.):
JUWELIUS: to je milý, díky :)
.
LYDI: nevím jak to myslíš, s tím hotovým názorem ... o tohle téma jsme se dost zajímala, protože první rok vztahu to vypadalo, že misky vah vůbec nemají šanci se nahnout mým monogamním směrem.
tohle trvání na polyamorním přístupu mě donutilo o něm hodně přemýšlet, utřídit si, co se mi na tom líbí, a co fakt neberu
... a vzala jsem si z toho, že je možné mít srdce otevřené všem, cítit lásku ke všem lidem, ke kterým to je možné, a že tohle je v pohodě, a zahrnuje to i ten monogamní vztah, který je ale v mnohém výlučný a speciální (i některá přátelství jsou výlučná a speciální, ale tohle je ještě o něčem jiném)
... co jsem si z toho nevzala je, že bych chtěla sdílet svoji postel s dalšími muži a ponechávat muže aby spal s jinými ženami. imho z toho je leda enegetický zmatek a sebere to příliš mnoho pozornosti a energie to pak ladit do rovnováhy. daleko víc si považuju otevírání, objevování a kultivaci sexuality mezi dvěma stálými partnery (tímto nikomu nic nenutím, jenom sdílím na co ses ptala)
MATEJCIK: vhledem k tomu, že mám respekt k procesům a vývoji blízkýho člověka, ti tu nemohu jen tak rozepisovat příběhy, který nejsou jenom moje. tak jsem tady výš popsala tu mojí část, a to musí stačit.
občas mu ze srandy říkám, že vzhledem k mýmu menstruačnímu cyklu nemá doma jednu ženu, ale čtyři, a že to si určitě přál :))
no a nikde jsem nepsala, že by ses měl vzdávat polyamorních vztahů, je mi celkem jedno co kdo dělá, pokud se to nedotýká přímo mě nebo mých přátel. měla jsem akorát připomínku k prezentaci polyamorie, kterou jsem zatím viděla takovou, jak jsi ji popsal o těch jednorožcích s duhou :))
tak, doufám že tenhle můj monogamní vstup v tomhle auditku takhle stačil, mějte se hezky, ahoj :)