• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    PIZI
    PIZI --- ---
    aha, tak asi ne sem.
    PIZI
    PIZI --- ---
    TADEAS: dej si filtr. Odkaz jsem tu daval.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    jestli mate ethical slut, pripadne toho henleina v pdf, pls nahodte.
    KOKES
    KOKES --- ---
    OMI: v pánovi je kus básníka:-)
    OMI
    OMI --- ---
    PIZI: No já nevím, mně se to povedlo. Teda ve dvou. Jsem línej taktizovat a plánovat, co bude, až nebude.
    Ale je věcí každého soudruha, jak se postaví k úkolům pětiletky...
    KOKES: Já tomu tady rozumím zatím tak, že kecáme, kecáme a čekáme, až přijde někdo, kdo nějak k tematu rozproudí debatu.
    KOKES
    KOKES --- ---
    možná by bylo dobré blíže specifikovat, o jakých druzích vztahů konktrétně mluvíme, záběr je dost široký a zdá se mi, že občas každý mluví o něčem jiném:-). Nepomíjivý vztah je výhodný třeba pro děti, protože mají jistotu rodiny.U ostatních lze uvažovat o pomíjivém vztahu ve smyslu, že jeden nebude druhého nutit. Ideální by řekněme bylo, kdyby člověk volně vstupoval do vztahu tak, jak zalíbení vzniká(partneři přicházejí/odcházejí). Tohle ale v sobě nese riziko osamělosti, které někteří neunesou, nemají ten pocit jistoty.
    Jediné, co brání vícepartnerským vztahům je žárlivost, touha mít někoho plně pro sebe, nebo nedozrálost, jak píše NUFINKA:
    Dost taky dělá veřejné mínění, někteří lidé si to prostě nemohou dovolit, ač by jinak mohli..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: no taky nepocitam s tim ze by nejaky vztah mohl byt na furt. Nevim jestli je to tim ze si uvedomuju vlastni nedokonalost a kdo by se mnou vydrzel na furt, ale za druhy... ja jsem dost chaotic a radeji mam zmenu nez stagnaci.
    OMI: to je sice hezky ale ne kazdy to ma hozeny stejne. A mluvit u konsezualnich vstahu o tom co "je normalni" a "neni normalni" je imho blbost.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OMI: Jenomze vztahy u kterych bys mel jistotu ze nebudou pomijive neexistuji. Vzdy musis s pomijivosti pocitat. Neexistuje neco, co by zajistilo nepomijivost vztahu.
    OMI
    OMI --- ---
    PIZI: Nezdržuju se úvahama o pomíjivých vztazích. nezajímají mne takové.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OMI: To je podle me ten chybny predpoklad, ze to musi byt na furt.
    OMI
    OMI --- ---
    Když vono j eněkdy těžký najít jednoho člověka, se kterým si člověk sedne. Lehne. Vydrží. Nepokouše se.
    Kolika lidem se to nepovede nadosmrti.
    A teď najít takový lidi dva a zároveň aby si i oni sedli. A lehli.
    ...při pohledu na statistiku se men zmocňuje beznaděj...
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    K otazkam v zahlvi - ano, ano, jak pro koho :-)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    PIZI: to bude tim, ze zarucene nemas nikdy nic a zda se ze narozdil od vedlejsiho klubu o sexu ve trech tady nad tim aspon nekteri uz opravdu dumali

Poly vztahy je treba opecovavat jako jakekoliv jine, navrch je tu vetsi tlak na kompatibilitu a vztahovou dospelost jednotlivych jedincu - ze zkusenosti vlastni i blizkeho okoli ve valne vetsine pripadu podobne vztahy zhynou na tom, ze si nekdo neco myslel nebo zacal citit jinak

MACATA_PRDELKA: :-)

VANEK
    VANEK --- ---
    MACATA_PRDELKA: Jak dlouho už jsi na Nyxu? :-)
    OMI
    OMI --- ---
    MACATA_PRDELKA: a přitom pokud v tom máš letitou praxi, seš jediná, kdo k tomu má opravdu co říct. Tak si vyber, mně by to kupříkladu zajímalo.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    CROME: Když tahle diskuze začala, zaujala mě, ale čekala jsem, v co se vyvine. Byla jsem ve vztahu 3 lidí delší dobu. Zvažovala jsme, zda přispět. Ale ne, sorry, zde nechci odhalovat tak osobní věci, které si debata o tom nutně vyžádá.
    CROME
    CROME --- ---
    MACATA_PRDELKA: dekuji za opravdu vecny prispevek do diskuze. Dalsi...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: Lide obecne asi ne. Ale verim tomu, ze podu bys zila v nejaky fungujici intimni skupince, mohlo by ti to pomoct nachazet vic krasy v nekterych lidech, v tech blizkych, duveryhodnych....proste krasnych :)

To je docela zajimavy tema....v kazdy dusi hluboko je krasa, ale treba lidi, co me opravdu pritahuji, je urcita omezena skupina, a spousta jinych, i treba pode bezne spolecnosti "krasnych" me nepritahuje, a prijde mi to tak uplne presne v poradku. Na druhou stranu muzu cloveka mit rada a muzem zit nejakej druh blizkyho pratelskyho ci jinyho stavu, i kdyz mi fyzicky moc hezkej nepripada....staci aby tam byla urcita jiskra pocitu sdileni a vzajemne dobrejch umyslu, coz je taky kousek krasy :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHEALA: Nevim jestli by to zmenil zivot ve spolecnosti volneho sexu, ale urcite by to zmenilo neco co by zmenilo tvou psychiku. To kteri lide ti pripadaji hezci je dano tebou, ne temi lidmi. Takze je to o tom jaky zivot jsi zila, ktery tvou mysl vytvaroval tak, ze ti lide nepripadaji hezci. Jiny zivot by ji vytvaroval jinak. Nemyslim, ze to kdo nam pripada hezky je vrozene. Spis bych tipoval ze se to utvari az behem naseho zivota.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: myslis ze by mi pak lidi pripadli hezci ? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam