• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RHIAN: to je hodne vtipny :) ja jsem teda dite z kocarku, ale predpokladam, ze nejake podsazeni ci spravne polohovani asi moc neresili, ale je to husty i tak
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Díky. Tak to není brzy, když má 3,5 měsíce a tak nějak těch 6 kg. Ona už mu totiž moc koukala hlava, už ji neměl podepřenou a při chůzi mě s ní občas prásknul do zubů :o) Ale zase mu asi nejsou pohodlné ty roztažené nohy, nebo je to možná jen nezvyk. Tu chvilku na venčení psů zvládne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Ted jsem zjistila, ze pro zmrzle matky existuje vychytavky dvojsala. Pokud to nekdo mate, da se s ni nosit dite i v kolibce? Diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Váha 6 kg a to nám vyšlo na cca pátý měsíc...
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    TAPINA: někdy mezi druhým a třetím měsícem, cca kolem 6kg
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Chtěla bych se zeptat, kdo máte manducu, kdy jste přestali používat novorozeneckou vložku? (věk, výška, váha dítěte?) :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: nsitko neznam a nemam na nej nazor, jen mohu rict nasi zkusenost - zatimco prvni syn nesnesl byt v satku nalezato, druhy kolibku toleruje, ale nenecha se uvazat vertikalne, ani usadit do manducy. Za me vyhoda satku je, ze umoznuje oba zpusoby noseni, zatimco nositka ne...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SELLIGAN: já jsem ročník 85 a máma neměla šátek, ale nějaké nosítko z anglie, co jí poslala kamarádka..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: taky od dob noseni na zadech nosim mnohem mene. KOcarek ja na prevoz veci a nakupu super. Ale Bartolomej v nem chce byt mene a mene, takze zvazuju, ze ho budu brat nekdy jen s manducou, kde teda ho mivam vetsinou na brise (ano, je tezky :-)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SINSEMILLA: to je husty, se divim, ze moda satku byla uz za sociku
    MONIA
    MONIA --- ---
    k těm nosítkům, Anička z Bavlnky má teď nový přírůstek a jak roste,tak s ním zkouší nosítka vs šátek. píše o tom na svém blogu,tak můžete kouknout na postřehy z praxe :)
    http://vbavlnce.blogspot.cz/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s nosítkem Caboo?
    nosítka Caboo | Mamaja.cz
    http://www.mamaja.cz/noseni-deti/nositka-caboo/

    Dneska mi ho nabízeli v obchodě jako alternativu k šátku, na první měsíce prý lepší než ergonomická nosítka typu manduca. Viděla jsem ho prvně, předtím jsem na něj nenarazila ani na internetu, ale docela mě to zaujalo. Co si o tom myslíte vy?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RACHEL: mno, tak opakovat, klidně 100x, pokud možno vlídně .. on na ty mantinely vlastně čeká .. a vítá je, myslím.
    TULENI
    TULENI --- ---
    RACHEL: ja myslim ze je to taky hodne o natrue, ja taky vsechno tohle praktikovala, vysvetlovala, bla bla bla....ale moje starsi dcera hodne intenzivne proziva vsechno, dobre i zle...takze s timhle mela velky majetnicky problem a este ted i kdyz uz ji jsou mesic tri roky se to sem tam objevi....at delas co delas....no i ja s tim dost bojovala a stvalo me to, ale hodne lidi mi treba reklo ze to je jen obdobi a naturou...po ctvrtem roce se dost razantne meni detska osobnost a to kolikrat az o 180 stupnu takze treba deti co byly klidne, hodne, poslusne zacnou vic "zlobit", deti co byly takhle majetnicke muzou byt naopak mnohem vic "rozdavajici se" :) samozrejme to nemusi byt pravidlo ale tak nejak v to doufam ;)) ja jsem toho pry stejny pripad, do ctyr let jsem taky byla na tom podobne, treba jsem nechtela delat nic co jsem neumela....pamatna story jedne nasi rodinne zname kdy jsem na tabore nechtela s detma malovat na hrnecky protoze to neumim, nechtela jsem se ucit pisnicky ani malovat to co se po me chtelo......no a ted? rada naopak zkousim a ucim se furt nove a nove tvorive veci, rekla bych ze jsem docela i velkorysa a pro kamarady a zname bych se rozdala a pujcim cokoli :) nezbyva nez doufat ze ma dcera bude i v tomhle po me :D
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SEVERINE: já si ale myslím, že tohle všechno dělám. ale jsou takový situace, kdy mě prostě překvapí. třeba seděl v jednom autě plastovým, vylezl z něj, šel do jinýho. vrátil se k prvnímu autu, do kterýho si mezitím sedla holčička, tak jí prostě škrábnul do obličeje a tahal jí ven za rukáv.
    řeknu mu, že tohle je špatné, tohle se nedělá, bolí to. a pak omluva je pohladit "udělej malá". to sice udělá, ale za pět minut se to opakuje někde jinde.

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    narazila jsem na clanek na podobne tema, mozna se vam bude libit http://www.mamaeve.com/effective-discipline/what-does-a-punishment-free-home-look-like/
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RACHEL: měla sem to s prvním podobně - taky sem si nebyla jistá v kramflecích, určitě mi k tý nejistotě napomohl i koncept kontinua, kde se děti všechno učej samy :: musíme je to fakt naučit my, s důsledností. a pravidla (do cca 3 let, pak se to maličko změní) sou jednoduchý: když se hádaj děti o věc a nevypadá to, že by se dohodly, zjistí se, čí věc je - když jí chce majitel, vrátí se mu. když není věc ničí, zůstane tomu, kdo ji měl v ruce. a lidem (ani věcem) se neubližuje. když se to stane, je potřeba se omluvit. vysvětlovat a nabízet činnosti, který jsou v pořádku - jak píše Thurin - je super a potřeba, na to bohužel poslední dobou zapomínám (možná taky proto nejsou moje výsledky takový, jak bych si přála). a taky je prima jen tak v pohodě sledovat dítě, kterýmu se zrovna daří chovat slušně -- snaha ho manipulovat pochvalama mi zdaleka nepřijde tak dobrá.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    RACHEL: Myslím, že pokud mu dáš jasné mantinely, které nebudou nesmyslné a buzerační, ale zato budou skutečně jasné a pevné, přejde to. A dokud ne, je prostě třeba bránit v ubližování a braní věcí. je to trochu únavné, ale dočasné. :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    THURINGWETHIL: díky.
    no aspoň jsem se uklidnila četbou, kde KArp píše, že v 18ti měsících je dítě jako neandrtálec - tedy zručnější, rychlejší a agresivnější než roční dítě.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam