• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    MASOO: já sice nežiju v komunitě, ale mám malinko podobné zkušenosti. Podle mě nejlepší je jasně deklarovat, kdo tedy tvoří pár (trojici, čtveřici...) a brát to jako základní jednotku. Jakože pak se ty ostatní vztahy dají brát jako takový "nadvztahový" zábavy a lidi by se pak neměli cítit ublíženě, když ten druhý odmítne různé pozornosti.
    VLKUN
    VLKUN --- ---
    Anasthesia: Jedna věc mi neleze do hlavy - manžel ti na jednu stranu navrhoval, ať - sama - zkusíš swingers, a na druhou stranu chce rozvod, když zjistil, žes měla něco s někým jiným? To zní, jakoby mu to, že bys měla něco s někým jiným, nebylo až tak úplně proti srsti - kde je tedy problém? V tom, že to proběhlo potají, tedy v narušení důvěry? Tak jako tak, připadá mi, že při dobré komunikaci a troše (spoustě) diplomacie by to nemuselo být ztracené.
    (Ale s tou argumentací to nepřežeň; ať by byly argumenty sebelepší, tak zraněnou důvěru rozumem ani logikou nespravíš.)
    BOD
    BOD --- ---
    MAKROUSEK: kousek pěšky na Jinonice a pak metrem přes Můstek, nepoznám jestli o tom fakt nic nevíš nebo jen trolíš, v prvním případě si o tom něco zjisti :) [ Waldorf na NYXu ] příp se ptej
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BOD: A jak jsi se dostal z waldorfske sekty?
    BOD
    BOD --- ---
    MAKROUSEK: pár desítek příkladů zde http://www.ic.org/directory/communes/ (googlil jsem asi minutu), ty (pro mě) zajímavější tam pravděpodobně nebudou... mimochodem, jako ex-Waldorfák jsem na pejorativní použití slova "sekta" lehce alergický ;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    MYKO: zatim to nejak funguje i bez nich, proste si veci rikame prubezne za provozu...
    MYKO
    MYKO --- ---
    MASOO: i v bytech kde zije vic lidi se delaj schuzky a porady, tak proc by ne u vas, komunita je kazdy souziti vic lidi mimo ramec rodiny. Jinak ti muzu k tomu co ses ptala odpovedet leda ze "kdo nic nedela, nic nezkazi".
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BOD: Example. Teda krome mormonu, amishu a jinych nabozenskych sekt?
    BOD
    BOD --- ---
    MAKROUSEK: myslím, že nevylučuje :) komuny jsou jen jeden druh komunit, v usa jsou dobře rozjetý komunity různejch směrů, občas se někde objeví rozhovor, pár fotek a kapitola z cestopisu nebo tak něco
    MASOO
    MASOO --- ---
    MYKO: ale, jak uz jsem psala, tohle neni komunita, proste sme se tu potkali a asi tu ani nebudeme zit takhle dohromady dlouho, ale i tak (a proto, ze svet je malej a budeme se dal potkavat) chci zachovat aspon trochu dobry vztahy
    MYKO
    MYKO --- ---
    MASOO: no a to jsem si rikal na na zacatku ty nasi komunity taky, nemel jsem odvahu to navrhnout, no a jak to dopadlo - ted uz vim, ze bez toho se to fakt neobejde
    MASOO
    MASOO --- ---
    MYKO: no jenze tady nejaky veci jako kruh fakt nehrozej;)
    MYKO
    MYKO --- ---
    MASOO: jsou ruzny zpusoby jak stmelovat komunitu a udrzovat "psychohygienu", jsou i v tech mejch vypiskach - kruh napriklad je dobrej zpusob, kdy se kazdej dostane ke slovu a jde tam o sdileni a ne o konverzacni dovednosti, a dalsi veci, dulezity je jakykoli tema, a tohle je tema, spolu neustale otevrene a spolecne resit, jinak se to vyvine viskam. Coz samozrejme neni lehky, vubec lidi nejak presvedcit, aby to delali.. ale podle me to vyzaduje tahle forma souziti lidi, ktery kazdy pochazej z jinyho prostredi a timpadem maj pred sebou dlouhy obdobi, kdy se maj stat celkem se sdilenejma principama a pochopienim navzajem, pratelskyma vazbama atd. - to z nebe nespadne.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MAKROUSEK: praveze tohle neni komunita, v ni jsem zila driv, ale rozpadla se (a tohle tema tam taky probehlo a nedopadlo to nejlip)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MASOO: Nejste hipici, ale chcete zit v komunite? To se vylucuje, neni-liz pravda?
    MASOO
    MASOO --- ---
    ale jako mohli bychom si to pusiti:D
    MASOO
    MASOO --- ---
    MAKROUSEK: to jsem videla, ale nejak v tom nevidim to reseni, navic my nejsme hipici:))))
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: jistěže otevřenost a upřímnost a žádný podrazy jsou základ, ale ono tý otevřenosti nejsou třeba všichni schopný....a taky připočtěme občas nějakej večírek, kdy se dějou věci
    MASOO
    MASOO --- ---
    víte, co by teď zajímalo mě...možná to není úplně sem, spíš do nějakýho komunitního auditka, ale takový kupodivu nikdo (myko;)) ještě nezaložil....
    Když spolu lidi žijou, ať už v komunitě nebo "jen" společně, vznikaj samozřejmě různý tření a napětí.... můžou být sexuální a nebo i milostný.... a klasická situace je, že jeden chce druhýho a ten druhej ne a nebo případně někoho jinýho a toho prvního chce třetí, kterýho samozřejmě ten první ne....ještě rozumíte?;) Zajímaly by mě nějaký tipy, zkušenosti a třeba i rady, jak to ustát co možná nejlíp, ať to co nejmíň bolí a nenadělá moc bordel.
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam