MYKO: Přečetla jsem si ten článek a musím říct, že nesouhlasím s některými věcmi, o kterých je tam řeč..- jakože třeba v případě erotických kontaktů jde jen o sex- nejde, protože takové zážitky vytvářejí blízkost, takže podle mě nejde o to, jak je kdo dobrej v posteli, ale jakej typ blízkýho vztahu mezi lidma pak může spíš vzniknout. (a že je pak někdy potřeba volit mezi vztahama s různejma lidma)
A přecházení žárlivosti a snaha o sebevědomý postoj...- s tim ma takový zkušenosti, že se z toho můžu osypat, jen na to myslím.... Snažím se to spíš nedělat, než se tvářit, že se nic neděje a pak trpět. Protože to aktuálně změnit nedokážu- některý pocity v určitejch situacích. Připadá mi, že to rozpor- k proklamovaný důležitosti upřímnosti a sdělování svých pocitů, když jde o něco intenzivního.
Podle mejch zkušeností mlčení a pokusy o překonávání bolestivých pocitů vedou k dlouhodobý bolesti, popř. i rozpadu vztahů a dalšímu utužování nepříjemných stavů mysli v souvislosti s jistými situacemi, osobami atd. (metodou asociací a kumulace zkušeností)