• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Občas mě napadá jaké bude naše netradiční rodinné uspořádání z pohledu našich budoucích dětí. Tenhle článek mě potěšil http://www.vice.com/read/i-grew-up-in-a-polyamorous-household-528
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Fronéma Virglerová: Polyamory je víc, než jen povolení spát s více lidmi - Lidé - StudentPoint.cz - Kultura, sport, móda, cestování, peníze a vzdělání v jednom studentském mixu
    http://www.studentpoint.cz/...erova-polyamory-je-vic-nez-jen-povoleni-spat-s-vice-lidmi#.VXfgvs-qpBe
    LYDI
    LYDI --- ---
    KETHAMINA: libi moc (: to bylo co sem zrovna potrebovala (:
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Dva a půl chlapa | La Petite Mort
    http://www.lapetitemort.cz/dva-a-pul-chlapa/
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Nějaká nová sajta

OL Community
    https://www.openlove.community/dashboard
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ta diskuze pod článkem taky stojí za přečtení :)

Novodobé vztahy... Monogamii odzvonilo: The life of Ceady
    http://thelifeofceady.blogspot.cz/2015/04/novodobe-vztahy-monogamii-odzvonilo.html
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    VLKUN: Diky. Snazim se. Ale chci moc
    VLKUN
    VLKUN --- ---
    Anasthesia: Jo, možná jsi nepostupovala ideálně, možná to šlo udělat mnohem lépe, nicméně s tím sypáním popela na hlavu to nepřeháněj. Připadá mi, že tím to zhoršuješ. A také mi připadá, že on nevěděl a neví, co chce a neumí se vyrovnat s realitou, když to přišlo - ač poněkud jinak, než si myslel, že chce. Ale řekl bych, že kdybys to udělala tak, jak chtěl on, nakonec by z toho měl problém také. Výsledek? a) Nehledej problém jen v sobě, ale rozhodně i v něm. A b) neuvažuj (a nemluv) o tom jako o problémech (a bahnu a popelu na hlavě), ale o něčem, co je potřeba vyřešit, domluvit, najít oboustranně přijatelnou cestu...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MASOO: Tady nejde nic poradit. Nevedi, co chteji, s tim jim nikdo nepomuze. Musi si to spolu vyjasnit. Otevrene. Popovidat si.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MAKROUSEK: umis davat nejake jine rady, nez odkazy na filmy?;)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    MAKROUSEK: No jako nevim. To je uplne neco jineho
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    MAKROUSEK: Tim myslis co?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ANASTHESIA: Prolomit vlny?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ANASTHESIA: možná, že mu vadí, že to děláš s někým konkrétním - tedy to vnímá jako ohrožení a bojí se, že bude vyměněn. Kdežto na amatérech by to bylo anonymní a tudíž bezpečné.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ANASTHESIA: mam malo informaci, ale z tohodle postu mam pocit, ze nevedel, co chce, nebo spis netusil, co to s nim opravdu udela....az dojde na tvrdy
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    LA_BETE: VLKUN:
    Problém je v tom, že má na hrudi jizvu a stydí se za to. Proto nechtěl na swingers. Ano, zklamala jsem jeho důvěru. On chtěl abych tam šla, protože cítil, že se něco děje. Že najednou jsem jiná. V tu chvíli kdy se to stalo jsem přestala logicky uvažovat a najednou jsem prostě podlehla přírodě. Neomlouvá mně to. Jenže jsem zjistila, že potřebuji něco víc. Vášeň, chtíč, emoce. Chtěla bych aby to byl ten milenec, ale to se nespraví. Zas pozor, nestojím o milión známosti. Prostě toho člověka znám a to je to podstatný. Když manžel úplně na začátku zjistil, že si s dotyčným jenom píšu naštval se, no pak mi navrhoval ať si udělám účet na amateri.cz a píšu si s někým tam. To ale není ono. Prostě to musí být někdo koho znám. Nějak se mi morálka z toho všeho asi pokřivila a i když mi někde blikala červená kontrolka, já si říkala, že když se to dozví tak snad to pochopí, páč sám uvažoval o tom, že bych ho přivedla k nám. To je celý zamotaný. Na jednu stranu se chtěl koukat jak to s dotyčným budeme dělat, chtěl abych šla na swingers no na druhou stranu jsem pro něj teď odpad. Ano jde o důvěru a tu jsem ztratila, když jsem to zatajila a udělala to bez něj :( Snažím se navrhnout řešení, sypu si popel na hlavu no je asi pozdě. Prostě u něj je to klasická nevěra a má asi pravdu.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ANASTHESIA: otázkou je, jestli chceš být s tím konkrétním milencem, nebo ti jde spíš o vybití bokem. Taky by mě zajímalo, proč posílal na swingers jen tebe a sám neuvažoval o tom, že by šel s tebou. V zásadě do jakéhokoliv dalšího experimentování by se měli lidi pouštět ve chvíli, kdy je jejich vztah stabilní a mají jasno v tom, co chtějí. Pak se dají ty hranice posouvat.
    Možná že manželova nevole ohledně tvého úletu spočívala spíš v tom faktu, že jsi mu to zatajovala a on se to dozvěděl, což na důvěře moc nepřidá...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    MASOO: já sice nežiju v komunitě, ale mám malinko podobné zkušenosti. Podle mě nejlepší je jasně deklarovat, kdo tedy tvoří pár (trojici, čtveřici...) a brát to jako základní jednotku. Jakože pak se ty ostatní vztahy dají brát jako takový "nadvztahový" zábavy a lidi by se pak neměli cítit ublíženě, když ten druhý odmítne různé pozornosti.
    VLKUN
    VLKUN --- ---
    Anasthesia: Jedna věc mi neleze do hlavy - manžel ti na jednu stranu navrhoval, ať - sama - zkusíš swingers, a na druhou stranu chce rozvod, když zjistil, žes měla něco s někým jiným? To zní, jakoby mu to, že bys měla něco s někým jiným, nebylo až tak úplně proti srsti - kde je tedy problém? V tom, že to proběhlo potají, tedy v narušení důvěry? Tak jako tak, připadá mi, že při dobré komunikaci a troše (spoustě) diplomacie by to nemuselo být ztracené.
    (Ale s tou argumentací to nepřežeň; ať by byly argumenty sebelepší, tak zraněnou důvěru rozumem ani logikou nespravíš.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam