• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    PIZI
    PIZI --- ---
    Recent studies reveal that 45-55% of married women and 50-60% of married men engage in extramarital sex at some time or another during their relationship (Atwood & Schwartz, 2002 - Journal of Couple & Relationship Therapy)

    http://www.menstuff.org/issues/byissue/infidelitystats.html

    Ale samozrejme zdrojem je internet. Takze netvrdim, ze tyhle statisky jsou nevyvratitelny argument.

    Slo mi jen o nahlodani te siroce prijimane predstavy, ze zeny preferuji monogamii diky tomu ze jsou zenami. Ja myslim, ze vliv vychovy je mnohem silnejsi nez obecne veri.
    PIZI
    PIZI --- ---
    DIVA: Bavime se o analyze dna deti. Pokud z nejake bokovky dite neni, ve statistikach se tato zena neobjevi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PIZI: střední hodnoty vypovídají o většinovém jednání. pokud nějaká úchylka (ve sm. odbočka od normy) dosahuje "alarmujících" čísel nemění to nic na faktu že je to menšinová záležitost. nic co platí pro většinu (cje dané skupině "přirozené") neplatí plošně pro všechny jedince. příroda
    PIZI
    PIZI --- ---
    DIVA: Vzhledem ke genetickym vyzkumum, ktere ukazuji, ze tatinkem alarmujiciho procenta deti neni ten koho si maminka vzala, to s tou zenskou monogamitou nevidim tak horke. Mozna je to mnohem vice socialni konstrukce, nez geneticky dana preference.
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: co když je proti přirozenosti chlapa monogamnost a proti přirozenosti ženské její opak :) co když nejsme stejní ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: holčičí monogamnost je hrozný předsudek. jedna věc je co kdo říká, a druhá, co kdo reálně zvládá.
    KOKES
    KOKES --- ---
    OMI: no deviace asi ne, v patriarchální společnosti to bude možná jediný způsob, jak přežít:-/
    OMI
    OMI --- ---
    Když říkáš "proti přírodě", nějak tím, zdá se mi, předpokládáš, že jsou to právě holky (obecně), kdo dodržují těn hlas přírody.
    Zkusme to provokativně naopak -- cokdyž je "po přírodě" to, jak to cejtíme my a právě ta holčičí monogamnost je nějaká divná deviace...?
    KOKES
    KOKES --- ---
    CROME: jistě, z donucení:-D. IMHO to jde proti přírodě. Nám mužům to až tak neva, ale ženy jsou většinou od přírody "naprogramované" na výběr nejlepšího otce a živitele pro potomstvo a toho chtějí vlastnit. Takže polyamory bude dobře fungovat v nějaké uzavřenější komunitě(třeba zmiňovaná padesátá léta s hippies), v reálném životě to bude souviset spíše s obecnou láskou k lidem, v níž si budou všichni blízcí, ale jeden konktrétní člověk bližší:-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tím chci říct... bylo by super, kdybych se jako politik kandidující za Českou Pirátskou Stranu mohl "takticky" zmínit, že jsem praktikující polyamorista... leč, asi bych to musel pouze obratně předstírat jako image-making fikci... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA:
    OMI: tihle padesátiletí tlustoprdi jsou připraveni položit životy (bohužel většinou ne vlastní) za obranu our way of life - což je asi nejpřesnější soudobý anglický překlad klasických světlých zítřků komunismu, které si někteří z nás ještě pamatují z dětství či raného mládí. ale nespojoval bych to s pravicí jako takovou - s tou to má asi tolik společného, jako toho měli břichatí předsedové JZD společného s revoluční levicí.

    kam tím mířím ? no tak co třeba tohle: http://en.wikipedia.org/wiki/Guido_Westerwelle#Personal_life
    OMI
    OMI --- ---
    ...no, některým nic jiného nezbývá, než být šťastní a spokojení... :-)
    CROME
    CROME --- ---
    Ehm Ehm...nikdo nic?
    vsichni spokojeni v monogamnich vztazich?
    OMI
    OMI --- ---
    Vona stačí třeba jenom touha po uznání zásadovým otcem. Není to tak jednoduchý, jak v novinách píšou.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OMI: hele tesi me ze ten freud je tak rozsirenej. Akorat me je trapny psat ze kazdej gayobijec je teplej jak golfsky proud. JJ a ja jsem vlastne latentne asexualni :-)
    OMI
    OMI --- ---
    SHEALA: To má i svůj název: reaktivní výtvor. Je to vo tom,ž e se člověk radikálně vymezuje proti tomu,... s čím má sám problém. :_)
    (Jsem teď zase děsně chytrej, po letech jsem vzal zase normální literaturu aoprášil svého oblíbeného Styxe)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jjj radikalni ... dneska jsem na jakymsi odpornym webu (nehodlam delat reklamu) cetla clanek ze kteryho mi bylo na zbliti ... citace ...
    My, konzervativci, pravičáci, reakcionáři a „xenofobové“ se feministickám a homosexuálům zaručujeme, že jim zachováme jejich klasicky liberální svobody. Tedy, že ženy se budou moci vdávat dle svého uvážení, volit své povolání dle oboustranné dohody se zaměstnavatelem, že budou moci vlastnit majetek, že nebude legální, aby je muži a manželé mlátili atd. Homosexuálům zaručujeme, že nebudou trestáni za svůj odporný homosexuální styk, pokud ho budou provádět v soukromí. Přistoupíme k zastavení neZápadní imigrace do evropských zemí a imigranté, kteří se nebudou chtít asimilovat, budou vyhoštěni do zemí svého původu. V případě napadení naší vlasti a Západní civilizace nasadíme k její obraně a k obraně svých a vašich (tedy našich) svobod své životy.


    bohuzel ta liberalnost devatedasek jde kamsi doprdele. predpokladam ze autor je padesatilety tlustoprd ktery je frustrovan ze ho jeho manzelka nepritahuje a za prostitutkama si netroufa.
    Jen takovej vylev, uz je toho trosku moc na jednu shealu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: ale ne, já bych řekl, že si docela uhodil hřebík na hlavičku.

    na to, co dělat s kým v posteli, jsou na NYXu už mraky různých klubů - ale tohle je fakt o tom, jak se lidi co se mají rádi mají chovat mimo postel.

    těch témat jsou mraky, není to jen pomoc psychická či jiná, ale je to třeba o tom, jak často je možné se z někým vídat, aniž by stálý partner žárlil, apod...
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: jj... zrovna včera jsme rozjímali nad tím, čím že to je, že se jedna kamarádka ozve jenom když je v průseru, zato aby přišla jen tak na pokec s flaškou, to se nestane... :-)
    Čiže bych dodal, že se ozve, ikdyž zrovna nic nepotřebuje.

    Ale to už jsem jinde...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: 90. léta byla výborná. ale zase ta soudržnost taky nebyla úplně nade všechny meze.

    zase dobrého kamaráda poznáš podle toho, že tě neotravuje s blbostma, a ozve se jen když je fakt v průseru... tou vzájemnou solidaritou se nesmí plýtvat.

    PIZI: ale je to radiální... stále ještě je to radikální, i dnes. (i když samozřejmě dnes takhle žije 10x víc lidí než dříve, a daleko více lidí jim závidí.. spíše než aby je odsuzovalo...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam