takový chování mi přijde jako extrém, zvlášť u doktora. Sestra za to vůbec nemohla, prostě si na ní vylil zlost. Díky za info!
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Když chce absolvent medicíny zůstat pracovat v České republice | LF1.CZ
    http://lf1.cz/kdyz-chce-absolvent-mediciny-zustat-pracovat-v-ceske-republice/
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    Myslim, ze se po case naucis poslouchat s jakymkoli fonendakem... jde jenom o trenink. Nektery kardiologove u nas to fakt neresi a poslouchaj s tema za par korun (na jipce v boxovym rezimu to casto jinak nejde, tam pak lidi zmlsany.Littmannem slysi spatne). Jasny patologie uslysis se vsim, na zbytek je poslech stejne trochu obsolent.
    Littmann a podobny drahy jsou kazdopadne poslechove hodne jinde, navic to muze byt fajn darek od pribuznych... Jako největší vyhodu tech drahych vidim mega pohodlny olivky. Ale pokud si low-budget, muzes vyresit tim, ze koupis extra olivky a namontujes na levnej fonendak.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CRUSHEER: Hele tohle jsem resila loni, a vetsina spoluzaku je hluchejch jak poleno, takze Littmann jim hodne pomohl aspon neco slyset. Ja si ho poridila, ten nejlevnejsi, a jsem spokojena, do drazsiho zainvestuju az pozdeji. Jako i s fonendakem za 500 slysim, ale jsou mi neprijemne v usich, kde me tlaci apod.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CRUSHEER: Tak ozkousej vsechny fonendaky ve svym okoli a udelej si nazor :)))). To bude nejlepsi.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    CORNELA: O tom za 2k (https://www.amazon.co.uk/...4482076/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=&qid=1474482076&sr=8-1 ) prave docela premyslim, nekteri lide z kruhu rikaji ze je v nem slyset vyrazne vic, jini spis neco podobneho jako moodycat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CRUSHEER: Asi jak pro koho, spousta lidi bude rvat, ze musis mit Littmann za ctyrku, ale ja odchodila medicinu s jednim za 180 Kc, protoze jsem vybirala podle barvy, a ted mam za asi 600 dvoucestny a nemuzu si stezovat. Pokud clovek neni kardiolog, tak porizovani si supr dupr fonendoskopu povazuju za pozerstvi a zbytecnou investici.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Ahoj, neporadili byste mi prosim vyber fonendoskopu? Jdu do ctvrtaku a svuj puvodni jednoduchy v cene 500,- jsem ztratil (myslim, ze to byl tenhle http://www.propedeutika.cz/images/fonendoskop_mem_full.jpg ).
    Vubec nevim, podle ceho se mam orientovat - ma napriklad cenu investovat do nejakeho drazsiho nebo ne? cokoliv pomuze.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Ahoj, lékárníků tu asi moc nebude, co? Pokud ale ano - laborant, magistr.. a měl by zájem se účastnit placené diskuze (Pha), ozvěte se do pošty.
    Díky a omlouvám se za spam.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    Dobrý den, jste tady někdo chytrý přes tropické virové nákazy mozku? (Encefalitida, malárie atp., Jižní Asie)? Prosím do pošty....
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CORNELA: A zejména než "První lékařská fakulta", "Lékařská fakulta v Motole" a "Třetí lékařská fakulta", což je retard stav kterého by dosáhli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam