• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    PIZI: to bude tim, ze zarucene nemas nikdy nic a zda se ze narozdil od vedlejsiho klubu o sexu ve trech tady nad tim aspon nekteri uz opravdu dumali

Poly vztahy je treba opecovavat jako jakekoliv jine, navrch je tu vetsi tlak na kompatibilitu a vztahovou dospelost jednotlivych jedincu - ze zkusenosti vlastni i blizkeho okoli ve valne vetsine pripadu podobne vztahy zhynou na tom, ze si nekdo neco myslel nebo zacal citit jinak

MACATA_PRDELKA: :-)

VANEK
    VANEK --- ---
    MACATA_PRDELKA: Jak dlouho už jsi na Nyxu? :-)
    OMI
    OMI --- ---
    MACATA_PRDELKA: a přitom pokud v tom máš letitou praxi, seš jediná, kdo k tomu má opravdu co říct. Tak si vyber, mně by to kupříkladu zajímalo.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    CROME: Když tahle diskuze začala, zaujala mě, ale čekala jsem, v co se vyvine. Byla jsem ve vztahu 3 lidí delší dobu. Zvažovala jsme, zda přispět. Ale ne, sorry, zde nechci odhalovat tak osobní věci, které si debata o tom nutně vyžádá.
    CROME
    CROME --- ---
    MACATA_PRDELKA: dekuji za opravdu vecny prispevek do diskuze. Dalsi...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: Lide obecne asi ne. Ale verim tomu, ze podu bys zila v nejaky fungujici intimni skupince, mohlo by ti to pomoct nachazet vic krasy v nekterych lidech, v tech blizkych, duveryhodnych....proste krasnych :)

To je docela zajimavy tema....v kazdy dusi hluboko je krasa, ale treba lidi, co me opravdu pritahuji, je urcita omezena skupina, a spousta jinych, i treba pode bezne spolecnosti "krasnych" me nepritahuje, a prijde mi to tak uplne presne v poradku. Na druhou stranu muzu cloveka mit rada a muzem zit nejakej druh blizkyho pratelskyho ci jinyho stavu, i kdyz mi fyzicky moc hezkej nepripada....staci aby tam byla urcita jiskra pocitu sdileni a vzajemne dobrejch umyslu, coz je taky kousek krasy :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHEALA: Nevim jestli by to zmenil zivot ve spolecnosti volneho sexu, ale urcite by to zmenilo neco co by zmenilo tvou psychiku. To kteri lide ti pripadaji hezci je dano tebou, ne temi lidmi. Takze je to o tom jaky zivot jsi zila, ktery tvou mysl vytvaroval tak, ze ti lide nepripadaji hezci. Jiny zivot by ji vytvaroval jinak. Nemyslim, ze to kdo nam pripada hezky je vrozene. Spis bych tipoval ze se to utvari az behem naseho zivota.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: myslis ze by mi pak lidi pripadli hezci ? :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    MACATA_PRDELKA: Zvlastni, za posledni dobu jsem si tady nevsiml nikoho kdo by tvrdil ze zna zpusob jak to zarucene bude fungovat. Mluvilo se tu o tom, jak to mel ve svych dilech jeden sci-fi spisovatel a jinak snad nic.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    PIZI: Tak jinak. Z pohledu člověka, který zažil a ne úplně krátce, který blízce zná více lidí s podobnou zkušeností, je to tady snůška řečí z čajovny.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MACATA_PRDELKA: Zivot od sousedu neni tvuj zivot.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    Koukám, pěkný spolek teoretiků. Alespoň trochu zkušeností od sousedů, když už ne vlastních, tam nemáte? Teorie, filmy, knihy, to není život.
    OMI
    OMI --- ---
    My vydrželi tak 12 tejdnů, když hodně. Ono se mnou vydržet... to není zrovna jednoduchý. A s ní taky nebylo... :-)
    OMI
    OMI --- ---
    jj... spousta teorií.
    A co vaše praxe?
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAZZZ: I ve zcela otevrene spolecnosti by mohl clovek dojit k takovemu nazoru.

Snazil jsem poukazat na to, ze proste zijeme v nejakem kontextu, ktery vytvari urcite myslenkove pozadi na nemz se nas zivot odehrava. Ano mohou existovat mista, kde treba funguje volna laska, ale porad na takova mista prichazite z onoho prostredi, kde se na to hledi jinak. Ano jsou na svete mista kde se ji brouci ale presto na takova mista prijdu se zatezi z cech, kde se brouci nejedi a ackoliv tam muzu zazit volnost v jezeni brouku, ma predchozi "vychova" mi takove cerpani svobody zkomplikuje.
    BEERUSH
    BEERUSH --- ---
    PIZI: Aha, no, jeste ze uz jsem tak zpracovana tou spolecnosti ze to jako nejake zabrany nevnimam...;)
    Sex, i kdyz radeji rikam milovani, nebot samotny sex je nuda, mam rada a kdybych byla sama, tak urcite budu vyhledavat fyzicky kontakt a budu rada kdyz to bude brano jako "normalni", protoze to clovek podle me potrebuje. Ale rozhodne dam vzdycky prednost takovymto aktivitam ve dvou, treba ve vztahu, protoze je pro me prijemnejsi, kdyz je to spojene i s jinyma vecma, znamosti, duverou, otevrenosti, spolecnym souzitim. Teoeticky se neco takoveho mozna da rozvinout i mezi vice lidma, ale jak uz bylo zmineno, v praxi je to mnohem komplikovanejsi, vztah toho v tobe hodne otevira, bolesti i radosti. Stale se neco objevuje, i kdyz jsem s clovekem ktereho miluji a jsem s nim stastna, vyplavuji se mnohe veci, ruzne "stiny", se kteryma se pak musim naucit pracovat a zvladat a ve vic lidech by to bylo jeste intenzivnejsi, nejspis nad me sily. Uprimne me to ani moc nelaka.
    Navic jak jsem zminila, jen zridka potkam cloveka, ktery by me pritahoval fyzicky i "psychicky", tedy tak, abych s nim chtela spat, kdyz pominu "fyzickou potrebu", kdyz je clovek sam ci osamely.
    YMLADRIS: No, vsak pro me taky ne...Ale myslim ze ve spouste klubu nebo hospod to tak muze fungovat a nic ti nebrani druhemu takovou formu komunikace navrhnout, druha vec jsou tve zabrany, ktere mohou vychazet treba ze stydlivosti, nebo z toho ze to tak vlastne treba ani nechces, nebo ze to tak nechce ten druhy. Pak uz bychom mohli polemizovat, jestli ty zabrany vychazi ze spolecenskych konvenci apod. nebo skutecne z tveho citeni.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: nedavno sem videl film Milk a pak jeste Shortbus a v uzavrenejsich komunitach jako je treba gay komunita to takhle funguje nebo fungovalo.
    Koneckoncu swingers kluby jsou presne to o cem tady pisete.
    To, ze to tak v evrope nefunguje globalne je vzhledem k historickymu kontextu pochopitelny a dost mozna je to jedinej duvod proc vsichni nepochcipali na aids uz pred 200 lety.

PIZI: Myslis, ze ani ve zcela otevrene spolecnosti by clovek nemohl dojit k podobnemu nazoru? Ja si nemyslim ze jsme neovladatelne utvareni nasim okolim. samozrejme ma na nas vliv, ale uz jen z duvodu, ze stejna okolnost muze u dvou lidi vyvolat zcela protichudnou reakci si myslim, ze to neni jediny duvod.
    Abych byl konretni: s kazdym si muzes volne popovidat a presto netravim hodiny hovory s kdekym, protoze na debilni pindy tech lidi proste nemam naladu. Naopak si rad pohovorim s nekym o kom vim ze si mam s nim co rict..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BEERUSH: ;-) jo pro mne to neni bezny komunikacni prostredek...

a kde to "takhle funguje"? upresni
    PIZI
    PIZI --- ---
    BEERUSH: To co popisujes jsou prave do jiste miry zabrany vznikle zivotem ve spolecnosti kde sex neni volne k mani.
    BEERUSH
    BEERUSH --- ---
    YMLADRIS: A ty mas pocit ze sex dneska neni jeden z beznych komunikacnich prostredku? Kdyz chces, podle me si muzes zajit na mista kde to takto funguje, pripadne to muzes komukoliv nabidnout, maximalne te odmitne. Je otazka kolik lidi o neco takoveho skutecne stoji...Ja si treba dovedu predstavit hodne malo lidi se kteryma by mi "nevadio" mit sex a jeste min se kteryma bych spat opravdu chtela. Radsi si s lidma prijemne popovidam nebo neco podniknu a takove duvernosti si budu uzivat s nekym koho miluji.
    Vztah je omezeni a komplikace? Me zase prijde ze je to neco pekneho a prijemneho, kdo to vnima jinak, at do nej nechodi, neni to povinnost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam