KOLOUSEK: heh, no Henlein byl takový cynik - romantik: nejdřív svatba z lásky místo ze sexu, a potom "právo první noci"... hmmm... podle mě měl ale v každé knížce trochu odlišnou verzi těch manželství v řadě, nemůžu si pomoct.
Friday je pokud se nepletu výrazně pozdější dílo než Měsíc je drsná milenka a Cizinec v cizí zemi.. takže je jasné, že se tam zřejmě už promítá vhled zralého muže a zkušenosti z 60. let... zatímco ta klasická díla jsou vlastně "pre-hipísácká"...
KOLOUSEK: uvažovat jsem schopen o čemkoliv, ale přítelkyně je příliš intelektuálka, než aby četla pokleslou klasiku z 50. let.. ona dá třeba ještě tak Simmonse, ale ten je zrovna docela slušně "monogamní" :-)
Vtipný je teď Charless Stross... ten má úlety maximální, ale hlavně jeden z jeho románů právě má být parodie/pocta/parafráze na Henleina... takže jsem docela zvědav... :-) no ok, to jsem od polyamorie přešli plynule ke sci-fi... ale já jsem stejně přesvědčen, že o polyamorii jsou vážně ochotné uvažovat jenom zapálené sci-fi fanynky :) drobný dárek:
http://www.skrehule.cz/2006/skrehule-internet_amateurs-192kbps-09science-fiction.mp3 :-)