MATEJCIK: Já jsem se s tím poprvé setkala právě v takovýchto souvislostech. Měla jsem se setkat s milenkou svého milého a byla jsem nervozní, nevěděla přesně co jí chci a budu říkat. A vlastně to bylo myslím poprvé, co jsem byla v takové situaci. Tak mi poradil právě toto. Ve smyslu pozitivní motivace. Buď v pohodě, běž na tu schůzku jakože víš co chceš, uvolněná a bez napětí. Prostě "fake it", jednoho dne to "make it". A fakt že jo. Čím míň jsem byla z potkávání lidí z mojí intimní sítě nervozní a posraná, tím to bylo lepší. Teď už jsem ve stavu, kdy se vyloženě těším na setkání s osobou blízkou mé osoby blízké :o))
Pak je tady ten negativní aspekt. Narazila jsem na to při diskusi s kamarádem. Ten zmiňoval, že má podezření, že jeho partnerka hodně fejkuje v intimní, sexuální oblasti. Není tolik na sex jako on a asi se pod/vědomě snaží se to naučit, přivyknout tomu, fejkovat. Nejspíš doufá, že to jednou make it. On teď řeší jak moc to je u ní vědomá snaha na sobě pracovat a jak moc to je svinský fejkování. Nechce opustit holku jen proto, že není (zjednodušeně řečeno) tolik na sex jako on. A myslím, že u ní oceňuje tu snahu nějak se do toho sexuálního života s ním dostat. Ale cejtim z něj, že po těch letech s ní je hodně frustrovanej, neuspokojenej a začíná se cejtit podvedenej fejkováním. Napadají ho i takový myšlenky, že holka fejkuje, protože sex vnímá víc jako prostředek pro tvorbu dětí, takže tu partnerskou fázi nějak "protrpí", než přijdou děti.
V uplně nejvíc negativním smyslu pak vidím fejkování na příkladu přátelství, který je udržovaný za účelem manipulace s lidma, vědomý fejkování v sexu, vědomý předstírání, že se člověku něco ne/líbí jen kvůli tomu, aby něčeho dosáhl/a. To už je level uplnýho lidskýho svinství.
XARGH: Shodou okolností vyšla koncem prosince 2017 revidovaná mapa, kde bylo přidáno RA a Solo Poly.
http://blog.franklinveaux.com/2017/12/an-update-to-the-map-of-non-monogamy/ Tenhle diagram z 2010 myslim pak Fronéma překládala do češtiny. Nevim, jestli to bude viditelný pro všechny, postuju z FB
https://www.facebook.com/...965298298518.1073741828.152083258153398/1083965334965181/?type=3&theater